Profile cover photo
Profile photo
Enric H. March
288 followers
288 followers
About
Posts

Post has attachment
El 19 de febrer de 1913 moria la barcelonina Dolors Aleu, la primera dona llicenciada en medicina de l'Estat espanyol. Malgrat les dificultats amb què es va trobar per anar a la universitat, trenca tots els motlles socials, morals i intel·lectuals de l’època, que només concedien a la dona un paper domèstic. Especialitzada en ginecologia i medicina infantil, exerceix la medicina amb molt d’èxit durant 25 anys. Si cliqueu la imatge, us explico el paper històric de la dona en el món de la medicina.

https://enarchenhologos.blogspot.com/2016/12/la-medicina-de-les-dones-ginecolegs.html
Add a comment...

Post has attachment
Avui, 13 de febrer, és el Dia Mundial de la Ràdio. Si cliqueu la imatge ho celebrarem amb "Matilde, Perico y Periquín", entranyable programa radiofònic emès per la Cadena Ser i patrocinat per Cola-Cao.

https://enarchenhologos.blogspot.com/2012/02/matilde-perico-i-periquin.html
Add a comment...

Post has attachment
Avui, 5 de febrer, fa 100 de l'inici de la vaga de la Canadenca, que es convertiria en vaga general el 21 de febrer. Amb aquella vaga es va aconseguir la jornada de vuit hores. Aquesta, però, no era l'única lluita que la classe obrera perseguia. Al Raval, barri obrer per excel·lència, s'hi vivia en unes condicions difícils d'imaginar avui. Si cliqueu la imatge, farem un passeig pels carrers del barri Xino, el Districte 5è, i hi descobrirem com eren els seus carrers i com s'hi sobrevivia a finals del XIX i el primer terç del XX.

https://enarchenhologos.blogspot.com/2018/02/els-barris-del-raval-vivers-de.html
Add a comment...

Post has attachment
El 30 de gener de 1938, a les 9 del matí, en una sola passada sobre la zona de la Catedral i la Plaça Nova, l'aviació legionària italiana, instal·lada a Mallorca, bombardejava la ciutat. A les 11:20 h, quan s'estava procedint al desenrunament, es va produir un segon bombardeig sobre la plaça de Sant Felip Neri. Hi van morir 42 persones, 20 de les quals eren nens. Cliqueu la imatge i en parlem.

https://enarchenhologos.blogspot.com/2011/05/els-bombardeigs-de-barcelona-del-1938.html
Els bombardejos de Barcelona de 1938
Els bombardejos de Barcelona de 1938
enarchenhologos.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Si m'hi acompanyeu, avui anem d'excursió al Laberint d'Horta. Hi descobrirem els fantasmes del passat que hi transiten des que va passar de jardí privat a parc públic. Si no sou d'Horta de tota la vida, segur que algunes coses us sorprendran. Cliqueu la imatge, i som'hi!

https://enarchenhologos.blogspot.com/2019/01/els-fantasmes-del-parc-del-laberint.html
Add a comment...

Post has attachment
El 21 de gener de 1938 moria a Orly George Méliès, un dels pioners del cinemaL'any 1895 assistia al Grand Café del boulevard des Capucines a la demostració d'un xarlatà que oferia al públic com a espectacle la part invisible del cos humà. Feia pocs dies que els germans Lumière havien presentat en una sessió privada un altre invent, el cinema, i compartirien l'escenari del Grand Café amb els raigs X. Si cliqueu la imatge parlarem dels raigs X com a espectacle. No us perdeu el vídeo del final.

https://enarchenhologos.blogspot.com/2011/10/amb-raigs-x-als-ulls.html
Amb raigs X als ulls
Amb raigs X als ulls
enarchenhologos.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
El 18 de gener de 1984 naixia oficialment Nou Barris amb els territoris que s'agrupaven dins l'Associació de Veïns de 9 Barris, antigues zones de cultiu segregades de Sant Andreu de Palomar i Horta: Guineueta, Roquetes, Verdun, Prosperitat, Trinitat Nova, Trinitat Vella, Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona. Actualment el conformen 13 barris. Si cliqueu la imatge us ho explico dins d'un article general que parla de la divisió territorial de la ciutat.

https://enarchenhologos.blogspot.com/2016/01/els-barris-de-barcelona-1976-2006-la.html
Add a comment...

Post has attachment
El 12 de gener de 1910 naixia Franc Darnís, recordat, sobretot, pel personatge de Bruguera 'El Jabato' (1958-1966), creat conjuntament amb Víctor Mora, que en feia els guions. Anteriorment, però, Darnís havia col·laborat en infinitat de tebeos. L'any 1949 va crear per a 'Florita', una popular revista per a nenes, el personatge Margarita, una adolescent de cabells rossos, pentinada amb el famós pick-a-boo de la Veronica Lake i vestida amb unes faldilles curtíssimes. Darnís va aconseguir saltar-se la fèrria censura de l'època. Cliqueu la imatge i sabreu com i descobrireu aquest peculiar personatge.

https://enarchenhologos.blogspot.com/2012/11/margarita-1949-la-lolita-de-darnis.html
Margarita (1949), la lolita de Darnís
Margarita (1949), la lolita de Darnís
enarchenhologos.blogspot.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded