Profile cover photo
Profile photo
Yzza Pendragon
8 followers -
Buat sehabis BAIK untuk ALLAH yang Maha Baik
Buat sehabis BAIK untuk ALLAH yang Maha Baik

8 followers
About
Yzza's posts

Post has attachment
Soal Hati
Assalamualaikum Tengok tajuk pun dah rasa mcm ade something serious yg nak bagitau.Jarang bakal engineer nak cakap soal hati.. kau hengat hati engineer keras mcm besi ker?? Hari tu,my friend,M and me were gelak sakan before masuk kelas.We're so happy samp...

Post has attachment
Exam!!

Post has attachment
Novel SYNDROME :Bab 2
2 H ati aku tidak tenang memikirkan
keputusan SPM yang bakal aku terima esok.Bibirku terkumat-kamit berzikir dan
berselawat agar dikurniakan ketenangan dalam hati.Setiap kali selepas solat,aku
berdoa kepada Allah agar hati aku reda menerima apa sahaja keput...

Post has attachment
A Plan
Assalamualaikum Alhamdulillah bersyukur kpd Allah kerana masih dikurniakan kesempatan utk menjalani hidup di atas dunia ini dalam keadaan sihat.Salam Takziah utk mangsa2 banjir di Pantai Timur.Semoga terus tabah menjalani hari2 mendatang.Percayalah, 'Everyt...

Post has attachment
novel SYNDROME : Bab 1
1 A ku
mendaki anak tangga untuk ke bilik Mat.Sekarang adalah waktu makan
tengahhari.Mat mesti makan tepat pada waktunya.Aku lihat pintu bilik Mat terbuka.Mat
sedang khusyuk melukis.Aku menghampirinnya perlahan.”Mat,jom makan.Mama dengan
papa tengah tunggu ...

Post has attachment
Novel SYNDROME : Prolog
Prolog.. Assalamualaikum..Aku
Nur Annisa.Aku biasa dipanggil ‘Alang’ dalam keluarga kecuali adik
bongsuku,Mat. Hanya Mat yang memanggil aku ‘Kak Nisa’.Aku mempunyai lima
adik-beradik.Aku anak keempat.Aku mempunyai dua orang abang dan seorang
kakak.Abang sul...

Post has attachment
Novel 'SYNDROME' : BAB 1
1 A ku
mendaki anak tangga untuk ke bilik Mat.Sekarang adalah waktu makan
tengahhari.Mat mesti makan tepat pada waktunya.Aku lihat pintu bilik Mat
terbuka.Mat sedang khusyuk melukis.Aku menghampirinnya perlahan.”Mat,jom
makan.Mama dengan papa tengah tunggu ...

Post has attachment
Novel 'SYNDROME'
Prolog.. A ngin
pantai bertiup sepoi-sepoi bahasa.Subhanallah!Sungguh menenangkan.Kelihatan
seorang budak lelaki duduk di atas bangku menghadap pantai.Seperti mencari
ketenangan.Susuk badan budak itu seperti kukenali.Aku melangkah untuk mendekati
budak lela...

Post has attachment
**
Assalamualaikum   Ya Allah! Seksakan kalau kena batuk berkahak ni?Ayik gatal2 je tekak.Sakit perut den tau!Malu weii kalau jumpa dengan kengkawan.Terkokol2 batuk pastu asyik nak buang kahak je.Aku tisu dah habis 2 kotak.Degil betoi kahak ni!Dah macam2 ubat ...

Post has attachment
Belajar menunggang kuda dan memanah
  Assalamualaikum..   Hye2!* lambai tangan* Semenjak dua menjak ni aku asyik mikior pasal nak belajar tunggang kuda and memanah.Dapat pahala sunnah sambil menyihatkan badan.Aku tanya pendapat mak and ayah "Mak,ayah.kalau saya nak bljr tunggang kuda boleh?Ra...
Wait while more posts are being loaded