Profile cover photo
Profile photo
Славица Јурић
1,045 followers
1,045 followers
About
Posts

Post has attachment
Одличан тимски рад колегиница Весне Ивановић и Ане Ристановић представља предлог обрасца за праћење СУ у установи рађен у Гугл-табели. То је изборни задатак у 2. модулу и надам се да ће колектив заиста нешто слично користити и за планирање и за извештавање о СУ на нивоу установе.

Post has attachment
Добар пример Гугловог упитника као пријавног листа за активност погледајте у креацији ваше колегинице Весне Ивановић

Post has attachment
Драге колеге, Биља јавља да је колегиница Марија Спасенић изузетно вредновала рад колеге М. Бућића и да њено вредновање спада у једно од најбољих откако држимо семинар, а то је 5 година. Погледајте га као пример позитивне праксе процењивања и вредновања, које је објективно, савесно и професионално, са креативним предлозима за побољшање.
Овај пример посебно може бити користан колегама који су у брзини вредновање свели на олако изношење утисака, тзв. "лајковање" типа свиђа ми се, допада ми се... па ће морати поново проценити и написати повратну информацију (коментар).

Драге колеге,
Чим предате 14. задатак - таксономску таблицу, постаће вам видљив наредни 4. модул, и то: сажетак, лекција и опис задатака. Тако вам је омогућено да не губите време док чекате да рад преда онај коме ви треба да га вреднујете - 15. обавезан задатак у 3. модулу, и да у међувремену можете проучити лекцију, па и започети сајт што је задатак 4. модула.

Саветујемо вам да, из колегијалних разлога, вреднујете рад колеге, свог пара, чим он преда рад без обзира на то да ли сте ви предали свој рад. А уколико сте предали рад, подстакните и подсетите колегу који вам вреднује да то учини што пре.

Драге колеге, постављам два важна обавештења код коришћења Гуглових докумената и фасцикли на диску, а у вези су са задацима 2. и 3. модула.

1. Када треба да користите дељену фасциклу да бисте поставили у њу свој документ, молим вас да не мењате дозволе фасцикле у горњем десном углу јер тиме онемогућавате предају радова колега које раде после вас.

2. Код 14. задатка имате образац за израду припреме који треба да копирате, па онда да га попуњавате и именујете по свом имену. Не можете попуњавати тај образац директно јер ћете оставити колеге после вас без обрасца.

БЕЏЕВИ и ВРЕДНОВАЊЕ
Драге колеге, претпостављам да вам је на почетку много информација док се све не слегне, а и фрустрација које носи техника док се мало не навикнете. Ипак ћу вам мало досађивати информацијама јер смо на крају 1. модула, мање-више, и неке ствари треба да су вам јасне у вези са вашим вредновањем. Нека овај пост стоји овде, па кад будете могли примити нове информације и кад се запитате шта вам то са курса стиже као беџ, ви пронађите ово обавештење.
Уместо бодова и оцена ми полазнике вреднујемо беџевима и то на три нивоа за сваки од 5 модула. Беџ првог нивоа - ВЕШТ добијају сви који ураде само обавезне задатке у модулу. То је довољно да модул завршите и пређете на следећи. Беџ 2. нивоа - СТРУЧАН добијају они који поред обавезних ураде и следећи изборни (важно је који изборни јер за сваки изборни везане су одређене компетенције). Беџ 3. нивоа - ВРСТАН добијају они који су урадили и обавезне задатке, први изборни и други изборни задатак.
Доста вас је већ стекло услов за следећи модул, али смо беџеве поделили само колегама који су урадиле изборне јер вам остављамо могућност да се још мало уштосите, да се у вама јави знатижеља па и амбиција, да се разигра хомо-лудус који би да се залети, размахне и такмичи, па да пожели да ради и изборне. Изборне задатке из претходних модула можете радити и накнадно, кад сте већ увелико у следећем модулу.
Ако има питања и нејасноћа, жеље за коментаром у вези са беџевима, слободно питајте испод поста.

Драге колеге, уколико још нисте разумели да бројчаних оцена и бодова на нашој обуци нема, ево прилике да то напоменем. Број 1 који добијате на Мудлу за сваки задатак заправо је у рангу знака плус као показатељ да је задатак прихваћен и ништа више. Да Мудл нуди, могли смо то да означимо заиста симболом или неким словом. Тај број 1 нам је потребан да бисмо за њега везали ограничења приступу наредним задацима и модулима и да бисмо аутоматизовали тај поступак како би свако од вас могао напредовати својим темпом - кад уради отвара му се следеће, па практично може да ради све у псоледњој седмици, што вам наравно не саветујемо. Дакле, немојте мислити да су то неки бодови. Ми вреднујемо искључиво описно: повратним информацијама и отвореним беџевима на три нивоа: вешт, стручан, врстан. О беџевима ћу покренути посебан пост, а ви ако имате питања око бодовања, слободно питајте испод овог поста.

Post has attachment
Нека врста поп-ташунаљки младе генерације.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded