Profile cover photo
Profile photo
Ros Ros
61 followers -
Ros Rose
Ros Rose

61 followers
About
Ros's posts

Post has attachment
Tutorial DIY Jahit Bib Baby Mudah
Hari ni saya nak kongsi Tutorial DIY membuat bib baby. Baby dah nak masuk 6 bulan tak lama lagi, so mak pun mula sibuk membuat persiapan, selain mencari resepi-resepi yang sesuai untuk baby makan. Untuk projek kecil macam ni, kita pakai kain perca-perca yan...

Post has attachment
Tutorial DIY menjahit sarung bantal stail envelop
Assalamualaikum, Post pertama untuk tahun 2016, setelah lebih 6 bulan tanpa post baru. Ringkasnya, dalam tempoh itu mengandung, kemudian melahirkan seorang bayi lelaki. Kemudian melalui fasa menjadi seorang ibu. Sehingga lah sekarang, baru mula berjinak sem...

Post has attachment
DIY Tutorial Patchwork & Quilting : Fridge Cover (Lapik peti sejuk)
Salam Ramahdan DIY Tutorial hari ni mungkin yang terakhir untuk siri set kelengkapan boria dapur saya. Terakhir sebab seminggu Ramadhan nak hampir habis, now kene cepat2 start projek menjahit baru pulak - nak buat table runner (termasuk tv runner, cabinet r...

Post has attachment
DIY Tutorial Patchwork & Quilting : Oven mitt
Assalamualaikum Bersambung lagi dengan Tutorial DIY seterusnya. Menggunakan teknik patchwork dan quilting yang mudah dan cepat untuk dihasilkan. Tapi kali ini saya buat oven mitt pulak. Oven mitt tu apa? - sila lah lihat gambar yang di tampal di bawah. Nak ...

Post has attachment
DIY Tutorial Patchwork & Quilting : Pot Holder
Assalamualaikum, Hari ni saya nak share tutorial DIY membuat Pot holder. Tak pasti nama commercial dalam bahasa melayu nya apa ya - pelapik periuk ke? Anyway, untuk tujuan ini saya akan mengaplikasikan teknik patchwork dan quilting yang mudah untuk sesiapa ...

Post has attachment

Post has attachment
Tutorial DIY Bunga Telur Crepe - Bahagian 3
Assalamualaikum Ok now we are close to finish up these beauty. ( sori, intro omputih lah pulak hari ni) Diam tak diam, sehari suntuk jugakla saya menyiapkan tutorial ini. Dah tu tak de sekuntum pun yang tinggal dari majlis perkahwinan saya dahulu untuk di j...

Post has attachment

Post has attachment
Tutorial DIY Bunga Telur Crepe - Bahagian 1
Assalamualaikum Seperti yang pernah di janjikan, hari ini saya akan menulis tutorial diy cara-cara untuk membuat bunga telur dari kertas crepe. Bagi yang akan melangsungkan hari perkahwinan tidak lama lagi, di harap tutorial ini akan dapat membantu anda unt...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded