Profile cover photo
Profile photo
Jöran Lindkvist
4 followers
4 followers
About
Posts

Post has attachment
"Vår affärspartner Jöran Lindkvist från Visitart Scandinavia AB blev idag utsedd till ÅRETS NÄTVERKARE 2014 i Lomma kommun.

På torsdag nästa vecka får Jöran mottaga utmärkelsen i samband med Lomma kommuns näringslivskväll.

Jöran har ett mångårigt engagemang på många plan och i många organisationer. I BNI-Öresund har han varit med sedan starten 2010 och varit en av de som bidragit till den utveckling och framgång som affärsteamet idag upplever.

Motiveringen lyder:

Jöran Lindkvist har ett stort engagemang i andra människor. Hans sätt att vara skapar långsiktiga relationer och bygger tillit, två av de absolut viktigaste komponenterna i ett trovärdigt nätverkande. Hans eget företagande såsom webdesigner baseras på just mötet mellan människor.

Jöran har varit och är verksam i flera för Lomma viktiga nätverk där han aktivt knyter samman näringslivet med kulturlivet och föreningslivet. Jöran var bland annat med och utvecklade Lomma Event där han under flera år projektlett Toner vid Borgeby Slott, ett stort kulturevenemang med många aktörer där kulturbegreppet utmanats. Just nu är Jöran ordförande i föreningen. Han har sedan starten av Centrumföreningen Lommastråket fungerat som centrumutvecklare och hjälpt åtskilliga näringsidkare och fastighetsutvecklare att lära känna varandra – och kanske framförallt fungerat som en kontaktskapare mellan kommun och näringsliv. Jöran har dessutom tagit flera namnkunniga konstnärer till Lomma såsom ordförande i konstföreningen.

Oavsett sammanhang, ser Jöran hela tiden möjligheten att knyta ihop människor och verksamheter – en förebild för BNI’s så viktiga motto Givers Gain!

STORT GRATTIS JÖRAN!"

http://www.visitart.se/arets-natverkare-2015/
Photo

Post has attachment

Post has attachment

Måste jag ha Google plus och använda Rich Snippets?
Varför skall man ha Google plus konto?

Skall man behöva ha ytterligare ett socialt media att sköta.

Om du är företagare och har en egen hemsida och vill vara synlig har du inget att välja på. Det hela är enkelt att förstå - för naturligtvis påverkar det din ranking av din hemsida. Google älskar Google och Google gillar förändringar dessutom belönar de alla som försöker vara aktiva.

Kombinationen av båda plattformarna Google+ och Facebook (naturligtvis kopplat till LinkedIn där du sköter ditt affärsnätverk) är utmärkt och fungerar mycket väl. Google+ har blivit stora och det är möjligt att Facebook inte alla gånger riktigt har hängt med i svängarna.

Men det räcker dessvärre inte att bara ha ett ha Google plus konto. Gör så här nu

1. Du registrerar dig och din site samtidigt på Google+
2. Du måste registrera dig som skribent – inte svårt – bara att läsa innantill.
3. Skriv relevanta artiklar som har med ditt företag att göra. Bjud på tips och råd. Är du bagare – kanske du kan bjuda på några ”hemliga recept” – som exempel.
4. Skriv kontinuerligt ibland kort ibland lite längre artiklar och försök få det länkat.
5. Använd gärna ”Rich Snippets” (en kodsnutt) på din hemsida efter varje artikel med fördel också i din header.php strax efter <head> om du använder Wordpress.

Exempel på Rich Snippet :

<link rel="author" href="https://plus.google.com/DittAccountID"/>

Jöran Lindkvist / Hemsida: www.visitart.se

Ps. Sedan kanske man inte skall glömma  att allt som du skriver om på Googles och Facebooks webbsajter används för att kategorisera dig som en viss typ av person.

Post has attachment
Hummingbird.

Hösten 2013 ändrade Google sina sökvägar eller sökalgoritm som kallas Hummingbird.
 
Vad är nu en "sökalgoritm?"
 
Det är en teknisk term för vad du kan tänka på som ett recept som Google använder för att sortera igenom de miljarder webbsidor och annan information som den har, för att kunna återvända vad det tror är de bästa svaren.
 
Vad är "Hummingbird?"
 
Det är namnet på den nya sökalgoritm som Google använder, om man skall tro Google – nå bättre resultat.  En komplicerad sökning ger ett bättre resultat. Vi får följa och se vad som händer.
 
Hummingbird utvecklas kontinuerligt till alla sökordsoptimerares stora fasa. De kanske är så att det tidigare inte så arbetskrävande optimeringarna är förbi. Kan det var så att den största tiden gick åt att skriva en fet faktura. En hypotes bara!
 
Här kan du läsa in mer..: http://searchengineland.com/google-hummingbird-172816  
 Jöran Lindkvist / Hemsida: www.visitart.se
 

Post has attachment
Responsive design

Mobiltelefon har förändrat vår värld - speciellt om du sysslar med webdesign och tro det eller dig. Det förändrar också din värld. Idag söks det kontakter via mobilen som aldrig förr. Uppskattningsvis mellan 50-60 % sker vi andra medier än datorn, Android, Iphone surfplattor osv. Det är inte svårt att förstå - gå ut på stan och studera hur mobilen hanteras.

Detta betyder att en responsive design på din hemsida är väldigt viktig. Din sida anpassas för olika skärmstorlekar så besökaren lätt kan få den informationen den behöver. Kortfattat kan man säga att utseendemässigt ser hemsidan enklare ut i telefonen så navigeringen så enkel som möjligt utan att behöver förstora sidan.

Detta betyder också att många mail läser man idag i mobilen. Ägna gärna detta en tanke och skriv din så det blir lätt att förstå. inga romaner alltså.

Är du på väg att skaffa ny sida - kräv då detta. Det skall absolut inte kosta extra - i så fall byt leverantör.

Jöran Lindkvist hemsida. www.visitart.se

Post has attachment
Hemsidor – Sociala medier och länkar
 
1. Sociala medier är viktigare än någonsin som Linkedin, Facebook, Twitter, Instagram, men ta dig inte vatten över huvudet. Alla måste uppdateras och skötas och får du någon kommentar någonstans – se till att svara så fort du kan.
 
2. Försök att ha kopplingar till de medier du använder på så många sidor som möjligt så det är lätt att dela med sig
 
3. Försök att ha ditt telefonnummer och mailadress tillgängligt på varje sida så man slipper att leta efter det. Du kan också få ditt nummer klickbart så man kan ringa direkt från hemsidan på telefonen.
Be din webmaster om detta.
 
4. Försök att länka så mycket du kan till övriga relevanta sidor så allt på något hänger ihop. Det är lika viktig att länka internt mellan dina sidor
 
5. Nu sist men absolut inte minst – skaffa ett google+ konto. Skriv artiklar som du tror intresserar din publik och länka mellan sidorna. Det behöver inte vara sida upp och sida ner utan försök att plocka ut det väsentliga.
 
Jöran Lindkvist / Hemsida www.visitart.se

Vad har hänt med Google - tips för din hemsida

Väldigt mycket – Har du tiden, viljan och lite kunskap kan du faktiskt göra mycket själv för att förändra dina positioner eller i varje fall upplysa din webmaster att han skall göra det åt dig.

Hur hamnar du högst på Google – inte omöjligt med mycket arbete och mycket , mycket svårt och dessutom inga garantier att du stannar kvar. Däremot har du stora möjligheter att gör allting bättre och en hel del kan du säkert göra själv. Om inte be personen som gjort din hemsida att göra det åt dig.

Ringer något företag dig och garanterar att du hamnar högst eller högt – ett gott råd – lägg på luren!

Google ändrar ständigt förutsättningarna för att inget skall bli statiskt. Google älskar förändringar – speciellt om du gör det på din sida. Inlägg, bilder, länkar (såväl interna som externa) etc.

Vi börjar med dina sökord som du kanske har på din hemsida. Tidigare så väldigt viktiga men nu är nästan allt detta borta. Du skall naturligtvis ha dom kvar och då på varje sida - den finns förutom Google andra sökmotorer som fortfarande har snappar upp orden.

När du har grepp om detta börja med dina bilder. Namnge alla också med alt"" - gärna med en beskrivning. Har du en sida gjord i Wordpress är detta hur lätt som helst för dig och du behöver ingen webmaster för förändringar.

Ett exempel:

Ofta kommer bilden direkt från kameran och kanske heter t.ex : DCS123456.jpg - döp i så fall om den som bilden ovanför skulle kunna heta: dagg-torup-slott.jpg

Så här skulle en kod för bilden se ut i:

<img src="http://www.minsida.se/dagg-torup-slott.jpg" width="640" height="300" alt="daggl vid torup slott" title="dagg vid torup slott" />

Benämningen alt är viktigt för sökningar på google

Kass: alt:””
Något bättre alt:”dagg”
Mycket bättre: alt:”dagg vid torups slott”

Kortfattat:

Använd korta och informativa filnamn och alt texter.
Använd inte stora bokstäver - du skall inte skrika
Använd kort informativa meningar
Använd inte specialtecken

Precis som din bilder så är dina sidor lika viktiga. Varje sida har en titel, en beskrivning och du kan också skriva ner sökord. Skriv inga långa uppsatser utan försök att forma så unikt och träffande som möjligt.

Du lyckas inte bättre för att radar upp allt som du tycker är unikt. Har du svårigheter med detta - gör då istället två sidor av en.

Jöran Lindkvist / Hemsida: www.visitart.se
Wait while more posts are being loaded