Profile cover photo
Profile photo
Nur Sakinah Radzuan
90 followers -
#Nurraysa #alkurma #minifiber
#Nurraysa #alkurma #minifiber

90 followers
About
Nur Sakinah's interests
Nur Sakinah's posts

Post has attachment
I am a new person
Assalamualaikum. Alhamdulillah. Selama setahun berdiam diri daripada menulis sebarang rencana di blog ni. Kasihan. Ruangan ini ada untuk dipenuhi dengan coretan. Ye lah. Sudah ada FB, IG dan twitter. Mana naknya masuk laman blog ni. Haruslah ditulis panjang...

Post has attachment

Post has attachment
Bicara bisu tanpa gula
Bicara bisu Lidah Senjata tajam yang mampu menikam hati manusia Baik mahupun buruklah nilaian tusukan itu Bak kata orang Inggeris "Speak is silver, silent is gold" Bila diam membungkam dikatakan emas dalam mulut Bicara apakah yang mahu dituturkan andai topi...

Post has attachment
Bila aku pelihara kucing
Assalamualaikum... Tajuk macam karangan SPM. Dah lama rasanya tak menaip depan dekstop . Besar pulak tu. Hoho. Pinjam dekstop orang. Nak cerita pasal kucing. Sekarang ni ramai yang menjadi pencinta haiwan, lebih-lebih lagi kucing yang comel, cute , gebus ge...

Post has attachment
Kosong
بسم الله الرحمن الرحيم  الحمدلله Terima kasih Allah kerana masih mengizinkan aku menitip kata-kata yang mungkin bakal aku lupakan. Dan mungkin tiada siapa pun yang merenung ayat-ayatku ini. Sementara masa masih ada dan peluang terbuka luas bagiku mengisi ke...

Perubahan kadangkala merupakan satu cabaran. Mengajak orang lain untuk berubah ke arah kebaikan bukan satu perkara yang mudah. Amat perlu jika kita ingin melihat perubahan orang lain yang dekat dengan kita adalah dengan perubahan daripada diri kita sendiri. Kita adalah cerminan bagi orang lain terutama sekali bagi pasangan kita. Siapa diri kita itulah pasangan kita.

Post has attachment

Doalah pada Allah supaya kita tak jadi hamba yang sombong untuk berdoa.

luahan rindu devotees: https://youtu.be/zt5yTDGq8Z8

Post has attachment
UJIAN
انا لله و انا اليه راجعون Ayat itu sahaja yang mampu keluar dari mulut apabila melihat gambar-gambar suasana banjir di Pantai Timur. Ujian banjir yang melanda Pantai Timur khususnya negeri tempat tinggal keluargaku, Kelantan membuatkan aku bermuhasabah diri...
Wait while more posts are being loaded