Profile cover photo
Profile photo
Imagination
2 followers -
Unutrašnja putovanja, Životinje moći, Imaginacija, Samospoznaja, Izlečenje, Duhovni rast, Rešenje problema
Unutrašnja putovanja, Životinje moći, Imaginacija, Samospoznaja, Izlečenje, Duhovni rast, Rešenje problema

2 followers
About
Posts

Post has attachment
Unutrašnja putovanja u skladu sa smenom godišnjih doba uče nas da je primarni princip postojanja prihvatanje suprotnosti i pronalaženje svog mesta u tome.

Ona nam omogućavaju da osetimo sebe i svoje mesto u prirodi i osvestimo promene kroz koje, zajedno sa njom i sami prolazimo.
Add a comment...

Post has attachment
DUBOKA IMAGINACIJA

Imaginacija je onaj mistični element koji omogućuje čuda kreacije
Pre više od trideset godina američki psiholog prof. dr Eligio Stephen Gallegos, otkrio je specifičan način komunikacije sa unutrašnjim, duhovnim slikama. Jednog dana dok je trčao, u jednom vizionarskom trenutku stupio je u kontakt sa duhovnim životinjama u svojim čakrama.

„Životinje su trčale uz mene. Nisam ih umišljao, bile su realne, pojavile su se same od sebe. Desilo se tada nešto interesantno - one su počele da me isceljuju. Shvatio sam - ove životinje me poznaju bolje nego što ja poznajem sebe. Znaju gde sam povređen i znaju kako da se povreda isceli. Ja ne znam. One su uistinu moji terapeuti i učitelji. Ovo znanje mi je dato, nisam ga izmislio“.

Radi se o specifičnoj vrsti budnog sanjanja, o unutrašnjem putovanju u kojem je vaša imaginacija aktivna. Za razliku od snova, u toku ovog procesa svesno učestvujete i delujete. Dr Galjehos ovaj metod samotransformacije stalno razvija i prenosi drugima na seminarima i trogodišnjim obukama.

„Duboka imaginacija je kao koren drveta – nevidljiva, ali prisutna i aktivna. Mnogi veruju da je ona samo fantazija. Ona je naša najdublja životnost, bili mi toga svesni ili ne.“

Fantazija i mašta, koje često poistovećujemo sa imaginacijom, nas izmeštaju iz ovog sveta i predstavljaju beg od realnosti i života. Duboka imaginacija nas, za razliku od toga, približava istini. Suštinski povezana sa našim bićem, omogućuje nam da postanemo svesni sebe, svojih autentičnih želja i potreba.

Imaginacija je nalik novim čulima koja se bude kada umirimo logički um, opterećen predrasudama, navikama i šablonima. Ovim čulima možemo opažati savršeno ustrojstvo natčulne stvarnosti.
Duboka imaginacija je daleko više od puta kojim naše nesvesno pokušava da izađe na svetlost dana - ona je most koji premošćuje provaliju između mišljenja i postojanja.

Kroz duboku imaginaciju dolazite u kontakt sa suštinskim, izvornim znanjem. Tada je moguće da se isceli to što je u vama spremno da ponovo bude zdravo. Pokreće se vaš duhovni razvoj i neretko dolazite do spoznaja i rešenja koja su inače bila skrivena.
Add a comment...

Post has attachment
ŽIVOTINJE MOĆI

Nimalo ne čudi što su naši vodiči na unutrašnjim putovanjima, kroz beskrajne predele duboke imaginacije, upravo životinje. Njihov simbolizam duboko je ukorenjen u naše kolektivno nesvesno i bliži suštini našeg bića nego što je naš svesni um.

Osim u imaginaciji, značaj životinja koje srećemo u svojim životama je mnogo veći nego što pretpostavljamo. Njihovo pojavljivanje u našim životima može najaviti promenu, dati nam podsticaj za emocionalno buđenje ili donesu osećaj sigurnosti i poverenja. Takođe mogu da nam inspirišu spontantost i vrate osećaj uživanja u sopstvenoj telesnosti.

Životinje prihvataju svoju prirodu u potpunosti – to je mudrost koju treba da naučimo od njih i tako se osnažimo u svojoj potrebi da živimo svoje autentične, jedinstvene živote.

Životinje moći – vodiči kroz imaginaciju

Kada se udobno smestite, zatvorite oči i opustite, možete da stupite u kontakt sa svojom imaginacijom, obraćajući joj se direktno. Tada pozovete u sebi, u mislima: Zdravo, ko je sada tu da me vodi? Ko je moj vodič? Najčešće se ukazuje neka slika, biće ili životinja, takozvana životinja moći. Ali to mogu da budu i boje, zvuci ili osećaji . Možda naslutite da ste pored jednog drveta. To naslućivanje, intuitivni osećaj, je takođe bitan, jer je način imaginarnog izražavanja. Bilo šta da se ukaže, vama poznato ili nepoznato, ukazuje se sa svrhom, da bi vam nešto saopštilo ili pokazaloi nečemu vas poučilo. Zato je bitno da pozdravite svog vodiča i pitate ga šta želi da vam kaže ili pokaže? Bitno je da ostanete otvoreni za unutrašnji dijalog, da izrazite to što trenutno osećate i mislite, kao i da naučite da osluškujete i prepoznajete odgovor.

Ja sam pre mnogo godina u meditaciji videla jelena. Delovao je veoma realno i zaista živo, baš kao i šuma oko njega. Posmatrali smo se neko vreme i na tome se završilo. Kada sam upoznala ovaj metod setila sam se svog jelena iz meditacije i upitala sezašto se tada ukazao? Rešila sam da ga potražim u imaginarnoj šumi. Kada smo se sreli pozdravila sam ga i upitala zašto je ponovo tu, šta želi da mi prenese? Preciznost odgovora me je fascinirala. Bila sam zaprepašćena koliko me dobro poznaje. Prenela sam mu svoje iznenađenje, a on je uzvratio. Ovo je bio naš drugi, ali ne i poslednji susret.

„Duhovne slike su unutrašnji ključ za naš razvoj i isceljenje. One dolaze iz celovitosti, zato poznaju tu dimenziju veoma dobro“.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
DOBROBITI UNUTRAŠNJIH PUTOVANJA

Unutrašnja putovanja vode vas sebi i uspostavljaju harmoniju
Kontakt sa izvornim, suštinskim znanjem daje rešenja najrazličitijih životnih situacija. Olakšava vam donošenje odluka, rasterećeno i objektivno i čini da vaše delovanje bude u skladu i za dobrobit vas i vaše okoline.

Ostvarujući bliskost sa sobom postajete svesni svojih istinskih osećanja, dajete im prostor i prihvatate ih. Ovako oslobođeni i rasterećeni otvarate prostor za isceljenje zdravstvenih tegoba i postizanje psihičkog, emocionalnog i fizičkog zdravlja.

Problemi su rešivi
U stanju duboke imaginacije dolazite u kontakt sa izvornim, suštinskim znanjem. Ova, veoma posebna vrsta susreta sa sopstvenom suštinom, koji je teško ostvariti konvencionalnim psihološkim metodama, daje rešenja najrazličitijih životnih problema: nerazrešenih porodičnih konflikata, trauma, depresije, otežanog disanja, alergija, upala, gojaznosti, nesanice i mnogih drugih. 
Zahvaljujući ovoj, jednostavnoj a moćnoj metodi, dolazite do odgovora do kojih inače nikada ne biste došli. Rezultat toga je emocionalno i fizičko isceljenje, duhovni razvoj i viši nivoi samospoznaje.

Sva osećanja su inteligentna 
Od malena smo učeni da su neke emocije nepoželjne. Uvežbani da ih ne ispoljavamo, ili ih potiskujemo ili osećamo krivicu kada nam se otmu kontroli. To vodi u stanje emocionalne otupelosti, koje nam onemogućava potpuno ispoljavanje svojih potencijala i suštinsko uživanje u životu. Posledice se vrlo često manifestuju i na zdravstvenom planu.
Unutrašnja putovanja otkrivaju nam da dobra i loša osećanja ne postoje. Dajući prostor svakom osećanju dajete prostor i samom sebi. Na taj način emocionalno rastete.

Istina je u oku posmatrača
Da li vam se dešava da se određene loše situacije ili odnosi u vašem životu ponavljaju? Taman kada pomislimo da smo sada iskusniji i mudriji, ponovimo istu grešku. I uvek iznova tražimo krivca u sebi ili drugima. Zaboravljamo da nam se sve dešava sa razlogom, da bi nešto naučili i na taj način rasli. A u tome nas najviše ometaju naša predubeđenja, što nam se čini da znamo sve unapred.
U toku unutrašnjeg putovanja imate mogućnost da u bilo kom trenutku sa lakoćom promenite ugao posmatranja. Da neku situaciju, osobu ili samog sebe sagledate iz sasvim drugačije perspektive. Kada stvari doživite na potpuno nov, neočekivan način, postajete fleksibilniji i otvarate vrata novom, potpunijem razumevanju sopstvenog života.

Odrastanje nije bauk
Izuzetni rezultati postižu se kod onih kod kojih je imaginacija i najrazvijenija – kod dece i adolescenata. Najmaštovitiji i najbliži sebi, oni su ujedno i najranjiviji i najosetljiviji na situacije u koje ih život stavlja. Odrastanje je često bolan proces i mnogi ne uspevaju da odgovore na zahteve koje život i društvo postavljaju pred njih. 
Odraslima se čini nemogućim da dopru do njih i pomognu im.
Zato je ova metoda, tako bliska njihovom svetu, veoma efikasna kod strahova, usamljenosti, nesigurnosti, hiperaktivnosti, nedostatka samopouzdanja, otežanog učenja i mnogih drugih problema sa kojima se susreću mlada bića.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
UNUTRAŠNJA PUTOVANJA

Unutrašnja putovanja su izraz i delovanje životne mudrosti, koja vas nekad na šaljiv, a nekad na ozbiljan način uči da to što uglavnom očekujete od drugih, pronađete u sebi samima: snagu, podršku, isceljenje, bezuslovnu ljubav, razumevanje raznih životnih situacija ili to što vam već treba!

Kroz duboku imaginaciju dolazite u kontakt sa svojom suštinom, sa autentičnim i nepatvorenim sopstvom. Tada je moguće da se isceli to što je u vama spremno da ponovo bude zdravo. Pokreće se vaš duhovni razvoj i neretko dolazite do spoznaja i rešenja koja su inače bila skrivena.

Svako unutrašnje putovanje može da bude sa temom ili bez teme. Kada putujete bez neke određene teme prepuštate svojoj unutrašnjoj mudrosti da vas vodi. Taj deo vas nepogrešivo zna šta vam je zaista potrebno - podrška u nekoj oblasti života, isceljenje, podsticaj za unutrašnji razvoj ili nešto suštinski bitno za vas, a skriveno od vašeg racija. Sve vreme putovanja praćeni ste osećajem da ste iznutra vođeni.

Druga mogućnost je da tema vašeg putovanja bude nešto što vam je trenutno aktuelno, ili možda nešto čemu već duže želite da se posvetite. Nekom nerazrešenom porodičnom konfliktu, zdravstvenom problemu, potrebi da pronađete oslonac u samom sebi, želji svog srca, potrebi da napustite šablon po kome živite i vratite se svom originalnom, izvornom delu sebe. Sve može da bude tema jednog putovanja. I u jednom i drugom slučaju iskusićete to što u putovanja treba da se desi i otkriti da je sve na vašoj strani.

Postoji mogućnost putovanja u grupi i pojedinačno. U toku grupnog putovanja nekoliko puta verbalno podstaknem proces i energetski ga podržavam, ćutanjem i poverenjem. Dok nekog vodim lično kroz jedno putovanje, u neposrednom sam verbalnom kontaktu sa onim ko putuje. Dok prolazite kroz proces putovanja, moja uloga je da vas podstaknem i podržim da stupite u kontakt sa svojom mudrošću, sa svojim unutrašnjim vodičem. On je taj koji vas uistinu vodi kroz putovanje.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded