Profile cover photo
Profile photo
Bardigo
Bardigo Smart Hospitallity - Get smart, Get Digital! #SmartBar
Bardigo Smart Hospitallity - Get smart, Get Digital! #SmartBar
About
Posts

Post has attachment
Traditionele Horeca potentieel voor wereldwijde doorbraak van slim internet!
Het Internet of Things wordt werkelijkheid.

Vanaf 1 maart 2015 worden de eerste 5 horeca locaties van Nederland (waaronder bijvoorbeeld Jantjes Verjaardag en Panama in Amsterdam) voorzien van bluetooth sensoren die gekoppeld zijn aan het internet (ook wel iBeacons genoemd).

Hiermee wordt een start gemaakt aan de realisatie van een infrastructuur voor een slim internet. Op dit moment is het internet volgens Raimo van der Klein (oprichter Layar) nog dom. Wie in wil spelen op de mogelijkheden van het internet of things zal zelf zorg moeten dragen voor de infrastructuur (bron: Sprout).

Het Mijdrechtse Bardigo is zo’n partij. Met hun businessplan wisten ze inmiddels 3 ton op te halen voor de ontwikkeling van hun platform en het lanceren van een community die hun diensten wil gebruiken.

Bardigo maakt de horeca slim en automatiseert een gedeelte van de gastvrijheid. Er ontstaat een verbinding tussen alle horeca locaties die één centraal platform gebruiken voor de verbinding met de gast. Deze gast heeft één persoonlijk profiel en hoeft zich maar één keer te registreren om vervolgens te kunnen profiteren bij voordelen bij alle internationaal aangesloten SmartBars. (Een SmartBar is een horeca locatie voorzien van 1 of meerdere sensoren).

Zodra een gebruiker van het platform binnen 50 meter komt van een sensor wordt hij herkent en begroet door de Horeca locatie. Aan deze begroeting hangen vaak direct leuke voordeeltjes vast waar de gast op dat moment gebruik van kan maken.

De mogelijkheden en vervolg interactie zijn vervolgens eindeloos. Hoe langer de gast het platform gebruikt hoe meer inzicht er ontstaat over zijn profiel. 
Er is inzicht over het aantal keer en de duur van de horeca bezoeken, het type horeca locaties dat bezocht wordt, en er worden verbindingen gelegd met andere social media zodat bekenden uit het netwerk elkaar eenvoudig kunnen vinden in de horeca.

Het eerste concept wat communiceert met de sensoren is BarDoggy.
Dit concept is op jongeren gericht kent inmiddels ruim 50.000 gebruikers en is een van de meest uitgebreide uitgaansplatformen van Europa. Met de app vinden jongeren in de doelgroep van 18 tot 25 wekelijks leuke feestjes, scoren ze voordelig drankjes en kunnen ze eenvoudig zien waar vrienden zich bevinden binnen de aangesloten SmartBars. 

Nog voordat iemand binnenstapt wordt hij al herkent en ziet de barkeeper direct of het om een nieuwe of een bestaande relatie gaat en hoe waardevol deze relatie voor het bedrijf is. Dagelijks zijn er statistieken beschikbaar over het aantal bezoekers en er is real time informatie over het aantal gasten wat binnen is.

Bardigo (wat nog maar 1 jaar bestaat) is nu 4 maanden bezig met deze nieuwe technologie en draait inmiddels al een behoorlijke omzet. Toch zal er nog een kapitaalinjectie van rond de 200.000 euro nodig zijn om de hele Nederlandse markt snel uit te kunnen rollen.
Met name in de Sales en Marketing zal opgeschaald moeten worden om snel te kunnen groeien en landelijke bekendheid te krijgen.

Daarna is er een bedrag van 1,5 tot 2 miljoen nodig om in 5 andere Europese landen uit te rollen. In die landen is een potentieel van 200.000 horeca locaties en ligt een omzet verborgen van rond de 500 miljoen per jaar. Hierbij is nog geen rekening gehouden met de nieuwe verdienmodellen die Bardigo aan het onderzoeken is en die mogelijk worden zodra de infrastructuur uitgerold is.

Wil jij investeren en profiteren van de snelle groei van het eerste Europese “Internet of Things” Hospitality concept?
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded