Profile cover photo
Profile photo
Cayentis
2 followers
2 followers
About
Posts

Post has attachment
Cayentis innoveert. Continu. Wij vinden het belangrijk om onszelf uit te dagen om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.
Dit blijkt onder andere uit de nieuwe implementatiemethoden en techniek die wij inzetten. U kunt ons vanaf vandaag volgen op onze nieuwe website, met nieuw logo, om op de hoogte te blijven van nieuwe klantcases en blogs. En dat allemaal om u nog beter van dienst te kunnen zijn, want dat vinden wij belangrijk. En daarbij ook nog eens érg leuk!
Add a comment...

Post has attachment
“Veel bedrijven denken nog steeds dat je het verkoopproces niet kunt sturen. Ik zie dat anders. Je kunt heel goed sturen op verkoop, met CRM. Ook in een internationaal bedrijf als het onze, met behoorlijk autonome vestigingen met elk een eigen cultuur. Het is een uitdaging, maar een met veel resultaat.” Directeur Jan-Dirk van de Geer vertelt hoe Ubbink Centrotherm Group met Cayentis overging op Microsoft Dynamics CRM.

UCG is een internationaal bedrijf. Vanuit vestigingen in Europa, de VS en China werken zo’n 650 medewerkers aan oplossingen voor energie-efficiency en een goed binnenklimaat voor gebouwen. Als productiebedrijf was de invoering van ERP de eerste prioriteit. Dat werd Infor LN. De volgende stap was CRM. Jan-Dirk van de Geer: “Wij wilden geen CRM in Infor. De meeste ERP-systemen hebben namelijk geen goede CRM-oplossing; daar ligt niet hun focus. Bedrijven kiezen daarom steeds vaker een apart CRM-systeem; wij ook. Microsoft Dynamics CRM voldeed het beste aan onze wensen: een internationaal pakket, dat met CRM Hugger een goede koppeling heeft met andere systemen, zoals Infor LN en Microsoft Office zelf.”
Add a comment...

Post has attachment
In de mooiste stad achter de duinen werd op donderdag 29 oktober 2015 een bijzonder feestje gevierd. IBR had namelijk het (voor)recht om de nieuw gebouwde Microsoft Dynamics CRM 2015-omgeving in ontvangst te nemen. De handmatige acties die nodig waren om brieven, certificaten en mails te vullen, zijn daardoor voorgoed verleden tijd.
Add a comment...

Post has attachment
Nog nooit eerder is een Cayentis-consultant zo vaak op een station geweest tijdens een CRM-implementatie als bij het project van KAS BANK. KAS BANK bevindt zich namelijk op een prachtige locatie in hartje Amsterdam. Vanwege de bereikbaarheid werd dus gekozen voor de blauw-gele intercity. Een gebrek aan inspiratie om KAS BANK op het goede spoor te zetten ontbrak dus niet. Het gevolg: de CRM implementatie liep als een trein en KAS BANK is inmiddels succesvol live met Microsoft Dynamics CRM 2015. KAS BANK zet hiermee grote stappen in de gewenste transitie van klantbeheer naar customer engagement.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
CRM brengt efficiëntie en cultuur samen

In tijden waar subsidies opdrogen wordt het steeds belangrijker voor de cultuur- en non-profit- sector om efficiënt en effectief te werken. De meeste culturele instellingen zijn hier al van op de hoogte, maar worstelen echter met de vraag hoe zij dit moeten realiseren met beperkte financiële mogelijkheden.

Kom op 21 september a.s. naar ons CRM-evenement voor de cultuursector en laat u inspireren door het thema "CRM klinkt als muziek in de oren". Tijdens deze dag leert u hoe CRM ingezet kan worden om klanten, bezoekers, donateurs of andere relaties aan een culturele organisatie te binden. Deze binding stelt u in staat om efficiënter en effectiever te werken en daardoor meer rendement te behalen.

Vind het programma op www.cayentis.nl/inschrijven
Add a comment...

Post has attachment
"Er zijn maar weinig verkopers die enthousiast zijn over hoe een IT-applicatie werkt. Ze willen wel alles weten over hun klanten, maar zonder ingewikkelde software." Een utopie of realiteit? Directeur Gerard Beijer en projectmanager Guus Heezen van groothandel de Terborgse Wijncentrale vonden de juiste weg om CRM in te voeren en te koppelen met hun ERP-systeem.
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Op 16 april 2015 hebben wij met veel plezier onze CRM relatiedag georganiseerd. Lees er snel meer over!
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded