Profile cover photo
Profile photo
Pembuluh Rindu
50 followers
50 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
#CleanMaster Device is overheating and running slowly because “Instagram” frequently autostarts! #CleanMaster, identify the culprit, completely get rid of it! Download http://goo.gl/WcgXdr
Add a comment...

Post has shared content
Jangan Ambil Panadol Actifast Atau Soluble Lagi! - Mengapa tidak boleh ambil Panadol Actifast atau Soluble lagi? Ini adalah satu kisah dan kajian yang dilakukan, ikuti lanjut informasi ini di bawah.

UNTUK PENGETAHUAN,

Ikuti sebuah kenyataan benar dari seorang yang mengalaminya :

“Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. . Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.

Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati . Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

Alternative Treatment ( Tips )

Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak .
Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.

Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.

Panadol adalah sejenis “pain killer”, semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.

Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan.

Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?

Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang “biasa” ini ke dalam mulut anda. –
Share
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
RM 40
LENGTH: 61CM
BUST: 90CM
SHOULDER: 37CM
SLEEVE:58CM
WAIST: 86CM
SIZE: FREE SIZE
MATERIAL: CHIFFON
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

orang kol nak bagitau sebab.. ni kol pastu nk marah, xdan nk cakap ap trus letak.. huh! lantak aa..
Add a comment...

Post has attachment
bedak kokuryu summer cake.. ada 5 pilihan.. 
mmg cantik dan berkesan.. plg penting tahan lama.. lg berpeluh lg lawa.. tak caya?? try leee... hehe
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
RM 45 EXCLUDE POSTAGE *ikt berat

LENGTH : 52CM
BUST : 96CM
SHOULDER : 38CM
SLEEVE : 60CM
SIZE : FREE SIZE
MATERIAL : COTTON + LACE
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded