Profile cover photo
Profile photo
Nur Shafiqa
About
Posts

Post has attachment
Terlalu kasarkah aku?
Asalamualaikum dan Selamat pagi bulan Ramadhan Hee~ ceria betul aku pagi ni. Tapi mata panda ni. Tidur lewat bangun awal nak bersahur. Buat homework sampai sekarang. aku ngular update blog kejap. Time aku dok ketuk marker atas meja belajar tadi aku teringat...

Post has attachment
Bulan Ramadhan
Asalamualaikum saudara dan saudari sekalian. Syukur Alhamdulilah kita masih berkesempatan untuk bertemu dengan bulan yang penuh berkah ini. Syukur juga sebab Allah masih berikan kita peluang untuk menikmati dan mmperbaiki diri pada bula yang mulia ini. Alha...

Post has attachment
Cara untuk melegakan period pain
Asalamualaikum dan Selamat Malam Lumrah sebagai wanita/ perempuan ialah mengalami senggugut atau nama famous-amos nya period pain. Period pain ni biasanya akan di alami dalam sehari nak kena 'pendarahan' dan beberapa hari semasa period tu la.Tapi kalau aku ...

Post has attachment
Freebies:Background Brown/Pale
Asalamualaikum dan Selamat Malam Di kesempatan time tonton cerita The Inheritors ni aku nak kasi background yang aku search kat Mr.Google hari tu. ayat klise yang aku slalu dengar . Ekceli aku nak buat throwback, memandangkan mata ni nak layu-layu je lagi s...

Post has attachment
Title-less
Asalamualaikum dan selamat pagi Tajuk dah title-less maksudnya aku dah takdok idea nak cakap apa? Kenapa nak buat entri dah tak tau nak cakap apa kan? Hahaha, menyampah. Ni aku tunggu nak pergi sekolah. Sekolah ganti la katakan. Tapi banyak cikgu dah cakap ...

Post has attachment
Cat Rescuer
Asalamualaikum dan selamat malam Hei fellas, ni baru lepas text dengan Papan aku. Dia cakap dia selamatkan anak kucing kat dalam parit hari ni. Okay, aku story bende ni je kot malam ni. Before tu, aku ni suka kucing gak. kat rumah aku ada 4 ekor kucing. Mam...

Post has attachment
Kemunculan Semula *Konon
Asalamualaikum, Selamat Malam. Jengjeng, timbul lagi dah muka aku dalam dunia blog ni. Bukan bermaksud selama ni tenggelam, bukan . Aku just tersalah koding then mati akal.Aku delete blog tu, dah lama-lama dalam tong sampah aku kutip balik. Kihkihkih~ Dan a...

Post has attachment

Post has attachment
Freebies Navigation Image
Asalamualaikum le'readers. Okay, aku nak cakap straight jek arini. Tadi aku berhempas pulas , membanting tulang dudok depan leptop and bersengkang mata just nak buat image untuk navigation. Nak kata comel taklah sangat. Hanya available untuk 3colour saja an...

Post has attachment
Welcome to the black parade - My Chemical Romance
When I was a young boy, My father took me into the city, To see a marching band, He said, Son, when you grow up, Would you be the savior of the broken, The beaten and the damned, He said, "Will you defeat them, Your demons and all the non-believers, The pla...
Wait while more posts are being loaded