Profile cover photo
Profile photo
Shamsiah Abdul Rahman
457 followers -
Once in Kuwait but forever a Malaysian
Once in Kuwait but forever a Malaysian

457 followers
About
Shamsiah Abdul Rahman's interests
Shamsiah Abdul Rahman's posts

Post has attachment
Muka KETAT.. customer MELUAT..
Sabtu.. busy as usual.. alhamdulillah jugak jualan kami pagi tadi hampir 3 tong besar nasik licin. Cuma sedikit terbantut sebab sambal tumis habis (kering). Sambil-sambil tu ada jugak yang komplen kata sambal tumis kami.. - tak sedap langsung - tak sedap ma...

Post has attachment
Go GREEN for life..
Pejam celik.. pejam celik.. dah masuk Julai.. dah separuh tahun 2017.. target banyak yang tak sampai lagi.. mudah-mudahan wa'insya'Allah. Syawal pun dah masuk hari ke 10 hari ni.. ada yang dah mula berpuasa sunat Syawal.. ada yang masih dengan raya mood.. o...

Post has attachment
ME.. on Al-Hijrah tv..
Sabtu lepas 8am.. me on tv babe. Bukan lama mana pun.. 15 minutes.. tapi actually me tak rasa macam 15 pun.. ntah la.. and the talk was about hobby.. hobi yang mana lagi kalau bukan mengumpol fridge magnet. It all started when a blogger friend Zaila WA me a...

Post has attachment
Terima kasih Allah.. terima kasih semua..
Apakan
daya.. Kita
hanya merancang tapi Allah yang menentukan. Alhamdulillah..
rezeki bulan Ramadhan.. daging salai kami dapat permintaan luar jangkaan. Tak
menang tangan hence ada jugak last minute order yang kami terpaksa
tolak. Dah jadi macam tu..
kami c...

Post has attachment
Safe Ampang Park.. save Cozy Corner..
Alhamdulillah.. Sampai jugak hajat kami nak dine di Cozy Corner, Ampang Park. Selama ni kami tak pernah pulak beriya sangat nak makan di sini. Tapi bila saja dapat berita yang Ampang Park bakal dirobohkan untuk beri laluan kepada projek MRT.. tak semena-men...

Post has attachment
Safe Ampang Park.. save Cozy Corner..
Alhamdulillah.. Sampai jugak hajat kami nak dine di Cozy Corner, Ampang Park. Selama ni kami tak pernah pulak beriya sangat nak makan di sini. Tapi bila saja dapat berita yang Ampang Park bakal dirobohkan untuk beri laluan kepada projek MRT.. tak semena-men...

Post has attachment
Safe Ampang Park..
Alhamdulillah.. Sampai jugak hajat kami nak dine di Cozy Corner, Ampang Park. Selama ni kami tak pernah pulak beriya sangat nak makan di sini. Tapi bila saja dapat berita yang Ampang Park bakal dirobohkan untuk beri laluan kepada projek MRT.. tak semena-men...

Post has attachment
Kesayangan ku..
Ello all.. Hobby (or in my case.. hobbies) are some of many things that keeps me moving. Kalau dulu.. hobi ni jadi teman tempat menyandarkan kebosanan.. at last hobi yang satu ni jadi salah satu cabang untuk menambah teman dari serata ceruk negara di dunia ...

Post has attachment
Kalau dah bukan rezeki ku..
Few
months back.. me ada beli 1 teko lama from this '1 group'.. the business deal
was so ugly that it took almost 2 months to complete. Dengan kisah salah hantar
teko la.. dengan teko yang dihantar.. handle patah 4 la.. in the end.. I got so
frustrated henc...

Post has attachment
Rewarding myself..
Alhamdulillah.. Hari pertama berjual lauk-pauk di warong... tak serancak berjual nasik lemak pagi-pagi di warong yang sama. Mungkin 'keadaan ekonomi' yang membataskan masyarakat yang secara tidak langsung mengajar agar kita lebih berjimat. Kami sendiri jika...
Wait while more posts are being loaded