Profile cover photo
Profile photo
Wollet
1 follower -
Wollet: simple wooden wallet.
Wollet: simple wooden wallet.

1 follower
About
Posts

Post has attachment
Het prototype: Zo gaat de Wollet eruit zien!
Testresultaten vallen goed uit: de eerste versie is al ca. 2 maanden in gebruik. Geen gebruikerssporen te zien.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2014-03-26
17 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Eerste prototypes zijn klaar: 
RVS plaatjes lasergesneden, Mahonie houders gefreesd. Gemonteerd met gekleurd elastiek en gebruik gemaakt van Pattex 100. 
Eerste tests zien er goed uit. De lijm is goed genoeg om het eerste prototype al meer dan 2 maanden goed te houden. 

Visitekaartjes welke smaller dan 55mm zijn, passen ook in de houder!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De Wollet is een pasjeshouder van hout en metaal (waarschijnlijk aluminium). Wollet komt van Wooden Wallet, houten portemonnee.

Deze pashouder is een must-have voor iedereen die oog voor design en materialen heeft. Voor iedereen die niet met los geld over straat wil en voor hen, die hun pasjes veilig en compact willen meenemen. 

Design.
Na veel ideeen, brainstormen, prototypes en uitproberen, is de wollet ontwikkeld. De vormen zijn strak weergegeven, zo rechttoe-rechtaan als mogelijk is.

Materialen.
Voor de Wollet is mooi, stevig hout gekozen wat op een verantwoorde manier geproduceerd is. Mahoniehout is gekozen voor de donkere versie. Het houtpatroon is hierin duidelijk te zien. Voor de lichte versie is berkenhout gekozen. Dit is een iets dichtere, steviger houtsoort. Wel zijn hier soms overgangen van planken te zien.

De binnenkant is gemaakt met een dunne, geanodiseerde Aluminium plaat. Deze verlijmde plaat zorgt voor extra stevigheid, houdt ongewenste RFID-straling tegen en houdt het elastiekband op de plaats.

Compact.
De houder heeft plaats voor ongeveer 5 pasjes, welke door de houder compleet beschermd worden. Het elastiek zorgt ervoor dat de pasjes niet uit de houder kunnen glijden, zelfs als er maar één enkel pasje aanwezig is.

Afwerking. 
In de eerste plaats voor de look&feel, maar ook om de kostprijs zo laag mogelijk te houden, is gekozen om de afwerking van het hout zo minimaal mogelijk te houden. Het is dus een puur houten product wat hooguit wat geschuurd is, maar rechtstreeks uit een plank gemaakt. Een mooier product, beter voor het milieu, beter voor de portemonnee (inhoud).

Uitdagingen.
Visitekaartjes: In Nederland hebben visitekaartjes een maat van 85 × 55mm. Een (credit)kaart heeft een afmeting van 85.60 × 53.98mm. Een doel is om de houder ook voor visitekaartjes beschikbaar te maken, echter moet dit niet negatief zijn voor de passing van pasjes.

Elastiek: Op dit moment zijn we aan het testen welk soort elastiek het beste werkt: slijtvast, stevig en mooi zijn de belangrijkste eisen. Ook de verbinding moet optimaal gemaakt worden.

Aluminium: De aluminium plaat moet perfect passen in de houder. Er worden tests en metingen gedaan voor de juiste passing. Hout krimpt en zet uit bij vochtigheid, metaal doet dit juist bij temperatuurverandering. De juiste balans moet hierin gevonden worden.

Soorten: Uiteindelijk is het de bedoeling om twee versies te maken: een berken en mahonie-uitvoering. Qua levering zijn er ook twee opties: Standaard is compleet, gemonteerd. Losse onderdelen moeten tot de mogelijkheid gaan behoren, zodat indien gewenst, een eigen afwerking van het hout gekozen kan worden.
PhotoPhotoPhoto
2013-12-11
3 Photos - View album
Add a comment...

Het oorspronkelijke idee is om een stevige houten pashouder te maken. Een klem of elastiek is nodig om de pasjes op de plaats te houden.

Na schetsen en tekeningen kwam het idee om een metalen plaat in de houder te maken: hierdoor is een elastiek eenvoudiger te monteren, kan het model eenvoudiger en strakker worden en dit kan voor stevigheid en veiligheid zorgen. (RFID blokkeren. RFID is een technologie om van een afstand informatie op te slaan in en af te lezen van zogenaamde RFID-tags die op of in objecten, zoals pasjes, zitten). Een contra is het gewicht, wat toe zou kunnen nemen: dit valt gelukkig mee, omdat aluminium weinig weegt, bovendien kan de houten onderzijde wat dunner gemaakt worden omdat metaal extra stevigheid biedt.

De volgende ontwerpen zijn gebaseerd op het idee met deze aluminium plaat. 
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded