Profile cover photo
Profile photo
Zizie Zack
6,286 followers -
i'm sorry, i'm not the perfect one.. but i know how to thank you for everything..
i'm sorry, i'm not the perfect one.. but i know how to thank you for everything..

6,286 followers
About
Posts

Post has attachment
Bangkit Dari Kejatuhan
Hi you guys. Actually it had been a while i left my blog without any contents even though I am not such a good writer. Zizie busy planning banyak perkara dan mengharapkan apa yang zizie plan tu akan menjadi a big-meaningful day for me. And guess what, kita ...

Post has attachment
Jangan Pernah...
Jangan pernah apabila engkau ditimpa ujian, maka engkau dalam kecelakaan. Tapi, engkau sedang menikmati kerinduan daripada-Nya. Dia rindu mendengar rintihanmu disaat engkau alpa kepada-Nya di waktu senangmu. Jangan pernah apabila apa yang engkau rencanakan ...

Post has attachment
Resipi Tom Yam Sayur Campur Mudah dan Simple.
Masa bulan puasa haritu, tak sempat zizie nak merasa tomyam masakan mak. Tomyam mak aje yang kena dengan selera zizie sebab tomyam dia kaya dengan sayur-sayuran. Kebetulan pulak balik kerja tadi, ternampak periuk tanah liat berharga RM16 yang dibeli dengan ...

Post has attachment
Moreh Bersama-Sama Samyang : Hot Chicken Flavor Ramen, Spicy Korea Ramen
Percayakah anda, bahawa Zizie tak pernah merasa lagi Ramen Samyang ni. Eh, serius la even benda ni dah berlalu tempoh viralnya. Dapatkan yang mempunyai cop halal ye. Last week zizie ke Tesco mencari bahan untuk buat cocktail. Hampa betul la tak dapat apa ya...

Post has attachment
Jadi Superhero Dengan Menderma Darah
Salam Ramadhan kepada para muslimin semua. Sigh. Lama jugak tak dapat buka rumah maya ni sebab internet kena barred haritu. Huhu. So, there are a lot of thing aku ketinggalan. Termasuk nak publish entry ni. Yes. Entry perap! So, let's straight to the point....

Post has attachment
6 Buah Buku RM100 by Terfaktab
Dah nak dekat sebulan dah aku dapat buku-buku ni tapi baru nak buat entri. Sorry peeps. So busy and not very well this week - slightly flu. Tak nak cerita pasal penyakit okay. Kita straight alkisah buku ni. So, how I got 6 books for RM 100? Murah kan? Kebet...

Post has attachment
Diari Jurutera: Belajar Dari Kesilapan.
Minggu ni adalah minggu yang sangat memenatkan coz my company making a product development in a big quantity. Malam semalam pun, aku dapat aje peluang letak kepala atas bantal, terus aku tidur mati sebab penat sangat. Nasib baik pagi tadi mampu nak bangun b...

Post has attachment
Kisah Buruk April
Actually aku pun tak tahu apa yang tak kena dengan aku sejak akhir-akhir ni. Lepas satu, satu benda la nak jadi. Sometimes, hakak tak kuat jugak. Dahlah hidup merantau, kawan pun tak ada sangat, angah pun ada kat Taiping. Nasib baiklah encik tunang dan fami...

Post has attachment
SUNSHINE BLOGGER AWARD
SUNSHINE BLOGGER AWARD | Gosh lately I have many things in my thought sampai tersumbat kepala ni nak tulis blog. So I must thanked to BV coz tagged me and I have something easy to write. Kot gaya macam penulisan kat sini semuanya berat-berat. The Rules: Tha...

Post has attachment
Upset
Upset | To make someone worried, unhappy, or angry To change the usual  or expected state or order of something, especially in a way that stops it from happening or working. In my situation, it happens both. When something doesn't goes like I wanted, eventu...
Wait while more posts are being loaded