Profile cover photo
Profile photo
aLiN SuLaStRi
37 followers
37 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Family Day MOF 2016
Sepanjang bekerja di bawah MOF hampir 16 tahun ni tak pernah pulak join family day yang dianjurkan tiap-tiap tahun.. sebelum ni buat di Kelab Tasik Cyberjaya .. agak malas jugak la nak join kalau panas-panas tu... Untuk tahun 2016 ni pulak diaorg buat kat D...

Post has attachment
Snow Walk @ I City, Shah Alam
Jom kita bersiaran kembali... actually entry yang akan di post ni semuanya entry yang tertunggak.. dah setahun dok senyap sunyi sepi konon-konon bz.. jadinya update ajelah ape yang ada ye.. hehehe ----------------------------------------------------------...

Post has attachment
Magic Art Museum Melaka
Ini first time kami sampai di Magic Art Muzium.. tak penah pon pegi mana-mana 3D muzium.. dah kebetulan dalam kawasan kami di Melaka so jenguk gak lah.. tambah plak adik dah beli tiket lebih murah sikit di Groupon. Address :  G13, G15 & G16, Bayou Square,  ...

Post has attachment
Raya Aidilfitri 2016
Memandangkan kesibukan dan kemalasan melanda diri hampir separuh tahun nih apa kata kita layan pic ajelah... hehehhehe Raya 2016 merupakan turn beraya di Puchong.. persiapan raya biasa-biasa aja takdelah sakan beriya sangat.. yang penting anak dapat la baju...

Post has attachment
Selamat Menjalani Ibadah Puasa
“Marhaban Ya Ramadhan” Selamat Menunaikan Ibadah Puasa Semoga kita selalu diberkati dibulan yang penuh mahrifah ini amin. Mohon dimaafkan segala kesalahan-kesalahan saya, Marhaban Ya Ramadhan 1437 Hijriah Selamat menjalankan ibadah puasa Jangan lupa niat pu...

Post has attachment
Splash Time at Melaka Wonderland
Ini cerita lapok cuti sekolah bulan 3 yang lepas.. takda ke mana-mana pun cuma bawak si anak dara mandi manda kat Melaka Wonderland Waterpark... Tiket akak dah beli tahun lepas lagi kat Groupon.. so sebelum expired jom kita pi tebus..... ini first time kami...

Post has attachment
Kenduri Masuk Rumah
Alhamdulillah akhirnya siap juga rumah kami.. seminggu balik dari Jepun akak buat kenduri kesyukuran masuk rumah.. Persiapan dibuat ala kadar... Satu khemah untuk orang makan disediakan dan juga goodies untuk tetamu yang hadir... Akak order makanan menu Nas...

Post has attachment
Trip Japan : Total Expenses
Tamat sudah catatan perjalanan akak ke negara matahari terbit.. orang tua-tua kata jauh perjalanan luas pemandangan.. memang seronok melawat negara orang.. banyak benda yang dapat kita belajar terutama budaya, kepercayaan dan adat resam penduduk tempatan......

Post has attachment
Trip Japan : Day 9 - Rinku Town, Kansai Airport
Wah dah masuk hari last la... rindunya nak balik rumah jumpa orang tersayang... beg pon dah siap pack.. dalam kol 10 lebih kami check out.. org yang nak bersihkan rumah pon dah datang.. Kami plan nak terus ke Kansai Airport.. kami kene beli tiket train seba...
Wait while more posts are being loaded