Profile cover photo
Profile photo
Nurfarhana Shahari
24 followers
24 followers
About
Nurfarhana Shahari's posts

Post has attachment
Ikan talapia bakar portugis
Assalamualaikum. Salam jumaat sayyidul ayyam. Hari ni nak share resepi lagi.haha..Baiklah, taknak buang masa, berdasarkan tajuk entry hari ni aku share pulak cara cara nak buat ikan talapia bakar portugis cara aku. IKAN TALAPIA BAKAR ALA PORTUGIS Apa yg dip...

Post has attachment
Ketam masak cili dengan telur (chili crab with egg)
Assalamualaikum. Selamat malam seantero dunia. Penat hari ni, tapi kalau tak update entry rase macam tak best pulak. Macam semalam, entry berkenaan masakan jugak..hahaha..cooking is my passion la katekan. So, hari ni aku nak share resepi Ketam pulak. KETAM ...

Post has attachment
Resepi Laksa Kuah Ikan Parang
Assalamualaikum. Akhirnya ada jugak perkara yang boleh diupdate untuk hari ini. Almaklumlah, sejak dah menginjak usia 27 tahun ni, sel otak kurang berhubung pulak aku rase..hahahaha..So,  Hari ni abah request laksa. So , memandangkan aku ni penganggur yang ...

Post has attachment
Kusut
Assalamualaikum.. Pernah tak rasa bila mana kita sendiri tak faham dengan diri kita sendiri?Pernah tak rasa bila kita rasa apa kita cakap tu betul but at the same time ada satu suara bisik, kita salah sebenarnya? Entah. Memang terkadang tu aku tak faham den...

Post has attachment
Nurfarhana Shahari commented on a post on Blogger.
akak pun lame xblogwalking..almaklumlah dah tua2 ni..hehe..jemput singgah blog akak..:)

Post has attachment
Bicara Hati 1
Kita mungkin berjaya di dunia, Tetapi  belum tentu berjaya akhirat. Kita mungkin gagah menjejak sang gunung, Tapi belum tentu gagah di titian sirat. Siapa yang benar2 berjaya? Siapa yang benar2 berjaya menawan redhaNya? Adakah kita mampu? Walau luaran kita ...

Post has attachment
Penyakit hati orang kita
Assalamualaikum. Manusia ni memang banyak penyakit. bukan je penyakit fizikal, tapi jugak penyakit rohani. Berikut merupakan beberapa penyakit rohani yang kian membiak bak juara dalam kalangan orang kita:- Penyakit dengki kat orang Orang tu update sikit pas...

Post has attachment

Post has attachment
Tarbiyah dari ujian
Ketika ALLAH SWT mengujiku,  aku tau bahawa Dia sedang memperlihatkan perhatian-NYA,  ALLAH sedang memperbaiki kehidupanku. Ujian itu bagiku satu tarbiyah, Belajar dari kelemahan, Memperbaiki kesilapan, Masakan manusia tak pernah diuji, Malahan kesenangan j...

Post has attachment
Ikan Bawal Masak Tiga Rasa (Versi ukhtifarhana)
Assalamulaikum.. Hari tu beria-ia je aku kata nak update selalu blog aku ni..tapi hampeh..ke laut..hahaha..Bukan ape, bila aku dah malas nak bukak laptop ni, memang tunggu minggu depannya pulak aku buka balik..almaklum jelah,zaman IT serba canggih ni, orang...
Wait while more posts are being loaded