Profile cover photo
Profile photo
NUR ATIQAH
About
NUR's posts

Post has attachment
MENULIS UNTUK KESEDARAN
ASSALAMUALAIKUM..      Hari ni dalam kelas Enviromental Management (EM) atau Bahasa Melayunya Pengurusan Alam Sekitar, by Dr. Izan, beliau ajarkan aq satu benda. Dengan hasil tulisan kita, boleh menyedarkan orang tentang Alam Sekitar yang kian nazak. Bercer...

Post has attachment
Niat : REVIEW COSMETIC PRODUCT
Assalamualaikum..      Sebenarnya aq berniat nak buat beberapa review berkenaan produk-produk kecantikan, kosmetik atau apa-apa saja yang pernah aq cuba. Tapi aq ni bukannya profesional sangat bab-bab ni. At the same time, aq rasa tak salah pun kan aq nak b...

Post has attachment
Last Job 2016
Bila dah akhir-akhir sem ni, biasalah Dinner Course memang bersusun. Itu belum campur dengan dinner kelab-kelab dan persatuan-persatuan lagi. Kalau nak ikut ke jemputan tu memang hari-hari makan free. Tapi nak buat macam mana kan, bila ada kekangan dan aral...

Post has attachment
CERITA KAWEN
Kalau side mak aq, aq ni banyak dah sepupu-sepupu pompuan ka, laki ka yang dah kawen. Kalau side abah, aq pompuan sulung. So, nak dijadikan cerita, memang banyak lah pengalaman aq dok tolong-tolong orang kawen nih. Nak kata sampai tahap expert tu tak la lag...

Post has attachment
Sem Break = Jalan-jalan?
Aduh blog nih dah jadi apa dah aq pun tatau. Nak start balik pun macam......... hmmmmmm.. REWIND balik Cuti sem aq berbaki kurang dari seminggu. Dalam hari-hari cuti sem nih tak daknya aq berjalan. Jeles la jugak dok tengok orang lain berjalan sana-sini, ...

Post has attachment
CHEMTRIP = CHEMISTRY + TRIP
Inilah bila da budak chemistry ni, seua benda dy nak bunyi chemistry. So, trip kali ni namanya ... CHEMTRIP Untuk trip yang pertama kali yang aq ikut bagi AECC, kami pi Makmal forensik Polis Di-Raja Malaysia (PDRM) tapi maap la yer, gambonyer tak ada.. Tak ...

Post has attachment
CHEMNATURE - CHEMISTRY + NATURE
Sem 4 ni aq banyak join AECC (Analytical and Environmental Chemistry Club) punya program. Almaklumlah, kawan2 yang buat program. Iolls tukang support jer. Tak kan tak support member kot? So, ini antara program yang aq involve dan jadi ajk. Memperkenalkan .....

Post has attachment
Belajaq bernega!
Tajuk hari ni belajaq bernega! Ang nampak Kedah dy tang tu? Haha.. Ni semua kes aq cuti lama lah. Lama tak lama sampai bulan September nanti. Kira lama la jugak kan? So, Paksu tanya apa plan cuti kali ni? Aq cakap la, Plannya nak cari kerja pas Raya. Malaih...

Post has attachment
You're not deserved to be here!
Assalamualaikum.. Tajuk aku kat atas tu macam poyo ja kan? Haha.. TAPI ia tak poyo bila seorang pengajar yang cakap macam tu! It's mean beliau dah memang sangat marah dengan apa yang hampa dah buat! Seriously! Bila hampa belajaq, hampa perlukan keberkatan p...

Post has attachment
Alkisah MJM 2015
Walaupun lagi 3 minggu final exam akan start, maksudnya dah nak habis sem 3 la kan, aku tetap nak update pasal MJM haritu! HAHA! Tak kira! nak update gak!!!! Untuk MJM haritu, aku dibawah unit Keselamatan! Alhamdulillah, sepanjang 3 hari MJM takdak la apa-a...
Wait while more posts are being loaded