Profile cover photo
Profile photo
Salonboot Rondvaart Den Haag
7 followers
7 followers
About
Salonboot Rondvaart Den Haag's posts

Post has attachment
Den Haag opent vandaag haar bruggen weer voor de antieke salonboot Oriënt! Overdekt en comfortabel genieten van een rondvaart over de Haagse grachten

https://www.salonbootdenhaag.nl/openbruggen

Salonboot Rondvaart Den Haag biedt de unieke mogelijkheid om nu ook de Haagse grachten per overdekte antieke salonboot te ontdekken en is hiermee de eerste Haagse rondvaartorganisatie met overdekte rondvaarten do...or de Haagse grachten.

Den Haag als echte "Grachtenstad", dat is nu, aan het begin 21e eeuw, wellicht moeilijk voor te stellen. Wie aan Den Haag denkt, die denkt eigenlijk niet meer aan grachten...

Toch was Den Haag tot het midden van de 19e eeuw - net als Delft, Leiden en Amsterdam - een echte Hollandse stad met grachten, binnenhavens en aan het water gelegen marktpleinen.
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Extra afvaart Rondvaart "Ontdek de Vliet" Den Haag / Voorburg op 5 juli 2014

www.salonbootdenhaag.nl/ontdekdevliet

Onze gids neemt u mee aan boord van de antieke salonboot Oriënt. U vaart vanuit het Haagse centrum (historische haven aan ...het Zieken, hoek Bierkade) in de richting van de Vliet en onderweg vertelt uw gids over de rijke historie van Den Haag en Leidschendam-Voorburg

Het gebied rond de Vliet had een enorme aantrekkingskracht op de rijkere families, zij richten buitenplaatsen in en bouwden prachtige landhuizen. U passeert tijdens deze rondvaart het Rijswijkseplein, het Havenkantoor aan de Goudriaankade, Kasteel De Binckhorst, Drievliet, Forum Hadriani, Huize Dorrepaal, Huygensmuseum Hofwijck en park Vreugd en Rust in Voorburg.

Ontdek Den Haag en Voorburg vanaf het water!
Photo

Post has attachment
De Haagse grachten bestaan 400 jaar. Prins Maurits legde tijdens de Tachtigjarige Oorlog grachten aan om Den Haag te beschermen.
Salonboot Rondvaart Den Haag biedt anno 2014 de unieke mogelijkheid om nu ook de Haagse grachten per overdekte antieke salonboot te ontdekken.
De route voert u langs de oude gevels aan de Dunne Bierkade en de Hofjes van Om en Bij. Met een fraai zicht op het nieuwe centrum aan de horizon van de Prinsegracht, vaart u verder via de Westermolens.
Tijdens de rondvaart worden diverse bruggen voor u geopend: u ziet Den Haag zoals u het nog nooit heeft gezien.

Meer informatie via www.salonbootdenhaag.nl/grachtenrondvaart
Wait while more posts are being loaded