Alain Sadon commented on a post on Blogger.
Je hebt gelijk dat er duplicate content ontstaat op het moment dat producten onder meerdere categorieën geplaatst worden. Google heeft voor deze situaties de rel=canonical ontworpen.

Een tweede oplossing is echter dat we de gehele structuur in tact houden, maar de productpagina's rechtstreeks onder de root plaatsen. Vanuit verschillende categorieën kan dan worden verwezen naar die ene productpagina. De rel=canonical is dan niet nodig.

Zoals ik in genoemd artikel (seoguru.nl) uitleg is een structuur voor SEO van belang omdat de scoringskracht van pagina's dicht bij de homepage groter is dan pagina's die dieper in de site verscholen liggen. Door structuur aan te brengen, hebben we een middel in handen om meer kracht te sturen naar pagina's die ook meer kracht nodig hebben. Bij een platte structuur kan dat niet: dan krijgen de voor SEO makkelijkere longtail-zoektermen net zoveel kracht als de moeilijkere shorttail-zoektermen.

In Google's nieuwste SEO startersgids (dec. 2017) is Google (opnieuw) erg duidelijk over het belang van een goede hiërarchie: https://support.google.com/webmasters/answer/7451184#hierarchy. Lees het hoofdstuk "Uw sitestructuur ordenen".

Groet!
Shared publiclyView activity