Profile cover photo
Profile photo
Mercateo Magyarország Kft.
40 followers -
Mercateo - a vállalati ügyfelek beszerzési platformja
Mercateo - a vállalati ügyfelek beszerzési platformja

40 followers
About
Posts

Mercateo először nyilvánosan a magyar televízióban

Minden kezdet izgalmas: a héten Emődi Norbert képviseletében a Mercateo Magyarország első televíziós megjelenése is megtörtént a Duna World csatornán.
Amennyiben érdeklik a részletek, tessék megnyitni az alábbi linket: http://www.mediaklikk.hu/video/profit7-2015-12-09-i-adas/

A legfontosabb 40 másodperc 08:06 perctől kezdődik.

Az interjúban szót adtak magyar középvállalatoknak az ország különböző megyéiből, köztük a Mercateo Magyarországnak is, aki Pest megyét képviselte.

Norbert természetesen beszélt a vállalati portálunkról is.
Add a comment...

Spanyolország erősíti a jelenlétet Európában

Mercateo: az online vásárlói platform immár elérhető Spanyolországban is. Ők a 13 ország, ahol vásárolhatnak, eladhatnak vállalati ügyfelek.
Hajrá Mercateo!
Add a comment...

Az online kereskedelem óriásra nő

2,3 millió online vásárlónál is több lesz Magyarországon, ez a napi rendszerességgel internetezők 41 százaléka - derült ki egy hazai online kiskereskedelmet vizsgáló oldal és egy piacvezető online ár-összehasonlító oldal legfrissebb közös felméréséből.

A kutatás szerint az interneten vásárlók többsége, 84 százaléka a termék ára alapján választja ki a számára megfelelő webáruházat, 64 százalékuknak a kiszállítási és az átvételi mód, valamint a bolt megbízhatósága fontos. A válaszadók mindössze 24 százalékánál meghatározó a bolt ismertsége.

A forgalom évi 230 milliárdos
Az online kiskereskedelmi forgalom tavaly mintegy 230 milliárd forint volt, melynek közel felét a három legnagyobb szektor adta. A műszaki cikkek 400 milliárd forintos forgalmának mintegy 10 százaléka, a 240 milliárd forint forgalmat kitevő játékok és kultúra szektor 13 százaléka internetes vásárlásból ered, és a 100 milliárd forintot bonyolító számítástechnikai szektor 32 százaléka származik online értékesítésből.
A rutinos online vásárlók 56 százaléka évente több mint hat alkalommal vásárol.

Keressen fel minket, és vásároljon online a  Mercateo Magyarország weboldalán!
Add a comment...

Cége van? Ezzel a módszerrel sokat spórolhat!

Három évnyi online jelenlét után egy üzleti reggeli keretében személyesen is bemutatkozott Magyarországon Európa piacvezető B2B webáruháza, a Mercateo. Az üzleti reggelire augusztus 27-én került sor Budapesten a Greshem Palota Széchényi Termében, ahol Ürge András, a Mercateo Magyarország Kft. vezetője a cég előnyeiről is beszélt.
Részletekért kattintson az alábbi linkre: http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/cege_van_ezzel_a_modszerrel_sokat_sporolhat.602339.html
Add a comment...

Post has attachment
Új key account menedzser a Mercateo Magyarország Kft.-nél - EMBERKÖZPONTÚ KERESKEDELEM
 
Emődi Norbertet (34) nevezték ki a Mercateo Magyarország Kft. key account menedzserévé. 
 
A Mercateo Európa piacvezető B2B beszerzési platformja: nem pusztán webshop, hanem annál többet kínál, a weboldal maga egy beszerzést optimalizáló szoftver.
 
A Mercateo kereskedelmi tevékenysége teljes egészében online történik, de elengedhetetlennek tartják a személyes kapcsolatok ápolását, az ügyfelek elégedettségét és a cég emberközelivé tételét is. Többek között emiatt nevezték ki Emődi Norbertet magyarországi key account menedzserré, aki a pozíciót 2015 májusától tölti be Budapesten.
 
Emődi Norbert korábban projektmenedzser volt az IT Services Hungary Kft.-nél, innen csábította át a Mercateo. Négy éven keresztül Németországban, a cégcsoport lipcsei irodájában dolgozott ügyfélkapcsolati munkatársként.

Sok sikert kívánunk!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Mercateo és a Hewlett-Packard elindította együttműködését

Június 19-től üzleti ügyfelünk a Hewlett-Packard, ezzel a világmárkát képviselő vállalat termékei a Mercateo B2B beszerzési platformján is elérhetők. A partnerkapcsolattal, az amerikai informatikai cég meg akarja erősíteni jelenlétét a B2B piacon Németországban. A Mercateo ezzel a lépéssel megnyerte magának a világ egyik legnagyobb informatikai gyártóját. Az együttműködés csak hangsúlyozza vezető szerepünket a vállalati ügyfelek beszerzési platformján.

„A Mercateo az utóbbi években a legjelentősebb B2B online piactérré nőtte ki magát. Látjuk, hogy hatalmas potenciál van benne, továbbra is nő az üzleti ügyfélköre” - magyarázta Harald Rettich, a Hewlett-Packard GmbH értékesítési vezetője.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
A Lipcsei Kereskedelmi és Iparkamara (IHK Leipzig) a múlt héten 18 magyar vezetőnek, vezetői alkalmazottnak adott otthont, akik kis- és nagykereskedelmi vállalatoktól érkeztek. Egy hétig látogattak helyi vállalkozásokat és kaptak felvilágosítást az online kereskedelemről. Az egyik nap meglátogatták lipcsei székhelyünket. Magyar kollégáink fogadták Őket, az üzletmodellünkről és a magyar platformról (www.mercateo.hu) adtak tájékoztatást, természetesen anyanyelvünkön.
Photo
Photo
2015-04-24
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
B2B tévé: ilyen is van már

B2B kijelzőket mutatott be az LG Electonics (LG) a múlt héten az Amszterdamban megrendezett Integrated Systems Europe 2015 (ISE) kiállításon.
 
A 3 napos rendezvényen a nagyközönség elé került például a 266 centiméter átmérőjű (105”) Ultra HD kijelző, a webOS operációs rendszert használó megoldások, illetve a különleges, kereskedelmi célú áttetsző hűtőajtó-megjelenítő. Az LG kijelzői növelik a legkülönbözőbb közösségi terek kommunikációjának hatékonyságát, segítségükkel az üzlethelyiségek, repülőterek, iskolák, gyorséttermek, szállodák, kórházak vagy éppen irodák léphetnek az információátadás új, innovatív útjára.

A webOS operációs rendszer új verziója a korábbinál is szélesebb körű kényelmi szolgáltatásokat nyújt. Az alkalmazással a hotel tévék LG Smart Platform kijelzői azonnal frissíthetők okostelefonon vagy tableten keresztül. A webOS Hotel TV segítségével a szállóvendégek nemcsak a szálloda szolgáltatásairól vagy a környéken található látványosságokról kaphatnak információt, de filmeket és tévéműsorokat is megtekinthetnek az eszközön.
 
A hűtőajtó-kijelzőt is nagy érdeklődést keltett, amely még átlátszóbb és még fényesebb, miközben kevesebb áramot használ. A reklámanyagok így a hűtő ajtajának külső felületén is megjelenhetnek, miközben a vásárlók az eszköz belsejében elhelyezett termékeket is tökéletesen látják.
 
A kiállításon felvonultatott LG Mirror Display egy, a tükörfelület teljes hosszán elhelyezett érintőképernyőt jelent. A Virtual Fitting funkció használatával a vásárlók különböző ruhákat próbálhatnak fel anélkül, hogy belépnének a próbafülkébe. Ennél is izgalmasabb funkció azonban, hogy a kijelző megérintésével akár a ruha (képének) színe is megváltoztatható.
 
Az izgalmas kiállítás a legfejlettebb technika és marketingeszközök, a kreatív ötletek színes tárházát tárta a látogató elé, mint az érdeklődő B2B vállalatok számára is.
A tapasztaltak Európa vezető B2B beszerzési platformja, a Mercateo számára is hasznossá válhatnak. Köszönjük!
PhotoPhotoPhotoPhoto
2015-02-16
4 Photos - View album
Add a comment...

A Mercateo békés, vidám, sikerekben gazdag új esztendőt kíván minden alkalmazottjának, ügyfeleinek és a partnereinek!
Add a comment...

Post has attachment
A Mercateo megrendezte a 2. vezetői csúcstalálkozót

A találkozó alapgondolata: Új infrastruktúrák meghatározóan megváltoztatják a vásárlási rendszereket.

Az Berlini Elektromos Művek (Berliner „Ewerk”) „Sky-Lounge” előcsarnoka adott otthont a találkozónak november 11-én, múlt kedden este, a beszerzési szakemberek számára. Több mint 50 olyan nagyvállalat igazgatóit, ügyvezetőit és stratégiai beszerzés vezetőit hívta meg a Mercateo a második vezetői csúcstalálkozóra, mint például a Deutsche Telekom, Vistaprint, a Deutsche Lufthansa vagy az RWE, hogy eszmecserét folytassanak az beszerzési szervezet innovatív E-beszerzési stratégiáiról és új módszereiről.

"Érezd a jövőjét a dinamikus beszerzésnek" – a 2. Mercateo ügyvezető csúcstalálkozóján a következő kérdést tartották irányadónak: Hogyan lehet a vállalatoknak az új platform stratégiák és hálózati modell hozzáférések által, gyakorlatilag korlátlan mennyiségű kínálatot kapni? A rendezvény áttekintést nyújtott olyan stratégiai beszerzési kérdésekről, amelyek az E-beszerzési innováció megoldására és a jövőbeni beszerzés-szervezésre irányulnak, egy dinamikus 360°-os lefedettséggel a közvetett szükséglet-realitáshoz vezetve.

Az exkluzív eseményre a meglévő ügyfelek, a vásárló érdeklődők és a tudomány és gazdasági ág képviselői kaptak meghívást, melynek középpontjában a beszerzés stratégiai folyamattervezése állt. Dr. Sebastian Wieser, alapító és vezérigazgató mutatott betekintést a Mercateo stratégiai fejlesztéseibe: "Az az idő elmúlt, hogy a Mercateo pusztán egy online bolt a vállalati ügyfelek részére. A Mercateo évek óta kínál megújuló elektronikus úton történő beszerzési megoldásokat, amelyek optimalizálják a teljes beszerzési folyamatot. Már lehetőség van a szabványos termékek mellett, konfigurálható termékek és szolgáltatások megrendelésére is, mint például a névjegykártyák vagy brosúrák. A közeljövőben Mi is szeretnénk repülőjáratokat, szemináriumokat vagy például szállodákat ajánlani beszerzési platformunkon. Így a B2B szektorban a Mercateo összes tranzakcióját - a termék- és a szervizszolgáltatókat beleértve - digitális úton lehet majd lebonyolítani."

Az elképzelés valósággá válhat hamarosan, magyarázta az est megnyitó előadója. Prof. Dr. Gunther Dueck, matematikus, filozófus és az IBM korábbi technológiai vezetője a következőket hangsúlyozta: a növekvő hálózatépítés az interneten a B2B szegmensben semmiképpen sem lehet akadály, ellenkezőleg. A végső cél olyan infrastruktúra teremtése, amely egyszerű és bármikor működő. A Mercateo ezen az úton halad, és így a beszerzési rendszere jelentősen meg fog változni.

A német Telekom AG 2010 óta a Mercateo ügyfele. Henning Icken, német Telekom AG beszerzési folyamatok és rendszerek projektvezetője a következőket prezentálta a meghívott vendégeknek az előadásában: "ONE.Catalogue - Partnerekkel a sikerért", a Mercateo  nagyvállalat révén átalakította a beszerzését, és tovább fogja optimalizálni. Cél az együttműködés, az operatív beszerzési folyamatok nemzetközi szinten is történő egységesítése, amely átfogó „One-Stop-Shopping” koncepciót nyújt a felhasználó részére, és alaposabb integrálást a jövőbeni csoportszintű egységes ERP szerkezet kialakításához.

A Mercateo a vezetői csúcstalálkozó „második kiadása” kapcsán, felvette a kontaktust Mindenkivel,  a 2012-ben is résztvevő vállalatok közül. A rendezvény továbbá olyan szisztémára rendezkedne be, hogy a vásárlási és értékesítési oldal vezetői, a tanácsadás és a tudomány egy platformon kínáljanak lehetőséget az adott álláspontok tekintetében, a gazdasági, szakmai és technológiai trendek és meglátások cseréjére.

A Mercateo által megszervezett csúcstalálkozóról további információkat, képeket és videót a következő linkre kattintva talál német nyelven: http://www.mercateo.com/corporate/events/rueckblicke/mercateo-executive-summit-2014/
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded