Har man barn i skolan så är det ju inte så konstigt om man funderar en del kring den. Dessutom så är det ju en ganska het fråga idag.

Nörd som man är så kretsar en hel del av mina fundering kring det här med användande av modern teknik (eller IKT som man säger i den delen av världen).

Bägge mina barn går en s k entillen skola (varje elev har en egen dator).

Så långt låter det ju bra och lovande.

Men....

Om det nu inte är så att alla födda efter 1990 begåvades med en medfödd förmåga att arbeta med datorstöd så blir man ju lite frågande.

Satt för en stund sen och pratade lite med grabben kring vad man lärt ut i skolan kring att arbeta med datorn så blir man ju lite frågande.

Filhantering - Inte en lektion
Ordbehandling - Inte en l använda dom till attektion
Kalkylprogram - - Inte en lektion
Jobba med presentationer - Inte en lektion
Datasäkerhet - Inte en lektion
Sociala media - Inte en lektion
Bloggande - Inte en lektion

Man hade nån lektion där man skulle lära sig Photostory och nått bildbehandlingsprogram som väl knappt nån nu levande vet vad det är.

Listan kunde ju göras längre men man blir ju lite förvånad över nyttan med dessa datorer när man inte lägger någon möda vid att lära ungarna att använda datorn som ett arbetsredskap.

Vanligen började lektionerna med "nu lägger ni undan datorerna".
Efter att grabben mailat samtliga lärare och rektor med en fråga om vad man skulle ha datorerna till om man inte fick använda dom till att anteckna på lektionerna blev det dock en ändring på detta.

När man har kommit med råd och tips kring hur man kan använda datorena så har väl väl inte det direkt mottagts med jubel från skolan.

Hur ser det ut hos Er, vad har ni för erfarenheter kring detta.

#skola #entillen #IKT
Shared publiclyView activity