Profile cover photo
Profile photo
Vicent Usó
215 followers
215 followers
About
Vicent Usó's posts

Post has attachment
Una ressenya de Carles Lluch.

Post has attachment
Comença el ball:
23 d'abril, a la Fira del Llibre de València, signaré exemplars de "L'arquitectura de la ficció" a la caseta de Bromera (entre les 17h i les 19,30h). A més, estaré en el plató de la fira (18h) per fer dues entrevistes: una sobre "La retratista d'ànimes" i una altra sobre "L'arquitectura de la ficció".
26 d'abril, 19h, a la llibreria Babel de Castelló, presentaré "L'arquitectura de la ficció".
4 de maig, 20h, a la llibreria Ausiàs de Vila-real, presentaré "L'arquitectura de la ficció".
11 de maig, a la llibreria Fan Set de València, presentaré "L'arquitectura de la ficció".
26 de maig, a la biblioteca d'Alzira, i en companyia d'Anna Moner, presentaré "L'arquitectura de la ficció".
28 de maig, a la Fira del Llibre de Vila-real, durant el matí signaré exemplars de "La retratista d'ànimes" i "L'arquitectura de la ficció".

Photo

Post has attachment
És curiós el cas d'Ismail Kadaré. Un autor amb una part prou significativa de la seua obra publicada en català i, en canvi, un gran desconegut. Ahir, vam parlar d'ell i del seu "Palau dels somnis" al club de lectura de l'Associació Cultural Socarrats.
La novel·la explica la història de Mark-Alem, un jove d'una branca vinguda a menys d'una família poderosa els Qüprili, que entra a treballar al Palau dels Somnis, una immensa estructura burocràtica que recol·lecta, selecciona i analitza els somnis dels súbdits. I que, en funció de les interpretacions que en fa, decideix quina política aplicar.
No és un llibre fàcil, en el sentit que no té una trama addictiva, sinó tot el contrari: diríem que ens planteja situacions estàtiques, i per tant més descriptives, i que això provoca que certs lectors no hi acaben d'entrar.
El conjunt és una metàfora potent d'una societat, com l'Albània d'Enver Hoxha, on l'Estat impregna tots els àmbits de la vida de les persones i aspira a controlar-los fins l'extrem (no sols el que fan, sinó fins ii tot el que somnien). Un món simbòlic traçat a partir de l'acumulació potser una mica sobredimensionada d'elements realistes (els palaus immensos, les regles incomprensibles, els ascensos inexplicables, l'exercici del poder al marge dels súbdits, que només poden apreciar indicis del que ocorre realment...). Un poder, el que retrata Kadaré, que és en el fons tots els poders, perquè la lògica del poder de tots els poders és sempre única: l'acumulació.
En definitiva, una bona novel·la d'un autor que val la pena descobrir.
Photo

Post has attachment
**
Ahir, a València, presentant "La retratista d'ànimes" dins la campanya "Va de llibres". I amb molt bona companyia.

Post has attachment
Avui, presente La retratista d'ànimes a València
Aquesta vesprada, a les 19h, a la Biblioteca Pública de València (al carrer de l'Hospital, 13), participaré en un acte col·lectiu de presentació de novetats. Sis editorials valencianes han unit esforços per difondre la nostra literatura i proposen onze títo...

Post has attachment
El músic del bulervar Rossini, a Nules
Sempre fa goig, compartir el teu treball amb els lectors. Més encara si, a més, han treballat a fons el text, com és el cas dels alumnes de l'IES Gilabert de Centelles de Nules (gràcies, per cert, a Roser i al seminari de Valencià, per comprometre's a fons ...

Post has attachment
La retratista d'ànimes, per fi
Acaba de publicar-se "La retratista d'ànimes", la meua última novel·la. Un relat juvenil, diuen, però no sols això, al meu parer. Hi trobareu misteri, esoterisme, sentit de l'humor, uns apunts sobre els inicis de la fotografia i alguna escena ambientada al ...

Post has attachment
**
Que Vicent Penya faça un diagnòstic literari (amb el qual coincidisc plenament) i que et cite a la vora de gent que admires i estimes tant, no sols fa goig, sinó que t'arregla definitivament el divendres. http://senspels.blogspot.com/2016/12/diagnostic-lite...

Post has attachment
A la intempèrie
En els darrers mesos, he rebut diverses
ofertes per participar en clubs de lectura, però, malauradament, cap d’elles ha
quallat. I bé que em pesa, perquè compartir amb lectors l’experiència d’una
novel·la és un goig i una manera esplèndida d’aprendre, per a...

Post has attachment
Sembla mentida, però el Taller d’Escriptura Narrativa arriba enguany a la quarta edició. Enguany, revisarem alguns aspectes essencials de l’ofici d’escriure com ara la figura del narrador, el poder de persuasió dels textos, els nivells de realitat o els criteris bàsics per escriure relats breus. I sobretot escriurem molt, i revisarem els textos perquè a escriure només s’aprèn escrivint (i llegint, és clar) i revisant i reescrivint. Si us ve de gust participar, només heu de pitjar en l'enllaç que hi ha després del text i hi trobareu tots els detalls. I recordeu que el curs es pot seguir tant de manera presencial com en la modalitat on line.

Wait while more posts are being loaded