Profile cover photo
Profile photo
Akmal Rusydi
180 followers -
Hidup Sihat Tanpa Ubat
Hidup Sihat Tanpa Ubat

180 followers
About
Posts

Post has attachment
Bacaan Kolesterol Turun Dan Bacaan Darah Tinggi Kembali Normal
Perkara yang sangat merisaukan ialah apabila insan tersayang mengalami masalah kesihatan terutamanya ibu ayah. Kali ini saya ingin menceritakan tentang emak saya yang menghidap masalah darah tinggi dan bacaan kolestrol tinggi. Emak saya merupakan seorang su...
Add a comment...

Post has attachment
Demam Denggi Suami Sembuh Dengan Vivix
Assalamualaikum.. Saya nak share #vivixeffect suami saya sendiri yang baru ni positif demam denggi. Suami start kena 26hb julai 2018 haritu, tapi baru ke hospital hari ke-3 demam denggi. Hari pertama doktor sahkan positif denggi doktor just kata denggi takd...
Add a comment...

Post has attachment
Mak Tidak Perlu Mengambil Suntikan Insulin Selepas Mengamalkan Vivix
Sebagai seorang anak risau amat sangat bila doktor syorkan mak saya untuk mengambil suntikan insulin sendiri di rumah instead of makan ubat sahaja untuk control sugar reading mak. Bila Mak bagitau pasal apa yang doktor syorkan dan nampak jelas mak tak seles...
Add a comment...

Post has attachment
Herbal Blend Krim Pelbagai Guna Yang Ajaib
Wah tajuk pun dah menarikkan. Ajaib?? Betul ke ajaib?? Nak tahu kat mana ajaibnya krim shaklee kena baca sampai habis la.Ok Krim serbaguna dari Shaklee ni memang berhantu. Selalu juga out of stock. Barang baikkan memang laku la. Bagi saya setiap rumah waji...
Add a comment...

Post has attachment
Kisah Mama, Vivix Dan Ekzema Kronik
Ini kisah mak saya dengan Vivix. Bila sebut pasal Vivix dulu-dulu, saya rasa macam mahalnya Vivix ni. Masa tu macam betul ke testimoni-testimoni yang diorang share ni. Tapi disebabkan kisah mak saya ni, memang dah buatkan saya berubah pendapat dan nak share...
Add a comment...

Post has attachment
Minum Tea Cara Mudah Untuk Turunkan Berat Badan
Cinch Energy Tea Mix bukan sekadar air tea biasa yang korang minum setiap hari tu tau. Jika diambil secara konsisten dan dengan cara yang betul tea mix ini boleh bantu korang yang nak turunkan berat badan. Saya tak cakap berat badan boleh turun dengan hanya...
Add a comment...

Post has attachment
6 Tabiat Yang Merosakkan Kesihatan Tanpa Kita Sedar
Assalamualaikum. Hai kembali bersiaran. Dah tiga minggu tak update blog. Lepas pilihan raya 9 Mei lepas saya agak sibuk buat soalan exam pertengahan tahun. Lepas tu sibuk menanda kertas exam pulak. Kalau belajar saje tak ada exam kan best. hahaha. Gurau je....
Add a comment...

Post has attachment
Tidak Perlu Suntik Vitamin C Untuk Kulit Putih Dan Cantik
Assalamualaikum Menyuntik Vitamin C untuk mendapatkan kulit yang putih dan gebu dalam masa yang singkat menjadi kegilaan netizen masa kini. Dulu-dulu golongan artis je yang suntik vitamin C ni. Maklumlah jadi artis ni mesti la nak kena sentiasa putih, gebu ...
Add a comment...

Post has attachment
4 Sebab Kenapa Protein Soya Sangat Penting Untuk Remaja
Remaja adalah mereka yang berumur di anatara 12 tahun hingga 18 tahun. Semasa fasa remaja, mereka akan mengalami perkembangan fizikal, emosi, sosial dan fisiologi yang pesat.  Ketika remaja, lelaki atau perempuan sama ada sedar atau tidak akan mengalami per...
Add a comment...

Post has attachment
Adanya Minuman Tenaga Perfomance Drink Puasa Tidak Letih Dan Dahaga
Assalamualaikum. Tak sampai pun 2 minggu umat Islam akan menyambut bulan Ramadhan. Sekarang pun ramai yang tengah struggle menggantikan puasa, terutamanya golongan wanita dan mak-mak. Memang satu cabaran yang sangat besar bagi mak-mak yang menyusu dan hamil...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded