Profile cover photo
Profile photo
Salamah Ishak
1,397 followers
1,397 followers
About
Posts

Post has attachment
Berabad Rasanya
Assalamualaikum. Terasa berabad aku tak menulis or update blog ni. Padahal aku bukan buat apepun kat rumah. Tapi yang pasti, bukan ade orang pun nak lawat blog aku ni. kan? hehe.. Well, sebenarnya aku ada banyak benda nak cerita. Tapi tahap kemalasan aku tu...

Post has attachment
Melayan Karenah Anak-Anak
Assalamualaikum.. Rasa macam terlalu lama tak update blog ni dan dah mula slow silent dah aku dengan blog ni. Makin anak anak membesar, makin kurang rasenye aku ngadap lappy. Well, dengan lappy yang tak berape menarik perhatian aku. Rosak sana, rosak sini. ...

Post has attachment
Indahnya Sabar
Jiwa seorang hamba tidak pernah terlepas daripada ujian. Berbeza diri seseorang, berbeza pula ujian yang dihadapi. Ada pula yang diuji pada tubuh badan. Sama ada ujian itu berbentuk kesusahan atau kesenangan, semuanya adalah tanda bahawa itulah kasih sayang...

Post has attachment
2015 - Pengalaman Keguguran Pertama Kali
Assalamualaikum... Tergerak hati nak berkongsi pengalaman aku sendiri. Disebabkan sebelum ni aku sendiri pernah search pasal pengalaman orang lain. So, aku pun nak kongsi sama. Mana tahu korang pun mengalami pengalaman ni sama macam aku. Well...firstly, aku...

Post has attachment
Rezeki Lebih Tahu 'Alamat' Tuannya
Pada satu hari saya dijemput menghadiri suatu jamuan. Oleh kerana ada janji temu sebelumnya, saya terpaksa menolak jemputan itu. Namun, apabila pulang ke rumah terdapat sebungkus makanan di atas meja. Dikhabarkan ia dihantar oleh orang yang menjemput tadi. ...

Post has attachment
Sebab dan Cara Mengatasi Morning Sickness
Namanya sahaja morning sickness tapi ada ibu mengandung yang mengalaminya sepanjang hari! Bukan sahaja pagi malah petang dan malam. Seksanya hadapi morning sickness ni tambahan lagi sebab segalanya jadi serba tak kena. Rehat salah, tak rehat lagilah salah. ...

Post has attachment

Post has attachment
Milik Kita Belum Tentu Rezeki Kita
Suatu hari semasa sedang makan di sebuah kedai, seekor kucing datang mengiau-iau di sisi saya. Keadaan ia mengiau begitu bersungguh-sungguh, malah suatu ketika ia melompat ke atas meja. Melihat kucing itu hati saya tersentuh. Kucing ini sangat lapar, barang...

Post has attachment
al Quran al Mumayyaz (insta : @thelovelabelofficial)
Assalamualaikum.. Buat mereka yang mencari Al Quran untuk belajar mengaji dan tajwid, al Quran AlMumayyaz la jawapannya.  Masa kita kecil dulu, bila nak mengaji kebanyakan kita akan guna alQuran yang tak ada terjemahan tu kan. Kita baca je sampai khatam, si...

Post has attachment
Rezeki Bukan Sekadar yang Nampak di Mata
Apa Itu Rezeki? Menurut pengarang Tafsir al-Quran asy-Sya'rawy , rezeki adalah apa sahaja yang memberi mafaat kepada seseorang. Secara tepatnye beliau menulis: "Rezeki adalah apa-apa yang kita rasakan manfaatnya, sama ada halal ataupun haram, sama ada baik ...
Wait while more posts are being loaded