Profile cover photo
Profile photo
Start Werk Blijf & veilig
About
Posts

Post has attachment
Alle entree-opleidingen ROC zijn uitgenodigd voor de bijeenkomst op 8 februari 2016. Laten we 2016 veilig beginnen. Ben jij manager entree-opleidingen, opleidingscoördinator of op een andere manier betrokken bij veiligheid in het onderwijs? Meld je aan!
Add a comment...

Post has attachment
There are no accidents
Add a comment...

Post has attachment
In elk bedrijf kom je ze wel tegen, mensen die het niet zo nauw nemen met de veiligheid. Tot het mis gaat. Dan zijn ze het bokje, de klos, de sigaar, oftewel de Sjaak. 

Elkaar aanspreken op onveilig gedrag is de beste manier om ongelukken te voorkomen. Toch vinden we dat vaak vervelend. Het gaat immers om collega’s. Of lastiger, je baas. Met Sjaak kun je elkaar gemakkelijk aanspreken op onveilig gedrag. ‘Hé Sjaak, zet even je veiligheidshelm op.’ ‘Niet bellen op de heftruck, hè Sjaak.' 
VeiligheidNL (voorheen Consument & Veiligheid) heeft in 2011 de campagne ‘Ik ben de Sjaak niet’ gelanceerd.

De campagne die Consument en Veiligheid heeft ontwikkeld, maakt deel uit van het Actieplan Arbeidsveiligheid van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De campagne wordt ondersteund door 11 brancheorganisaties die zijn aangesloten bij het Platform Preventie Valgevaar van het HBA, en de sociale partners.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded