Profile cover photo
Profile photo
Faizul Osman
22 followers
22 followers
About
Faizul's posts

Post has attachment
Travelog Pancing - Kuala Terong
Sebuah pekan kecil yang agak terpencil di Daerah Taiping ini merupakan satu lokasi memancing yang wajib dikunjungi jika anda cintakan pemandangan yang indah. Ikan? itu belakang cerita. Jika kena pada masanya dan air cantik sudah pasti ada hasil yang bakal d...

Post has attachment
Travelog Pancing - Temenggor Selatan
Temenggor Selatan menjadi pilihan trip saya kali ini apabila situasi di sebelah utara agak sesak kerana ada pertandingan dilakukan pada tarikh yang sama. Pilihan ini dibuat memandangkan kami tidak mahu mengganggu pertandingan tersebut dan ingin melihat pote...

Post has attachment
Ladyfish Kolam Takungan Sungai Pinang
Ladyfish Kolam Takungan Sungai Pinang Mungkin ada yang beranggapan Pulau Pinang yang pesat
membangun tiada spot untuk memancing sambil rileks dan bercuti. Kalau ada pun
mungkin memancing di perairan luar atau pun memancing dasar di bawah Jambatan
Pulau Pina...

Post has attachment
Travelog Tomx - List
Rasa nak buat fishing travelog pula lepas baca novel travelog ET -Kembara Agfanistan. At least, setiap perjalanan memancing tu dapat dikongsi dengan pembaca. Memancing bukan sekadar seronok ketika menaikkan ikan, tetapi ia bermula dari bermulanya trip terse...

Post has attachment
Review – Daiwa Tatula Type-R
Pengenalan Sebelum ini Daiwa telah mengeluarkan beberapa siri kekili
baitcaster Type R seperti Alphas, Zillion dan PX68 (Pixy) dengan membuat
beberapa perubahan pada model asal. Kini Daiwa kembali dengan Type- R yang
lebih ekonomi dan sistem yang lebih baru...

Post has attachment
Tester aka duta produk
Dengar cam best. Setiap jenama sekarang ni semua nak main duta. Artis-artis biasanya jadi mangsa. Sama gak dengan jenama barang pancing. Sekarang ni banyak syarikat pancing dah mula melantik duta-dutanya untuk melariskan produk. Duta biasanya tergolong dari...

Post has attachment
The Secret Life Of Walter Mitty - Review
Setiap hari rabu biasanya akan menjadi hari movie aku. Jangan ngegada nak ajak pergi William. Sejak dua menjak ni aku suka tengok kat Paradigm Mall sebab lebih mudah nak pergi dari ofis dan boleh parking kat atas betul-betul depan movie. Jadi tak perlulah n...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded