Profile cover photo
Profile photo
Лежанки
9 followers -
Не премахвайте само симптомите, а атакувайте източника на болката! Ние имаме решение за Вашия проблем, при това с възможност за избор!
Не премахвайте само симптомите, а атакувайте източника на болката! Ние имаме решение за Вашия проблем, при това с възможност за избор!

9 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
Болка в гърба и болка в кръста – често тя е причинена от Дископатия.
По-надолу ще разгледаме методите за лечение на Дископатия.

Гръбначният стълб е формиран от прешлени, които помежду си имат порести и малки по размери интервертебрални дискове. Те образуват фиброхрущялна става, която позволява слабо по обем движение между отделните прешлени тела, играе и ролята на връзка, която ги поддържа заедно. Тяхната роля като амортисьори в гръбначния стълб е от решаващо значение при пренасяне тежестта на главата и раменния пояс към таза и краката.

https://lejanki.bg/diskopatiya-i-lechenie/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
По какъв начин инверсните лежанки ни помагат при заболяване като стеноза?
Имате ли стеноза или други проблеми, свързани с гръбначния стълб, то не се отчайвайте. Съществува домашен фитнес уред, изключително полезен в това отношение. Става въпрос за инверсните лежанки Teeter Hang Ups, които са лесни за употреба и са подходящи и за пасивни, и за активни упражнения.
https://lejanki.bg/stenoza/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Говорим за дискова херния (дископатия) тогава, когато има на лице болезнено патологично състояние, засягащо гръбначния стълб, характеризиращо се със загуба на желатинов материал от пулверизираното ядро на междупрешленните дискове. Тази загуба се получава в резултат от разрушаването на влакната, които обграждат сърцевината, която представлява външния фиброзен пръстен на междупрешленните дискове.
Add a comment...

Post has attachment
Статистическите данни показват, че от болки в областта на гърба и кръста страда всеки пети човек или около 20% от населението на планетата. Проблемите в опорно-двигателния апарат се проявяват във все по-ранна възраст и все повече хора около и малко над 30 – те си години редовно изпитват болки в кръста.

През последните години геловете и кремовете са сред най-предпочитаните средства срещу болки в лумбалната област, тъй като могат да се закупят без проблем във всяка аптека и то без да се налага да се представя рецепта. Но дали са наистина ефикасни и без странични ефекти? Вижте истината тук!
Add a comment...

Post has attachment
Симптоми на дисковата херния!

Основните симптоми при заболяването се получават при притискането на нервните коренчета и гръбначния мозък от междупрешленните дискове.

Характерни са локална болка, получаваща се в зависимост от нивото на засягане, както и такава в сетивната част на засегнатото нервно коренче.

Също така се получават промени в чувствителността, тазово-резервоарни нарушения, а е възможно да се прояви и моторна слабост.

https://lejanki.bg/diskova-hernia/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ефективни ли са инжекциите при заболяване на гръбначния стълб и кръста?

Дископатията е заболяване, при което външния пръстен на междупрешленните дискове на гръбнака се разкъсва, а меката централна част се деформира и се „настанява” в гръбначномозъчния канал притискайки структурите, които се намират в него.

Иначе казано, деформират ли се междупрешленните дискове, това не само причинява доста силни болки, но и ако заболяването не се лекува това може да причини още по-големи проблеми на опорно – двигателния апарат.

Вижте дали инжекциите помагат при дископатия!
Add a comment...

Post has attachment
Какво е дископатията и какви са симптомите, които придружават заболяването?

Дископатията е заболяване, при което се разкъсва външния фиброзен пръстен на междупрешленните дискове. При разкъсването, полупрозрачното пулпозно ядро се деформира и навлиза в гръбначномозъчния канал, притискайки нервните коренчета, които преминават през дадения участък.

При всеки един диск от гръбначния стълб могат да се получат подобни разкъсвания, но най-често срещаните форми на дископатия са два – шийна (цервикална) и лумбална (в кръстната област). По-често срещаната дископатия е тази, в областта на кръста, като от нея страдат повече от 15 % от пациентите.

https://lejanki.bg/bolki-v-krasta-i-krakata/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Инверсна лежанка Ембер - топ цена от 350.00 лв. с включена едногодишна гаранция и безплатна доставка!

Ember инверсна лежанка е така прецизно балансиран, че дава пълен контрол върху вашата ротация за постигане на максимален комфорт. Нагласете уреда на някой от предварително зададените ъгли на ротация и се отпуснете!
Поръчайте тук: https://lejanki.bg/product/inversna-lejanka-ember/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Как инверсните лежанки помагат при болките в гърба?

Имате ли проблеми, свързани с гръбначния стълб, то няма място за отчаяние. Съществува домашен фитнес уред, изключително полезен в това отношение. Става въпрос за инверсните лежанки Teeter Hang Ups, които са лесни за употреба и са подходящи и за пасивни, и за активни упражнения.

Уредът има и добро психологическо преимущество – можете да си го ползвате спокойно вкъщи, по което време и по какъвто начин си решите. Така няма да ви се налага да се притеснявате от чуждите погледи, любопитстващи какви здравословни проблеми имате.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Борбата с дископатията на шийни прешлени е комплексна и се води на няколко фронта, но ако заболяването е в ранна фаза, най-често специалистите препоръчват приемането на подходящи аналгетици и раздвижване с помощта на упражнения.
Вижте няколко ефективни упражнения при дископатия тук!
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded