Profile cover photo
Profile photo
thinkerbell lady
Life as a Service
Life as a Service
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Maesara Sekolah di E-Bridge Pre School Bayan Baru Penang
1 Ogos 2017, umur Maesara 2 tahun 3 bulan kami suami isteri decide untuk hantar Maesara untuk pre school. Survey beberapa buah pre-school yang berdekatan dengan rumah dan tempat kerja kami, akhirnya kami decide untuk hantar ke e-bridge preschool. Pemilihan ...
Add a comment...

Post has attachment
Memoir Geliga Gold: Saya pekerja dan pemilik Geliga Gold
Assalamualaikum semua. Saya mendoakan para readers sentiasa dalam keadaan sihat hendaknya. Tajuk blog kali ni kelihatan macam poyo kan? Saya memilih untuk menulis tajuk ni sebab apabila saya try search di google tentang Geliga Gold memang almost zero entree...
Add a comment...

Post has attachment
Long Lost Post
Assalamualaikum wrt. Lama sangat aku tak update blog. Last sekali masa mengandungkan Afra Maesara 7 bulan. Sekarang dia dah pun berusia 1 tahun. Cepatkan masa berlalu. Sepanjang tempoh itu, banyak juga benda yang dah terjadi dalam kehidupan seharian aku. An...
Add a comment...

Post has attachment
Fisher Price Save Voyage from Lazada
Finally pencarian car seat untuk adik Miqael berakhir. Dah satu penang mummy ronda akhirnya balik rumah beli through Lazada.com. Dekat Penang ni tak banyak sangat option untuk barangan baby, in fact memang sikit sangat kalau compare to KL. In term of pprice...
Add a comment...

Post has attachment
2nd pregnancy update: 31 minggu
Lama sangat tak update blog kan. I'm 31 weeks pregnant. Few more weeks to go before entering another phase. Baby progress dalam perut mummy: Age : 31 weeks Gender : She Weight : 1.7kg EDD : 15 June 2015 Preparation nak sambut newborn semua tak buat lagi. On...
Add a comment...

Post has attachment
Kalau mak bapak bercerai, macam mana dengan masa hadapan anak?
Setuju tak dengan tajuk dekat atas? Nak tak nak kita kena setuju jugak, kenapa? Dah ada pepatah melayu, bersatu teguh bercerai roboh. Betul tak? Tapi takkan sebab pepatah melayu, tak pasal-pasal kita kena setuju pulak kan? Sejujurnya aku memang anak mangsa ...
Add a comment...

Post has attachment
Galal Sekali bukan bererti gagal selamanya.
Hari ni entree susudah subuh, tiba-tiba rasa nak menulis sebelum sediakan breakfast. Saya nak cerita pen galman hidup sendiri, boleh jua dijadikan contoh untuk yang sedang jatuh  terutama untuk SPM failure. Zaman saya dahulu bermula dari UPSR, PMR dan SPM. ...
Add a comment...

Post has attachment
Own experience: Review CLARISONIC MIA 2 untuk hilangkan parut.

Post has attachment
Review tentang CLARISONIC MIA 2 - facebrush
Hari ni rasa nak berselfie sendiri. Bukannya perasan cantik. Tapi barang yang baik kena lah share sesama umat kan. Tapi bukan share duit tau, hanya share review sahaja. Seperti yang sedia maklum kulit muka saya ni selaalu mengalami masalh pimple. Bila pimpl...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded