Profile cover photo
Profile photo
Eny Abdullah
819 followers
819 followers
About
Posts

Post has attachment
Ikan Kicap Halia Chinese Style
Lauk apa yang mudah disediakan, paling sedap dan simple? Mestilah masak kicap . Tapi masak kicap ni ada banyak resepi dan caranya. Ada yang diletakkan rempah ratus, bersama bawang kisar, ada diletakkan cili kisar dan ada juga diletakkan kicap semata-semata....
Add a comment...

Post has attachment
Penjual Nasi Lemak Ini Caranya Buat Nasi Lemak Lebih Sedap
Alhamdulillah misi mencari nasi lemak bilis telur yang sedap dah berakhir. Pagi semalam, jumpa juga kat Bandar Jitra nan permai ni nasi lemak bilis telur siap bungkus daun pisang lagi. Bila buka tu aroma dia perghhhhh....... harum semerbak! Dah jumpa tu Kek...
Add a comment...

Post has attachment
Resepi Buttercream Sedap
Ramai yang bertanya Kekny macam mana nak hasilkan Resepi Buttercream yang sedap dan pada masa yang sama boleh dipiping dan dibentuk. Haaa susah sebenarnya nak cari resepi buttercream sedap ni sebab jika nak yang betul-betul sedap dan tak muak, kita kena kor...
Add a comment...

Post has attachment
Nasi Goreng Ikan Rebus
Kalau ke negeri Perak, rata-rata menu di restoren sana menghidangkan Nasi Goreng Ikan Rebus . Sebab Kekny ke negeri lain memang tak jumpa menu ni. Dan agak tak mengejutkan sebab ikan rebus ni ialah sememangnya berasal dari negeri Perak. Nasi goreng ikan reb...
Add a comment...

Post has attachment
Tips Masak Ketika Pergi Bercuti
Musim cuti sekolah pun dah tiba. Mesti ramai yang dan buat perancangan nak bercuti ataupun balik kampung. Kekny masih belum ada masa nak bercuti sebab busy di pejabat dan dengan tempahan kek. Insyallah DH akan balik hujung minggu ni harap dapat lah luangkan...
Add a comment...

Post has attachment
Kek Coklat Viral 2 Bahan
Resepi Kek Coklat 2 Bahan menjadi viral baru-baru selepas resepi Apam 3 Bahan . Kalau nak tahu kek coklat 2 bahan ni hanyalah menggunakan biskut Oreo dan susu sahaja. Betul ke? Eh betul la jom tengok resepinya. Nama pun kek 2 bahan, kau janganlah expect ras...
Add a comment...

Post has attachment
Kek Mudah 6 Bahan Je
Kek mudah ni menggunakan 6 bahan je dan tidak menggunakan minyak atau butter. Jika dikukus teksturenya akan serupa apam kukus lembut dan boleh juga dibakar ianya akan rasa seperti baulu . sedap. Kalau siapa yang nak cuba boleh cuba resepi ni. Mesti menjadi ...
Add a comment...

Post has attachment
Apa Yang Unik dan Menarik Di Kuala Lumpur
Selalu ke Kuala Lumpur Ke? Kekny selalu juga ke sana. Kalau korang menetap di kawasan sekitar Kuala Lumpur pasti tahu apakah tempat yang menarik untuk dilawati di Kuala Lumpur . Tapi ada juga belum pernah ke Kuala Lumpur ni.  Sememangnya jika kita tahu temp...
Add a comment...

Post has attachment
Tak ada Idea Nak Upload Instagram? Tips Content Instagram
Hai semua, mesti ramai yang ada akaun Instagram kan tapi tak ada idea nak upload apa lah di Instagram ni. Terutama sekali kalau Instagram korang ni Instagram for business dimana korang hanya update jika ada sales, promotion atau jika korang open order sahaj...
Add a comment...

Post has attachment
Sepinggan Nasi Goreng Ikan Yang Sedap!
Good morning! Breakfast apa korang. Kekny pagi ni sempat juga goreng nasi sebab ada lebihan ikan goreng semalam. Tak nak membazir memang selalunya Kekny atau Maktok akan buat nasi goreng ikan . Simple je resepi nasi goreng ikan ni. Tak susah mana pun, tapi ...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded