Profile cover photo
Profile photo
ΙΚΥ - Hellenic NA Erasmus Plus
180 followers
180 followers
About
Posts

Post has attachment
Το ΙΚΥ και η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «30 χρόνια Erasmus - Erasmus+ και ο ρόλος της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων»
Add a comment...

Post has attachment
Ενημέρωση για επικείμενη προκήρυξη υποτροφιών για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα, ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 https://www.iky.gr/el/iky-rss/item/2995-enimerosi-gia-epikeimeni-prokiryksi-ypotrofion-gia-ekponisi-didaktorikis-diatrivis-stin-ellada-akadimaikoy-etous-2017-2018 #iky #ypotrofies
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Το Γυμνάσιο Άνοιξης υποδέχτηκε εγκάρδια τους εταίρους του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Theatre Unites Europe” την εβδομάδα 16 έως και 20 Οκτωβρίου 2017.

Μαθήτριες, μαθητές, καθηγήτριες και καθηγητές από την Αυστρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ιταλία φιλοξενήθηκαν στο σχολείο μας, ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο και επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης με τη συνοδεία μαθητών μας και αγγλόφωνου ξεναγού. Επισκέφθηκαν το ωραιότερο και καλύτερα διατηρημένο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και θαύμασαν την περίφημη ακουστική του.

Το επίκεντρο της εβδομάδας αυτής ήταν το θέατρο. Σε αυτό το πλαίσιο οι μαθητές από όλες τις χώρες εργάστηκαν και συνεργάστηκαν με τους δικούς μας μαθητές, με την πολύτιμη συνεισφορά των Καθηγητριών και Καθηγητών των χωρών εταίρων, υπό την καθοδήγηση της Φιλολόγου του σχολείου μας κ. Άννας Διακουμή.. επάνω σε ένα σενάριο σύντομου θεατρικού έργου με τίτλο «Αν όλα τα παιδιά της γης…», το οποίο παρουσίασαν σε επίσημη εκδήλωση την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, παρουσία του Δημάρχου του Δήμου Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνη και άλλων επισήμων από την τοπική κοινωνία.
Στην ίδια εκδήλωση ο Δήμαρχος απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στις αντιπροσωπείες των χωρών που φιλοξενήθηκαν, και συγχρόνως εκθείασε τη συνεισφορά των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ στην αδελφοποίηση των λαών. Επιπλέον, οι αντιπροσωπείες τραγούδησαν και παραδοσιακά τραγούδια από τις χώρες τους, ενώ οι μαθητές μας τραγούδησαν και ελληνικά τραγούδια. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών από μαθητές του Γυμνασίου μας, υπό την καθοδήγηση της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Δέσποινας Γαβριήλ.

Η διάχυτη συγκίνηση στο τέλος της βραδιάς, η οποία σήμανε και τη λήξη όλης της εβδομάδας, τόσο στα δακρυσμένα μάτια των παιδιών και των καθηγητών, όσο και στις θερμές αποχαιρετιστήριες αγκαλιές που ανταλλάξαμε, σφράγισε την επιτυχία αυτής της εβδομάδας. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την 4η εκπαιδευτική μαθησιακή συνάντηση του προγράμματος, τον Φεβρουάριο στο Bludenz της Αυστρίας


Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Άνοιξης

Ε. ΚΡΕΜΜΥΔΑ

#iky #Erasmusplus
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
27/10/17
5 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Ημερίδα για την διαχείριση των εγκεκριμένων σχεδίων Στρατηγικών Συμπράξεων - ΚΑ2 Erasmus+ 2017 #iky #Erasmusplus
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
25/10/17
5 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Επιλεγέντες 24ου Προγράμματος (2017-2018) Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού
(Selected candidates of the 24th Programme for Modern Greek Language & Culture 2017-2018)
https://www.iky.gr/en/scholarships/foreign-citizens-eng/modern-greek-language-courses #iky #ypotrofies #Modern_Greek_Language_and_Culture_Courses
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου στα πλαίσια του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ 2016-2018, με τίτλο “Through artistic abilities to developed basic skills“ (Ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων μέσα από καλλιτεχνικές ικανότητες) συμμετείχε στο 3ο διακρατικό εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στο Kamnik της Σλοβενίας διάρκειας 6 ημερών (9-14/10) και τίτλο :“Τοπική τέχνη και σύνδεση της Δραματικής τέχνης με τα μαθηματικά’’.

Τρεις δασκάλες του σχολείου μας (Στρατή Ευγενία ,Αλεξάκη Ελένη, και Νότη Στασινή) συνόδευσαν 8 μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης (Χαντζής Κωνσταντίνος, Παναγούλια Μαρία-Αθηνα, Κουνάδη Δήμητρα, Βεζυργιάννης Νικόλαος,Κατσιφή Αθηνά-Μαρίνα, Μάρκου Μαρίνα, Δούκας Νικόλαος, Μαστρογιάννη Νεφέλη) στο Kamnik.

Συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό Τέχνης με τίτλο “My home, My Town” και είδαν μια συμμαθήτρια τους από την Πολωνία να λαμβάνει βραβείο για το έργο της ανάμεσα σε περίπου 450 έργα από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στο Διεθνές Συνέδριο για τις Ικανότητες των Μαθητών και οι κυρίες Αλεξάκη Ελένη, Νότη Στασινή, Θεοδωρίδου Μαρία και Ατματζίδου Αικατερίνη (βιντεοδιάσκεψη) παρουσίασαν καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές συνεισφέροντας έτσι στο συνέδριο.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι μαθητές από την Ελλάδα, Σλοβενία, Πολωνία και Κροατία συνεργάστηκαν και, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των δασκάλων τους καθώς και ειδικού συνεργάτη, δούλεψαν σε 3 ομάδες ( θέατρο, χορός - μουσική, τέχνη ) για να παρουσιάσουν με επιτυχία την παράσταση “Escape school”.
Δημιούργησαν δέκα μικρές αυτοσχεδιαστικές θεατρικές παραστάσεις με θέμα τα μαθηματικά , βαζοντας το κοινό να συμμετέχει ενεργά παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Επίσης ήρθαν σε επαφή με την τοπική τέχνη της ζωγραφικής και δημιούργησαν τα δικά τους έργα. Έμαθαν να τυπώνουν πάνω σε πανί και έφτιαξαν μόνοι τους τα αναμνηστικά τους μπλουζάκια.

Ξεναγήθηκαν στο Κάμνικ, στην Λιουμπλιάνα (στο Κάστρο και στο Μουσείο Σχολικής Ζωής) και στο βουνό Velika Planina όπου ήρθαν σε επαφή με την παραδοσιακή ζωή των Σλοβένων βοσκών και τη λαογραφική τους κληρονομιά .

Γνώρισαν την τοπική ιστορία, γεύτηκαν την σλοβένικη κουζίνα, φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες των Σλοβένων φίλων τους, γνώρισαν ήθη κι έθιμα από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στο εργαστήριο .

Ήταν ένα εργαστήριο, το οποίο προίκισε όλους μας με εμπειρίες μοναδικές. Οι μαθητές επέστρεψαν πιο πλούσιοι σε ιδέες, σε φιλίες και φυσικά με όμορφες αναμνήσεις από μια διαφορετική χώρα που τους υποδέχτηκε και τους φιλοξένησε άψογα.

Τις εμπειρίες και τις καινούριες γνώσεις που απέκτησαν οι μαθητές και οι δάσκαλοι που συμμετείχαν, θα τις μοιραστούν με τους γονείς, συμμαθητές και δασκάλους του σχολείου μας σε μια ειδική ανοιχτή ημέρα που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου. #iky #Eramsuplus
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
23/10/17
6 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας. Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11 π.μ., στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αίθουσα Α4.1, θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος διδακτορικών σπουδών του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας (European University Institute-EUI) ...
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο ακόλουθο link: https://www.eui.eu/…/Doctora…/DoctoralProgrammePresentations
#iky #ypotrofies
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded