Profile cover photo
Profile photo
Keuringsdienst van Waarde
119 followers -
Fascinerende televisie over de verhalen uit ons boodschappenmandje.
Fascinerende televisie over de verhalen uit ons boodschappenmandje.

119 followers
About
Keuringsdienst van Waarde's posts

Post has attachment
Op een blikje tonijn staat een man met een hengel. Dat maakt de Keuringsdienst nieuwsgierig. Staat er iemand ergens op een pier tonijnen binnen te hengelen?

Morgen om 20.25 uur op NPO3: de Keuringsdienst van Waarde over tonijn uit blik.

Bekijk hier alvast een voorproefje: http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2014/afleveringen/16-10-2014
Photo

Post has attachment
De Keuringsdienst gaat op zoek naar het hart van het zachte; mozzarella. Het is een naam die je lenen mag. Je hoeft er geen Italiaan voor te zijn. Zo ontmoet je buffels in de polder. Een zachte kaas voor een zacht prijsje heeft heel vaak een Duits accent. De Keuringsdienst van Waarde over het zachte bolletje kaas.

Bekijk hier alvast een preview: http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2014/afleveringen/18-09-2014
Photo

Post has attachment
Wil jij de Keuringsdienst niet missen deze zomer? Doe dan mee en maak kans op een DVD met daarop een selectie van de beste uitzendingen.

Vul hier je gegevens in: http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/win_de_kvw_op_dvd
Photo

Post has attachment
"De Modifast-reep bevat meer calorieën, suiker en verzadigd vet dan de mueslireep met chocolade. En is bijna drie keer zo duur." - Albert

Heb jij ook een gebakken lucht? Laat het ons hieronder weten, of via http://gebakkenlucht.kro.nl/
Photo

Post has attachment
Heb jij vanochtend op je werk al een lekker bakje koffie gedronken? 

Een aantal jaar geleden onderzocht de Keuringsdienst hoe het kan dat de koffie op het werk veel sneller gezet wordt dan thuis. En wat komt er eigenlijk uit zo'n koffieautomaat? 

Echte koffieleuten bekijken hier de uitzending: http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2010/afleveringen/23-09-2010
Photo

Post has attachment
Kun jij raden hoeveel suiker er in bepaalde producten zit?

Maurice deed de suikertest met een smaakexpert. Bekijk hem hier: http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2012/afleveringen/13-12-2012/extras/suiker_in_verrassende_producten
Photo

Post has attachment
KvWEETJE 

Wist je dat garnalen, zalm, kreeft en flamingo's roze zijn door een natuurlijke kleurstof die voorkomt in de algen die ze eten?

De kleurstof Astaxanthine is supergezond. Het beschermt planten en dieren tegen zonlicht. Het is een antioxidant die vele malen sterker is dan Vitamine C. Ook bij mensen heeft de stof een positieve invloed op allerlei lichamelijke klachten. Zo geeft het je meer energie en verbetert het je oogfunctie. 

Lees hier meer over Astaxanthine: http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2012/afleveringen/06-12-2012/axstanasanthine
Photo

Post has attachment
Maandag presenteerden wetenschappers een onderzoek waaruit blijkt dat een dagelijkse dosis peulvruchten cholesterolverlagend werkt.

Je kunt dus op doktersadvies eindeloos gaan variëren met tuinerwten, velderwten en doperwten. Maar wat is het verschil tussen al die erwten? Is er wel verschil? De Keuringsdienst zocht het voor je uit. 

Bekijk de uitzending hier terug: http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2011/afleveringen/06-10-2011
Photo

Post has attachment
Ken je deze nog? 

Mandarijnen zitten in blik in keurige partjes. Maar hoe kan dat, zo netjes en schoon en helemaal zonder vliesjes? De Keuringsdienst zocht het antwoord in China. 

Post has attachment
Heb je tips voor onderwerpen? Of een vraag waar je al een tijd mee zit? Laat het ons hieronder weten, dan zie je jouw onderwerp misschien terug in het komende seizoen.
Photo
Wait while more posts are being loaded