Profile cover photo
Profile photo
Bonda Ryan
37 followers
37 followers
About
Bonda's posts

Post has attachment

Post has attachment
Perjalananan 2 tahun lalu ( pengakhiran cerita bidadari kami )
HUKM Ramadhan ke15. Ibu di kejarkan ke HUKM kerana di serang sawan secara tiba2. Allahurabbi, ibu tak pernah di serang sawan sepanjang sel2 jahat itu menumpang di jasad ibu. Apatah lagi sepanjang ibu sihat. Mungkin inilah yang di katakan asbab kepada permul...

Post has attachment
Perjalanan 2 tahun lalu ( part 2 )
Perkhabaran duka itu seakan menghentikan semua yang sedang bergerak. Pegun. Terasa dunia seakan2 berhenti berputar, hanya detak nafas yg ada. Namun setitik air mata pun tidak bonda hamburkan. Mungkin terkedu..mungkin tidak percaya..mungkin jugak hakikat itu...

Post has attachment
Perjalanan 2 tahun lalu.. ( permulaan cerita duka)
Assalammualaikum wrt. Kembali bersua di alam yg hanya tulisan menghubungkan kita. Tanpa suara, tanpa wajah kita tetap boleh berhubung dan berkongsi rasa, hebatnya teknologi sekarang kan? beruntung nya la haiii anak2 kita ^_^ 08 Ogos 2014. Genap 2 tahun Alla...

Post has attachment
Cerita baru bermula....jeng3!!
Assalammualaikum wrt.. Lama tak jumpa? Rindunyaaaa... Sungguh tak tipu. Lama tak update bukan sebab malas seperti selalu, tapi takde mood. Tak sama kot kan? Kih3!! klishe betol ayat takde mood tuh -_- Ryan4 semakin membesar bagai johan. 2014 semua ryan4 pun...

Post has attachment
Edisi meroyan tahap tak berapa cemas.
Assalammualaikum wrt.. Lama rasanya jari jemari gemok pendek ni tak mengetuk keyboard. Blogwalking tanpa nafsu menulis katanya..huhu. Alhamdulillah..lagi 9 hari bulan ramadhan akan menemui kita2 semua. Rasa tak sabar dan excited menunggu bulan penuh barakah...

Post has attachment
Bersawah bendang lah pulak..
Assalammualaikum wrt... Haa! tiba dah lah nih. tiba dah.... tiba dah angin meroyan lekat kat blog 24jam. Ekeke! Kalau tak, setahun dua tiga kali baru nampak entry. Apalah nak jadik. Mujur takde persatuan yang nyahkan blog yg tak aktif. Kalau ada, blog aku n...

Post has attachment
Cerita seram ( part 1 )
Assalammualaikum wrt. Akceli cerita ni lama dah nak aku kongsikan. Cuma selalu terlupa. Al maklum lah mak yang menginjak 30an dan dah pun beranak pinak Klishe lah alasan ko as! mwahaha!! (gelak notty sikit) Dah tu aku nak cakap apa? Nak kata aku lupa pasal ...

Post has attachment
Aktiviti ahad minggu ini.
Assalammualaikum wrt. Ahad ni boring. Ahad ni hectic. Sungguh tak suka ahad..wuwuwu! Ahad, en.sayur akan tinggalkan bonda dari subuh hingga ke tgh malam. Tinggalkan Ryan4 yg tak henti2 akan tanya.. 'Bonda, ayah ni lamanya niaga..' Pffftttt _  ( kesat pelu...

Post has attachment
Cacar air menyerang!
Assalammualaikum wrt. Hello uolsss. termengah-mengah nak cover cerita. Banyak kot..hehe. Tak payah lah yer...bukan best sangat pun cerita mak beranak 4 ni ^_^ Nak cerita yang the latest lahhh.. 3 dari 4 ryan bonda tengah di kuarantinkan. Semer sebab 'cacar ...
Wait while more posts are being loaded