Profile cover photo
Profile photo
Stichting Historische Kring Woudsend
About
Posts

Post has attachment
Op 9 september is een gedenkbord van Woudsend Verzekeringen onthuld. De Historische Kring Woudsend heeft dit in samenwerking met Stichting Woudsend Anno 1816 gerealiseerd. De verzekeringsmaatschappij heeft bijna 200 jaar een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling en naamsbekendheid van ons dorp. Dit gedenkbord met bijbehorende toelichting vestigt hier de aandacht op. Het bord (zie foto) is geplaatst op het gebouw van het voormalige "kantoor". Meer foto's van de onthulling zijn te zien op de websites www.historiewoudsend.nl en www.woudsendonline.nl.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Boek over de grootschippers Nauta’s van Woudsend verschenen

Donderdagmiddag 9 februari jl. presenteerde Lolle Piebe de Boer in het Fries Scheepvaart Museum te Sneek zijn boek ‘Nauta’s van Woudsend, grootschippers van Riga tot Rome’. Het is het resultaat van tien jaar speuren in het verleden naar de geschiedenis van een ondernemende familie in de 18e eeuw, tegen de achtergrond van de grote bloei van de scheepvaart en scheepsbouw in Woudsend. Daarbij heeft De Boer veel inspiratie en hulp gehad van de heer C. de Graaff uit Sneek. Die kreeg dan ook het eerste exemplaar van het boek uitgereikt door de schrijver.

Zie meer op http://www.historiewoudsend.nl
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Huizenonderzoek

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in de afkomst van hun familie. Via internet is er al veel informatie beschikbaar voor het maken van een stamboom. Het gaat dan meestal niet alleen om de personages maar ook om de plaatsen waar de voorouders hebben gewoond. En het liefst ook het huis, tenminste als het nog niet is afgebroken. Ook wij krijgen verzoeken om informatie over woningen van vroegere inwoners van ons dorp. Vaak moeten wij hierop teleurstellend reageren, omdat wij niet over dit soort gegevens beschikken.

Wij zijn dan ook van plan om een bestand op te bouwen met gegevens over de bewoners van ons dorp, te beginnen met de âlde kern. En u kunt ons daar bij helpen. Heeft u informatie over de vorige bewoners van uw woning (bijvoorbeeld koopakten, bouwvergunningen, kadastergegevens) dan stellen wij het erg op prijs als u die informatie met ons wilt delen.

Hieronder ziet u een ansichtkaart met een foto van de Eewal uit ons archief, begin 1900. De meeste huizen zijn helaas afgebroken en vervangen door nieuwe woningen of kantoorgebouwen. Wie zouden er allemaal hebben gewoond en wat was bijvoorbeeld hun beroep? Die informatie willen we graag verzamelen en vastleggen.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Zaterdag 13 september was de Historische Kring Woudsend aanwezig met een kraam en expositie bij 'Monumenten, Muziek, Markt & Meer'.
PhotoPhotoPhotoPhoto
2014-09-16
4 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Ook de Historische Kring Woudsend was weer present op de Wintermarkt in mfc De Driuwpôlle te Woudsend.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2013-12-19
5 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded