Profile cover photo
Profile photo
Pianohandel Westera
2 followers
2 followers
About
Pianohandel Westera's posts

Post has attachment
Wilhelm Steinberg AC18, "made in Germany", zwart hoogglans (nieuw)

De AC serie van Wilhelm Steinberg is momenteel waarschijnlijk de goedkoopste Europese serie "Made in Germany”.
Doordat de AC modellen alleen te verkrijgen zijn in zwart hoogglans, waarbij de panelen gespoten zijn in China, en gebruik te maken van een Chinees mechaniek, weet men uiteindelijk de prijs ten opzichte van overige Europese fabrikanten te drukken met ruim 20%.
Het akoestische gedeelte bestaat uitsluitende uit Duitse kwaliteitscomponenten, zoals een Duitse zangbodem, Duitse hamerkoppen, Duitse besnaring (bas en staalbesnaring) en Duitse stempennen. Voor een fijne toucher heeft men ook een Duits Klavier van Kluge geselecteerd.

De AC 18 heeft een lichte toucher en zachte, aangename toon. Wat niet wil zeggen dat de toon beperkt is. Het is eerder aan een maximaal klankvolume gelimiteerd wat voor velen juist een verademing is ten opzichte van de steeds harder wordende klankvolumes van piano’s.
Dynamisch bezit de AC18 een klankspectrum dat met name in het mezzopiano en mezzoforte een keur aan dynamische accenten bezit, en met zowel fortissimo als pianissimo mooi kan accentueren.

Prijs: € 5.990,-

Post has attachment
Young Chang, 121cm mat zwart

Bijzondere uitvoering vanwege de matte afwerking van het polyester en de klassieke vormgeving met het ovale medaillon in het bovenraam. Dit alles geeft de piano een complete, volwassen en hoogwaardige uitstraling.

Young Chang is een van de grootste fabrikanten van piano’s en vleugels ter wereld. Voor de constructietekeningen zijn veelal Duitse, maar ook Amerikaanse, Klavierbauers van goede naam in de arm genomen teneinde niet alleen een prijs- maar ook kwaliteit concurrerend product in de markt te kunnen zetten.

Desondanks schalen wij dit instrument wel in de beginnersklasse in, waarbij omschakeling naar een kwalitatief hoogwaardiger instrument met meer klank dynamische mogelijkheden op den duur wel geadviseerd wordt. Maar voor in het begin voldoet dit instrument volkomen, waarbij het mooie meubel zeker welkom is.

Prijs: € 1.990,-

Post has attachment
Schimmel, 113cm donker noten

In de jaren 80 door ons verkocht en speciaal laten vervaardigen naar de wensen van de klant destijds die een staaltje van haar meubels heeft meegegeven zodat de piano exact in haar interieur zou passen. Of wel: hier is er maar één van.

Technisch en optisch verkeert dit instrument in een prima staat.

De klank is zoals u van een Schimmel mag verwachten: vol en expressief, waarbij de dynamische mogelijkheden groots zijn en de klankkleuren uitgesproken. Een instrument dat écht kleur geeft aan uw pianospel, en waar u niet snel op uitgespeeld zult raken.

Prijs: € 3.350,-

Post has attachment
Sauter Omega 220cm piramidemahonie (occ)

Op en top een kwaliteitsvleugel van de bovenste plank.
Bij de eerste aanblik schaalt deze Omega 220 in piramide mahonie hoogglans al de verwachtingen al op een hoog niveau. Tot in detail perfecte afwerking, met forse poten en grote concertwielen, zonder dat dit alles log en groots overkomt. Als u eenmaal plaats neemt op de bijpassende Unico concertbank, in dezelfde uitvoering als de vleugel, en de eerste klanken tovert uit dit instrument zult u voelen dat u met het geweldige mechaniek de meest precieze controle heeft over een uitmuntende toon die u alle gewenste vormen en uitdrukkingen kunt geven.

De Lessenaar heeft het gepatenteerde "one-hand-lift” systeem waarmee u met slechts een hand de lessenaar kunt verstellen of plat leggen.
Natuurlijk is ook deze vleugel van Sauter uitgerust met het onder de naam "duplex scale” bekende systeem waarbij door een extra mee klinkende snaarlengte voor en achter aan de snaar door middel van boventonen de klankleur nog briljanter vorm gegeven wordt.
Het derde pedaal heeft zoals gebruikelijk het "sustenuto” systeem, waarmee u de ingedrukte toetsen kunt laten doorklinken omdat dit pedaal de dempers van de betreffende tonen omhoog houdt.

Uitzonderlijk detail is het "extra klankregister” dat Sauter heeft geïmplementeerd bij de Omega 220 modellen. Diverse hedendaagse (en moderne) componisten verwerken het gebruik van boventonen in een vleugel door als het ware "flagolet”-achtige toepassingen op de snaren voor te schrijven.
Door middel van gekleurde lijnen op de zangbodem heeft Sauter deze mogelijkheid makkelijker toepasbaar weten te maken.
En door middel van (witte) markeringen op de dempers is ook de juiste toon snel gevonden tussen de talloze snaren.

Het door ons aangeboden model is gefabriceerd in 2004.
De nieuwprijs momenteel is € 70.500,-

Prijs: € 38.500,-

Post has attachment
Sauter Alpha 160 zwart

Ondanks zijn geringe afmetingen een juweel van een vleugel, vergelijkbaar met merken uit het top-segment.
Met een (Renner) mechaniek van de beste kwaliteit speelt dit instrument super dynamisch. De overgang van bas naar midden is bijna onvindbaar, en de diskant parelt in verhouding met de klankkleur van het instrument.
De Lessenaar heeft het gepatenteerde "one-hand-lift” systeem waarmee u met slechts een hand de lessenaar kunt verstellen of plat leggen.
Natuurlijk is ook deze vleugel van Sauter uitgerust met het onder de naam "duplex scale” bekende systeem waarbij door een extra mee klinkende snaarlengte voor en achter aan de snaar door middel van boventonen de klankleur nog briljanter vorm gegeven wordt.
Het derde pedaal heeft zoals gebruikelijk het "sustenuto” syteem, waarmee u de ingedrukte toetsen kunt laten doorklinken omdat dit pedaal de dempers van de betreffende tonen omhoog houdt.

Prijs: € 38.070,-

Post has attachment
Sauter Master Line 130cm

De basis van de M-Line 130 ligt in de Competence 130. Alleen overal waar het verschil gemaakt kán worden is de mogelijkheid benut om met de M-Line 130 de mooiste piano uit de Sauter range te maken: behuizing (meubel) is van massief hout (meubelplaat) gefabriceerd, hand gepolijst en gelakt gietijzeren frame, sustenuto pedaal (middelste pedaal van een vleugel), zwarte toetsen van ebbenhout, zangbodemhout uit het "Val di Fiemme” (waar Stradivarius zijn hout voor zijn violen vandaan haalde) en hoogwaardige hamerkoppen met noten kern en de beste kwaliteit vilt voor onbegrensde mogelijkheden in de klankuitdrukking.
Verder heeft ook de M-Line een hydraulische rem in het scharnier van de klavierklep ingebouwd, waardoor de klep niet onverwachts hard dicht kan vallen, en het gepatenteerde "dubbel R” repetitiesysteem waarmee het mechaniek voor velen niet onder doen aan dat van een vleugel.

Het model is evenals de Competence 130 klassiek vormgegeven met afgeronde hoeken, relatief dikke panelen en een mooi vorm gegeven en afgewerkte console. Maar bij de M-Line doet alles net iets robuuster aan vanwege de rondere vormgeving.

Prijs: € 22.550,-

Post has attachment
Master Line 122cm (occasion)

Uiterlijk gewoon een 122er piano. Maar niks is minder waar, Sauter heeft met deze 122er M-Line een waar staaltje vakwerk afgeleverd voor de veeleisende pianist.
Met aangepaste componenten, zoals een massieve behuizing (panelen van meubelplaat), een Ciresa zangbodem (gemaakt van hout uit Val de Fiemme, waar ook Stradivarius’ violen van zijn gemaakt) en hamerkoppen met het kwalitatief meest hoogwaardige vilt om een notenhouten kern.
Maar ook optische details, zoals een uit wortelhout gefineerde binnenkant, een gepolijst en gelakt frame en natuurlijk stevige kastdelen die weer sierlijk afgerond en afgewerkt zijn.

De toon is rijk en geeft een extra dimensie aan het toch al rijke en dynamisch brede klankperspectief.
Als extra heeft ook deze M-Line een sostenuto pedaal, wat normaal alleen vleugels hebben. Verder heeft ook de M-Line een hydraulische rem in het scharnier van de klavierklep ingebouwd, waardoor de klep niet onverwachts hard dicht kan vallen, en het gepatenteerde "dubbel R” repetitiesysteem waarmee het mechaniek voor velen niet onder doen aan dat van een vleugel.

Deze M-Line 122 is in 2005 gefabriceerd maar pas in 2008 gekocht. December 2013 hebben wij de piano over genomen nadat de piano meer dan een jaar onbespeeld heeft gestaan. De piano is weinig bespeeld, en verkeerd optisch en technisch vrijwel in perfecte, vrijwel nieuw staat.

Vanwege ons ongekend grote assortiment van Sauter instrumenten vindt u voldoende vergelijkingsmateriaal in dezelfde toonzaal, waaronder een 130er M-Line, 130er Competence en diverse andere 122er en 116er modellen van Sauter. Maar ook een Alpha 160 en Omega 220 vleugel.
Ervaar zelf de verschillen en/of overeenkomsten…

Prijs: € 13.490,-

Post has attachment
Sauter competence 130 in zwart hoogglans

Het model Competence 130 is klassiek vormgegeven met afgeronde hoeken, relatief dikke panelen en een console. Verder is er aan de linkerkant van het Klavier een door Sauter gepatenteerde klep-rem aangebracht die voorkomt dat de klep hard dicht kan vallen.

Door haar grote zangbodemoppervlakte en lange bassnaren evenaart de klank van de Competence 130 die van een leuke vleugel uit de middenklasse. De uitzonderlijke dynamische klankeigenschappen van Sauter geven hier dan nog een eigen dimensie aan, en het gepatenteerde "dubbel R” repetitiesysteem laat ook het mechaniek voor velen niet onder doen aan dat van een vleugel uit de middenklasse.

Prijs: € 17.239,-

Post has attachment
Sauter Vista 122 "modern design"

De 122cm serie van Sauter zijn echt volwassen piano’s met een ander (hoger) mechaniek dan de kleinere types en bovendien ook standaard uitgerust met het door Sauter gepatenteerde RR (dubbel R) systeem dat een exactere repetitie garandeert.
Door de grotere afmetingen ogen deze instrumenten psychologisch voor de meeste mensen ook "volwassener en volwaardiger”. Iets dat overigens meteen wordt tegengesproken bij het bespelen van de kleinere modellen Sauter. Maar het neemt niet weg dat de 122cm serie nog beduidend wat kan toevoegen aan klankdynamiek, speelgevoel en repetitiemogelijkheden.

De Vista is modern van vormgeving en deels afgeleid van de Peter Maly Design serie.
Opvallend is het doorlopende bovenraam zijdelings van het klavier, waar de normale piano een voeg heeft omdat het recht bovenraam op het klavier rust. Het klavier lijkt hierdoor als het ware uit de piano geschoven te zijn. Om de strakke belijning te benadrukken en de grote vlakken een gelijke verdeling te geven zijn er in het boven- en onder raam verticaal een profielstreep ingebracht. Opvallend en afwijkend zijn ook de console en de boven klep, die overigens ook het vleugelscharnier heeft. Afgewerkt met nikkel glimmende (zilverkleurige) details, zoals de scharnieren, pedalen en wieltjes maken deze piano tot in de klainste details tot een juweeltje. Om te zien, en natuurlijk om te horen en te bespelen.
De toon is dynamisch en vol. Een krachtig fortissimo is te verkrijgen vanuit een aanzwellend largo waarna een gedetailleerd pianissimo waarneembaar blijft zonder overdonderd te worden of zachtjes en snel weg te sterven.
U moet dit gewoon zelf ervaren.

Prijs: € 15.209,-

Post has attachment
Sauter Ragazza 122 "jong gebruikt”

Een "once in a lifetime opportunity”, ofwel, zo een kans krijg je niet vaak: een vrijwel in nieuw-staat verkerende Sauter piano, type 122cm, in zwart hoogglans.

De toon is overweldigend: volle en warme bassen met voldoende transparantie om het warme middengebied en de heldere discant duidelijk waar te kunnen nemen in de melodie.
Het "RR” repetitiemechaniek dat ik in deze 122er piano is verwerkt levert een nog betere repetitie op. Het mechaniek is "standaard” Renner en kenmerkend voor kwaliteit en duurzaamheid.
Het Klavier van Kluge is van een hoogwaardige, betrouwbare en duurzame kwaliteit met een prettig klavierbeleg dat natuurlijk aanvoelt tijdens het spelen.

Deze piano is omstreeks 2008 nieuw door ons verkocht en sindsdien onderhouden. Het instrument is aangeschaft door een volwassen beginner die echter vanwege ziekte het instrument na 2 jaar nauwelijks nog bespelen en uiteindelijk toch heeft terug gegeven. In ons pianotechnisch atelier zijn alle standaard werkzaamheden uitgevoerd en goed afgesloten. Zoals mechaniek fijn afregelen, hamerkoppen terug in model brengen en intonatie uitlijnen.
Maar ook door het polijsten van het meubel ziet dit instrument er weer als nieuw uit.

Prijs: € 9.390,-
Wait while more posts are being loaded