Profile cover photo
Profile photo
Jacqueline Kothbauer
312 followers -
Branding People for Success - Personal & Leadership Branding I Influencer Media & Business I Author I Speaker I Entrepreneur
Branding People for Success - Personal & Leadership Branding I Influencer Media & Business I Author I Speaker I Entrepreneur

312 followers
About
Posts

Post has attachment
#CUSTOMERjourney Vad är nästa steg i #DIGITALtransformation? Att låta dina kunder få större nytta av varandra? Begreppet #AI låter framtid, men du använder en rad appar varje dag, som drar nytta av tekniken.

AI OCH KUNDDATA FÖRBÄTTRAR KUNDERBJUDANDE
Ett bra exempel på ett förnyat kunderbjudande som kan förbättras med kunddata+AI är SATS ELIXIA

🌳Ny app
🌳Se dina vänners träning
🌳Boka pass ihop
🌳Få bättre loggning och utvärdering av din träning

VÄNNER OCH ANONYMA
Sats är en medlemsklubb. De inser att kunden tränar mer ➡️ får större nytta ➡️ blir mer nöjd och lojal om de är AKTIVA MEDLEMMAR. Kundens pain point är motivation och bristande kunskap om träning. Genom att lägga till SOCIALT UMGÄNGE ökad kundnyttan av träning utan att produkten behöver förändras. Känslan av gemenskap kompenserar för bristande motivation och kunskap.

KUNDDATA FÖRBÄTTRAR AFFÄREN UTAN KOSTNAD
Nyckeln till produktutveckling av kunderbjudandet var insamling av kunddata via medlemsappen. Resten av jobbet gör kunden själv. Därmed får Sats inga ökade kostnader eller sämre lönsamhet för att de förbättrar sitt kunderbjudande.

#JackieKothbauer #Futurist #Föreläsare

Photo
Photo
2018-10-18
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Minns du att Volvo Cars enbart ska sälja hybridbilar (el + bensin) från år 2019? Deras miljöexperter känner naturligtvis till den här dystra sanningen om elbilar...

”Vill man minska sina utsläpp av CO2, ska man avstå från att ladda sin elbil. Det är faktiskt så illa att en elbil ger upphov till större CO2-utsläpp än motsvarande bensin- eller dieselbil. Med alla förluster inräknade går det åt fyra gånger så mycket primärenergi i form av kol för varje kWh el i batteriet på en elbil.

Det som i själva verket händer när elkonsumtionen ökar i Sverige, är att vår export minskar och elproduktionen ökar i ett kolkraftverk utanför Sverige. Det finns ingen ledig kapacitet för ickefossil el. Nej, långt därifrån.”

KEY TAKEAWAY
Både du och jag fattar beslut varje dag som avgör Sveriges klimat - hur tar vi oss till och från jobbet?

Det är viktigt att Volvo Cars hjälper till att guida oss. Jättekul med fina reklamfilmer, MEN ett bilföretag som endast skall tillverka hybridbilar MADE BY SWEDEN 🇸🇪 från år 2019 behöver ta sitt ansvar.

🌳Hälpa svenska folket köpa rätt bil
🌳Hjälp oss tänka miljövänligt med alla elcyklar, elscootrar, elbussar, elbilar som tar över i trafiken.

#JackieKothbauer #Futurist #Föreläsare #elbil #klimat #volvocars #miljövänligt
Photo
Add a comment...

Post has attachment
#färsktanke Amazon köper ut Snapchat från börsen. Snap noterades Mars 2017 för 30 $. Står idag i 10 $. This ain’t workin out 😣

Bolaget är värt 130 miljarder SEK. Så vem har råd? Väldigt få. Bolaget är en ’fallande kniv’ som det heter på börsspråk.

Få se om det nya samarbetet mellan Snapannonser som leder direkt till köpsidor på Amazon blir en hit. Kanske ett första steg till förvärv.

TIME FOR THE NEW GEN ENTREPRENEUR
När jag ser att Instagrams två grundare lämnar Facebookkoncernen och Snapchats grundare på sikt lär gå samma väg...undrar jag om det är dags för en ny generation entreprenörer?

Mark Zuckerberg är idag en förvaltare, inte en innovatör. De andra killarna är för mycket idealister. Vad tror du?

#JackieKothbauer #Futurist #Föreläsare

#SoMe #Amazon #Snapchat #Instagram #Facebook

Photo
Photo
2018-09-28
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
GAMECHANGER😅 Coinbase, världens viktigaste kryptobörs, vänder upp och ner på bankvärlden och fondsparande. Key Take Away:

🌳 Coinbase är en börs för köpare och säljare av kryptovalutor som #bitcoin #etherum #litecoin

🌳Coinbase erbjuder även en ’depåservice’ i form av en wallet (kryptoplånbok). Där lagras dina tillgångar mellan transaktionerna. En standardtjänst för alla banker och nätmäklare.

🌳Kryptoplånboken gör att du enkelt kan se det aktuella marknadsvärdet på dina tillgångar. Du kan köpa och sälja när du vill.

🌳Nu börjar Coinbase erbjuda dig att endast bestämma vilket belopp💵 du vill köpa för (spara), så köper de en korg av olika kryptovalutor åt dig.

🌳’Bundles’ fungerar (nästan) som en vanlig aktiefond.

🌳Produkten lanseras samtidigt som Coinbase ökar antalet kryptovalutor från 5 stycken till flera hundra. För att guida kunderna lanseras tjänsten ’Bundles’


🏛WHAT’S THE DEAL?
✔️Coinbase är inte den enda kryptobörsen

✔️De kan lika gärna ta fram produkter för vanliga valutor, råvaror och konkurrera med alla banker och fondförvaltare...i världen. Om alla sparare. I världen. Förstår du...😅

#JackieKothbauer #Futurist #Föreläsare

#fintech #cryptocurrency #bitcoin
Photo
Add a comment...

Post has attachment
#VOICEbusiness Vad händer i Sverige när Google säljer 500 000 röstassistenter år 2019? ALLA företag, organisationer, e-handlare, politiska partier, hemtjänst, skolor m fl får en liten ’Spotifykanal’. Istället för webbsidor laddas den med ljudfiler. Lyssnaren ’sätter på’ genom att ge röstkommando via högtalaren.

KEY TO SUCCESS
Att få din målgrupp att anropa/lyssna så OFTA SOM MÖJLIGT.

🧠⚡️Vi googlar ofta. Därför är Google så starkt varumärke med dominerande marknadsposition. Vi använder sociala medier hela tiden. Därför är de Facebook/Instagram så mäktigt och varumärket så starkt.

CONTENT MARKETING 2.0
Aftonbladet kör nyhetssändningar på 1 min och Breakit har kortat sin podd från 30 min till 8 min. Varför? För att maximera antalet gånger du ber röstassistenten:
- Sätt på Aftonbladet Nyheter!

Allt handlar om att snabbt BYGGA VANOR, varumärkeslojalitet och maximera antalet ANVÄNDNINGSTILLFÄLLEN. Därav det korta formatet.

Varje lyssning ger tillfälle att marknadsföra nytt material. Jag tror vi kommer att få exklusivt, tidsbegränsat material för att maximera intresset, credden och lojaliteten.

#JackieKothbauer #Futurist #Föreläsare #ai #voiceassistent #amazonalexa #googlenest
Ny föreläsning ’The Future NOW - så här byggs nya affärer med AI’.

Photo
Photo
2018-09-26
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
#AIstrategy Kai-Fu Lee, tidigare vd för Google i Kina, har släppt en spännande bok, som bör läggas till din läslista. Key Take Away:

🌳Forskningen om AI inleddes i USA på 80- och 90-talet. Det var dock först en bit in på 2000-talet, som vi fick en kostnadsstruktur för IT och penetration inom näringsliv, hushåll och offentliga institutioner som möjliggör insamling och process av data på bred front. Det är nyckeln till marknadsvärdet av AI

🌳Stor datamängd om meningsfulla mänskliga aktiviteter är Kinas främsta konkurrenskraft. Likt många utvecklingsländer slipper de legacysystem och går direkt på mobilbaserade applikationer.

🌳I Sverige börjar vi använda KRY-appen nu. Kineserna har hela patientjournalen, bokning och betalning av olika frisk- och sjukvårdsinsatser på sin mobil. Det gör att startups som arbetar med AI har en stor hemmamarknad med stor datamängd som testbädd. Därför kommer många av världens främsta AI-bolag komma därifrån.

🇸🇪 I Sverige hämtar vi styrka från en traditionell samhällsmodell, som plötsligt ger oss en edge:

Vi är bra på #samordning Tänk BankID och Swish. Att hitta motsvarande applikationer för arbetsmarknad, utbildning, hälsa...

#JackieKothbauer #Futurist #Föreläsare #AI


Photo
Photo
2018-09-26
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
#NEWbusiness Vad händer när Gina Tricot blir NK? Doftar flärdlyx, finkaffe och smakfull inredning. De får en #assetlight affärsmodell, som alla affärskedjor funderar på:

🌳Ta in externa varumärken.
🌳En bredare, mer flexibel sortimentsmix
🌳Showroom - look & book online
🌳Attrahera ny, bredare målgrupp
🌳Mindre format. Mer lättfotad

KONSEKVENSEN I BRANSCHEN
Gina Tricot lösgör sig från tonårsträsket i fastfashion-industrin. De blir en konkurrent till Åhléns AB. Både HM och Gina Tricot har startat kaférörelse. Möjliga nästa steg.

💫Att härma IKEA och sälja ’presentmat’.
Yogathé, snygg choklad och andra kolonialvaror.

💫Att härma Starbucks och sälja trendiga köksgeråd - kaffemuggar, smoothiethermos

Gina Tricots ägare Nordic Capital behöver säkra sin exitmöjlighet. Så det skall bli mycket intressant att följa det här försöket att skapa ’ReBIRTH Retail’.

KEY TO SUCCESS
Mest nyfiken är jag på hur sensorer, kameror, wi-fi etc används för att samla in data och optimera butiken😉 Den kompetensen ökar värdet av Nordics engagemang i en retailaktör mer än något annat.

#JackieKothbauer #Futurist #Föreläsare #futureNOW #föreläsning #retail #detaljhandel
Photo
Photo
2018-09-25
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
#WORKbliss Hur blir du effektiv och känner flow på jobbet? Den 8 okt skall jag lära mig workflow-metoden och arbeta på ett co-working space. Det är Floworkers med Malin Jilkén ✨ och Anna Sundström (Wikström) i spetsen som drillar oss i att planera och genomföra arbetsdagen på ett bättre sätt.

Kanske ett inslag på er nästa internkonferens eller månadsmöte?

#JackieKothbauer #Futurist #Föreläsare #Författaren
Ny föreläsning 'The Future NOW. Om konsten att bygga affärer med hjälp av AI och er DATA'.

#workflow #coworkingspace
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Förbereder morgondagens föreläsning. ICA Gruppen bygger digital vårdkedja med Apotek Hjärtat o Min Doktor, men redan år 2016 var Christina Stenbeck o Kinnevik AB framsynt nog att investera i #AI sjukvård.DIN HÄLSA 365+

Appen Babylon Health kombinerar FRISKVÅRD och SJUKVÅRD. Genom att koppla in dina appar för träning, sömn, meditation, kost får din läkare en livsstilsprofil att arbeta med. Nya Apple Watch 4 har en biosensor, som mäter EKG (hjärtat). Ju fler biosensorer vi har PÅ och INUTI kroppen desto mer data samlas in för app-läkare att analysera. Det är dock inte det viktigaste...BABYLON ÄR EN AI-LÄKARE

I botten av Babylonappen ligger en AI-motor. Just nu diskuteras på allt fler håll i världen hur långt steget är för att ta bort läkaren. Ju bättre databaser, AI-mjukvaror och biosensorer ju fler hävdar att AI-läkaren:- Tecken på ohälsa tidigare, snabbare och mer korrekt än patienten

- Får bättre underlag genom att fakta hämtas direkt från kroppen via biosensorer, snarare än att endast utgå från patientens självestimering och läkarens frågor.I morgon kör jag workshop för en chefsgrupp. Tränar deras förmåga att tänka nätsmart. Detta är ett case. Övningen som hör till är...personlig.#JackieKothbauer #Futurist #Föreläsare
Photo
Add a comment...

Post has attachment
31% ökning av e-handeln. Nike ideologiskt laddade kampanj med fotbollsspelaren @kaepernick7 går att räkna på. Stadiums pitch för att ge svensk tjejidrott lika stora resurser som killidrott är samma andas barn. Frågan är vad som händer med varumärke när det blir ideologiskt och personligt?
__________________________________________ Financial Times Jo Ellison noterar en viktig sak om Nike. ”The brand is legitimately part of the culture of the athletes with whom it works. It represents them and thus their point of view. And so, when Serena Williams gets impassioned about gender discrimination while wearing the most flamboyant tennis dress ever seen on a court, Nike needs to take a stand as well.”
__________________________________________

Reklam behöver spegla samtiden för att fungera. Därför var Stadiums kampanj så kraftfull. De flesta influencers saknar dock ideologisk identitet. Därför kan de enkelt användas av vem som helst. Därför diskuteras endast räckvidd. Därför blir influencers inte ett verktyg för konsumenten att ta ställning. Utan ett sätt att uttrycka estetisk preferens och uppleva igenkänning.
__________________________________________

Det är sociala medier som rekalibrerar marknadsföring. Där ’skapas’ samhällets mångfald som reklam behöver reflektera för att upplevas relevant.
__________________________________________

#jackiekothbauer #futurist #föreläsare #speaker #future #futureNOW #influencer #influencermarketing #marketing #branding #trend
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded