Profile cover photo
Profile photo
Gabriela Zoana
2 followers
2 followers
About
Posts

Post has attachment
În perioada 11-12 Iulie a.c. are loc la Bruxelles Summitul NATO. De ce este acest summit unul de o importanță crucială pentru Uniunea Europeană și ce se anticipează a aduce pentru noi toți în materie de securitate regională această întâlnire la nivel înalt?
Add a comment...

Post has attachment
”Rolul Ortodoxiei în Europa și în România”, eveniment organizat în Parlamentul European.
Religia a însemnat mereu speranță, atât pentru români cât și pentru popoarele europene și, nu de puține ori, acolo unde statele au eșuat în a oferi adăpost și hrană cetățenilor care treceau prin momente dificile, biserica a fost cea care s-a implicat să aducă alinare.
Tot religia a fost cea care, de-a lungul veacurilor, a unit popoarele europene ortodoxe pentru a ține piept cotropitorilor iar luptele care s-au purtat sub semnul religiei au apărat integritatea statelor nu numai în Europa de Est ci și în Occident.
Astăzi ortodoxia continuă să aibă o semnificație aparte în România și în țările cu tradiție ortodoxă din Europa iar biserica este, în țara noastră, una dintre instituțiile fundamentale ale statului, o instituție care generează o rată mare de încredere în rândul populației.
Din acest motiv consider că biserica și religia ortodoxă vor constitui repere în societatea românească și în viitor iar educația creștină va contribui la construirea unei societăți cu principii morale sănătoase.
Apreciez inițiativa colegei mele, Maria Grapini de a organiza acest eveniment împreună cu asociația “Filantropia”, îi mulțumesc pentru inivitația de a adresa mesajul meu reprezentanților Bisericii și îi felicit pentru calitatea dezbaterilor.
Photo
Photo
7/11/18
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Astăzi, începând cu ora 9.30, voi participa la Conferința ”România și Acordul Economic dintre Uniunea Europeană și Japonia” organizată de către ”Romanian Institute for the Study of the Asia-Pacific” (RISAP), o organizație neguvernamentală și primul think-tank din România care se ocupă cu cercetarea regiunii Asia-Pacific.
La conferință îi voi avea alături pe Excelența Sa Ambasadorul Japoniei în România, domnul Kisaburo Ishii, vicepreședintele Parlamentului European, domnul Ioan Mircea Pașcu și directorul adjunct al Reprezentanței Comisiei Europene în România, domnul Cristian Buchiu.
Acordul dintre Uniunea Europeană și Japonia, ale cărui negocieri s-au încheiat, va reprezenta, după ratificare, cel mai mare acord de liber schimb din istorie, depășind chiar și NAFTA, Acordul Nord-American de Comerț Liber.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Întâlnirea cu președintele Comisiei Europene a fost una constructivă, iar faptul că Jean-Claude Juncker a discutat deschis despre subiecte ce țin exclusiv de preocupările societății românești mi-a demonstrat atât deschiderea pe care acesta o are pentru rezolvarea unor situații ce presupun implicarea Comisiei Europene dar și faptul că este un adevărat aliat al țării noastre la nivel înalt european.
Add a comment...

Post has attachment
Interviu acordat pentru "Calea Europeana" privind “Rolul Politicii de Coeziune a UE în Politica de sănătate din statele membre. Exemple de bune practici”, conferință pe care o găzduiesc astăzi în Parlamentul European. Ne dorim ca noutățile tehnologice din domeniul sănătății să poată fi accesibile și în România astfel încât serviciile medicale pe care țara noastră le oferă să poată fi la cel mai înalt nivel.
Add a comment...

Post has attachment
Atunci când luna trecută solicitam în Parlamentul European audierea lui Zuckerberg am avut parte de criticile unor sceptici care îmi spuneau că este imposibil ca un miliardar american de talia lui Zuckerberg să se deranjeze pentru a da explicații europenilor, mai ales în cadrul comisiilor din Parlament. Audierile de astăzi îmi dau dreptate și confirmă faptul că Parlamentul European este o instituție solidă.
Despre însemnătatea acestor audieri, în articol.
Add a comment...

Post has attachment
De Ziua Înălțării Domnului, în fiecare an, comemorăm și Ziua Eroilor, un prilej pentru a cinsti memoria tuturor celor care au căzut pe câmpurile de luptă pentru apărarea sau reîntregirea patriei.
Ziua Eroilor din acest an are o semnificație deosebită pentru toți românii, întrucât o sărbătorim în Anul Centenarului, anul împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.
Să ne amintim cu toții de jertfele de sânge ale eroilor noștri și să realizăm că, fără sacrificiul lor suprem, România nu ar fi fost așa cum o avem acum.
Să oferim astăzi măcar câteva clipe memoriei celor care au făcut posibilă Marea Unire și celor care au apărat acest pământ și acest popor de-a lungul veacurilor.
Întru Slava Eroilor Neamului!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
În perioada 6-9 Mai am participat la Washington, în calitate de membru al Parlamentului European, la întâlnirea Alianța Transatlantică – EU40.

Această alianță își propune să fie prima care reunește tineri deputați din Parlamentul European, tineri membri ai parlamentelor naționale și tineri membri ai noii administrații americane în vederea stabilirii rețelei transatlantice sub 40 de ani (TU-40) cu scopul consolidării relațiilor între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii.

Despre experiența în SUA, întâlnirile cu diferiți senatori americani, întâlnirea cu excelența sa, ambasadorul României la Washington, domnul George Maior dar și despre cum suntem văzuți, ca țară, în contextul relațiilor României cu Israelul și cu Statele Unite ale Americii, în articolul de mai jos.
Add a comment...

Post has attachment
La mulți ani, România! La mulți ani, Uniunea Europeană!

Astăzi, atât ca cetățeni români dar și ca cetățeni europeni, sărbătorim trei momente importante care s-au petrecut în data de 9 Mai, în diferiți ani: proclamarea Independenței Statale a României, care ieșea de sub suzeranitatea otomană, sfârșitul ultimului Război Mondial și Ziua Uniunii Europene.

La 9 Mai 1877 a fost proclamată Independența de Stat a României, prin citirea în Parlament de către Mihail Kogălniceanu a declarației de independență, atunci când a rostit celebrele cuvinte: ”Suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare!”.
La 9 Mai 1945 Aliaţii obțineau victoria împotriva Germaniei naziste; de aceea, astăzi sărbătorim și încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, ultima mare conflagrație pe tărâm european.
Cinci ani mai târziu, la 9 Mai 1950, ministrul francez de externe, Robert Schuman, propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania pentru eliminarea rivalităţilor dintre cele două state. Acest moment a marcat de fapt și punctul de plecare pentru ceea ce înseamnă acum Uniunea Europeană.

Din acest motiv, sunt extrem de fericită și mă simt onorată pentru că astăzi, 9 Mai 2018, sunt unul dintre reprezentanții României în Parlamentul European, forul legislativ al Uniunii Europene.

Suntem cu toții cetățeni români și trăim într-o țară independentă. Suntem cu toții cetățeni europeni, cu drepturi depline în Uniunea Europeană.

La mulți ani, România! La mulți ani, Uniunea Europeană!
#9mai #ZiuaEuropei
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Campania de sustinere a intereselor agriculturii romanesti continua.
Astazi m-am intalnit cu agricultorii din Jud Teleorman, intalnire ce a avut drept tema de discutie Diseminarea informatiilor privind Programul National de Sprijin al Romaniei 2014-2018, sectorul legume-fructe, comunicarea situatiei privind negocierile care au loc la nivelul UE privind alocarea bugetului viitoarei Politici Agricole Comune si problemele cu care se confrunta agricultorii din judet.
Mai multe informatii despre acest eveniment cititi in link-ul de mai jos
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded