Profile cover photo
Profile photo
Tekstbureau de Taalwerkplaats
4 followers
4 followers
About
Tekstbureau de Taalwerkplaats's posts

Post has attachment
Tekst schrijven op basis van interviews is een service waarmee de tekstschrijvers van de Taalwerkplaats je het complete schrijfwerk uit handen nemen. Wij interviewen jou of je medewerkers om de benodigde informatie los te peuteren. Deze werkwijze is geschikt voor allerlei genres: van een zakelijk blog of een artikel in een magazine tot onderdelen van een jaarverslag of een complete website. Zelfs het non-fictieboek dat je altijd al wilde schrijven, kunnen we als ghostwriters voor je op schrift zetten. Lees er meer over:

Post has attachment
Gluren bij de Taalwerkplaats. Bekijk dit (charmant amateuristische) filmpje om te ontdekken waar ons nieuwe boek 'Gluren bij de buren' over gaat: 

Post has attachment
Beluister dit vrolijke interview op Radio 10 over de heerlijke taalverschillen tussen Nederlanders en Vlamingen: 

Post has attachment
Ons nieuwe boek ‘Gluren bij de buren. De leukste taalverwarringen tussen Vlamingen en Nederlanders’ is op 4 oktober verschenen. Wij Nederlandse en Vlaamse buren delen een taal, maar er zijn subtiele en minder subtiele verschillen. Gluur mee:

Post has attachment
Bereik meer communicatiedoelen met je jaarverslag 2015. Wij helpen je met een concept, tekst, interviews en meer.

Post has attachment
In 2015 bestaat de Taalwerkplaats tien jaar. Dat vieren wij door onze vakkennis te delen in een prachtig handboek: het 'Handboek voor de redacteur', uitgegeven door uitgeverij Boom: http://www.taalwerkplaats.nl/nieuws/index_redacteur.html

Het 'Handboek voor de redacteur' behandelt alle aspecten van het redactievak. Zowel redactionele vaardigheden als de beroepspraktijk van de redacteur komen aan bod. Belangrijke onderwerpen zijn het proces van idee tot publicatie, omgaan met auteurs en opdrachtgevers, en efficiënt en doortastend werken. Dit handboek biedt tips voor een aanpak met lef en tact.
Photo

Post has attachment
Waarom is een witte neushoorn grijs (en een zwarte ook)?

Waarom noemen we het snelste dier ter wereld een 'luipaard'? Moet je bij 'scheurbuik' hechten?' Heeft je 'schoonfamilie' zich goed gewassen?
In ons nieuwe boek ontdek je in 101 taalcolumns hoe Nederlandse woorden en uitdrukkingen je flink op het verkeerde been kunnen zetten: www.taalwerkplaats.nl/nieuws
Photo

Post has attachment
Wij zetten onze handtekeningen onder het contract voor een megaleuk taalboek dat in de zomer van 2015 verschijnt bij Van Dale Uitgevers.
Photo

Post has attachment
Alles wat je als redacteur moet weten, vind je binnenkort in het Handboek voor de redacteur. Nu schrijven we er nog aan, maar in 2015 ligt het in de winkel. Wil je meer informatie, of al intekenen om als een van de eersten jouw exemplaar te ontvangen? Lees dan verder:

Post has attachment
Spreekwoorden, taalhumor, onbeschaafd Nederlands en veel meer ... Hier vindt Sint alles voor de taalliefhebber:
Wait while more posts are being loaded