Profile cover photo
Profile photo
arif mohd
About
arif's posts

Post has attachment
bukan kertas UPSR je bocor, tapi...
salam dan selamat pagi. hari sabtu yang sempoi, cuaca di shah alam sejuk, sempoi je. memang selimut tu berat je rase hari ni. bukan tu je yang berat, ade lagi. apa? berat hati le. hari ni sepatutnya jadi hari yang menggembirakan, budak2 yang ambil UPSR sepa...

Post has attachment
**
salam.  dulu, bila kita tanya budak2 - "adik besar nanti nak jadi ape?", kita boleh senyum bila dia kata nak jadi doktor . kalau budak2 tu adik@anak kita, kembang pulak hidung ye. sekarang lain. kalau aku sendiri, kalau budak2 jawab nak jadi doktor, aku tak...

Post has attachment
Haru
lepas solat saje bukak facebook sekejap. pastu nampak ni: terus aku: tahniah rosmah.  bukan sebab u dapat pangkat tertinggi dalam gadis minangkabau. tapi boleh buat aku facepalm pagi2 lagi. "saje bukak facebook sekejap"? ha memang sekejap. tak tipu.

Post has attachment
debaran bakal bapa
assalamualaikum. lama betul blog ni tak terusik. macam dah jadi prosedur rasmi je update blog 2 minggu sekali. walaubagaimanapun, bila rasa dan masa tu kena, maka tak salah untuk aku berbicara kat sini. sekadar mencuit sikit, berkongsi sikit, padanlah kan. ...

Post has attachment
pengertian sempurna yang sempurna
apa itu sempurna? secara ringkasnya, sempurna bagi aku bermaksud tiada cacat celanya, atau lengkap. itu dari segi definisinyalah. perkaitan dengan entri ni? untuk aku - padat. semenjak dua menjak memang aku banyak berfikir ke arah tu. sampaikan aku mungkin ...

Post has attachment
macam mane malaysia nak maju?
Entri ini mungkin sedikit pedas, tapi biarlah. Macam mana Malaysia nak maju? Apahal tetiba je ni? Dulu time masih belajar, Facebook ni memang macam satu rutin: wajib bukak hari2 walaupun sebenarnya tak salah kalau terlupa. Kalau nak dikenang, tujuan aku buk...

Post has attachment
perihal lemak lelaki dan perkahwinan
alhamdulillah, dah sebulan lebih aku jadi laki orang. banyak benda yang berbeza, yang perlu diubah, yang perlu dikekalkan - semuanya untuk kesenangan masa depan. kalau mahukan perubahan tapi diri sendiri masih di takuk lama, itu bodoh namanya. memetik ayat ...

Post has attachment
sekali dalam setiap 19 tahun
untungnya malaysia, kita ada banyak perayaan untuk disambut disini. hari raya puasa, raya haji, chinese new year, deepavali, thaipusam dan lagi2 lah. apa yang untung? cuti banyak ma . kejap2 cuti. kene ingat, "untung" tu datang dalam pakej - kesesakan lalu ...

Post has attachment
Dari "bujang" ke "suami orang"
Selamat siang dan malam. Lama sungguh tak menaip, hampir lupa juga yang aku pernah ada blog. Macam dulu, sekali mood dia datang empat@lima blog aku buat. Tapi kalau dah hilang selera, menaip pun berat je tangan.. well, whats new? Daku dah kawin dah. Alhamdu...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded