Profile

Cover photo
Nur Alia Farhana
Works at Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia
Attended Sekolah Menengah Kebangsaan Syeikh Abdul Ghani
Lives in Bidor, Perak
17 followers|357,958 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
The Adhalia @ Instagram
Hah!! betul lah tu.. The Adhalia on Instagram now. Siapa ada Instagram tu.. Eyyy tunggu apa lagi? Meh FOLLOW kami... :)
 ·  Translate
Hah!! betul lah tu.. The Adhalia on Instagram now. Siapa ada Instagram tu.. Eyyy tunggu apa lagi? Meh FOLLOW kami... :)
1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
Kehidupan lepas kahwin
Assalamualaikum. Kehidupan lepas berkahwin? Sederhana bahagia, Sederhana aman, tenang dan
tenteram jiwa dan raga – alhamdulillah. Biarlah semuanya bersifat
sederhana, kesederhanaan itu sendiri adalah kebahagiaan. Bertitik tolak dari
majlis perkahwinan lagi,...
 ·  Translate
Assalamualaikum. Kehidupan lepas berkahwin? Sederhana bahagia, Sederhana aman, tenang dan tenteram jiwa dan raga – alhamdulillah. Biarlah semuanya bersifat sederhana, kesederhanaan itu sendiri adalah kebahagiaan. ...
1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
The Adhalia masih beroperasi
Assalamualaikum Ni antara hasil yang dibuat selepas kahwin. Haha. Ingatkan lepas kahwin nak pencen, tapi rezeki masih ada. Dapat jugak la merasa stress, setelah sekian lama bersenang lenang. Suri rumah tangga la katakan. Bantal alas barang hantaran   Materi...
 ·  Translate
Assalamualaikum Ni antara hasil yang dibuat selepas kahwin. Haha. Ingatkan lepas kahwin nak pencen, tapi rezeki masih ada. Dapat jugak la merasa stress, setelah sekian lama bersenang lenang. Suri rumah tangga la kataka...
1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
W-day : Latest Update
Assalamualaikum Tinggal lagi sebulan lebih sebelum majlis
pernikahan aku berlangsung. insyaAllah, kalau masih dipanjangkan
jodoh dan dimurahkan rezeki, majlis akan berlangsung seperti yang dirancang. Apapun,
siapalah kita untuk menentukan kelangsungan sesua...
 ·  Translate
Assalamualaikum Tinggal lagi sebulan lebih sebelum majlis pernikahan aku berlangsung. insyaAllah, kalau masih dipanjangkan jodoh dan dimurahkan rezeki, majlis akan berlangsung seperti yang dirancang. Apapun, siapalah kita u...
1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
W-day : Bunga Corsage
Assalamualaikum Yoww!! Announcement weh!! Bunga Corsage ku dah siap.. yeyy alhamdulillah. 50 kuntum kesemuanya, abang aku mintak tambah lagi 50 tapi aku macam.. "err...cukup kot 50 yang dah siap tu" Gitu! Malas nak buat bebanyak, ouhh ramai ke yang nak paka...
 ·  Translate
Assalamualaikum Yoww!! Announcement weh!! Bunga Corsage ku dah siap.. yeyy alhamdulillah. 50 kuntum kesemuanya, abang aku mintak tambah lagi 50 tapi aku macam.. "err...cukup kot 50 yang dah siap tu" Gitu! ...
1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
E-day : Zandra Sweetkurung Untuk Di LETGO
Zandra kurung (mint green) From sweetkurung Size S Time beli RM230 Nak letgo Harga : RM180 include postage * Nak letgo baju ni.. pakai sekali je time tunang November tahun lepas! * Check measurement ea! Baju saya size S :) Berminat inbox saya pleaseeeee.. f...
 ·  Translate
Zandra kurung (mint green) From sweetkurung Size S Time beli RM230 Nak letgo Harga : RM180 include postage * Nak letgo baju ni.. pakai sekali je time tunang November tahun lepas! * Check measurement ea! Ba...
1
Add a comment...
In her circles
50 people
Have her in circles
17 people
shaz ayie's profile photo
Azmirul Abdullah's profile photo
muhammad taufik's profile photo
Ramly Alfin's profile photo
Siti Ufairah's profile photo
sareen shine's profile photo
Anna Zue's profile photo
jieja sophilliea's profile photo
nadia farhana's profile photo

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
Tempahan Dibuka!
Assalamualaikum. Stok kain flanel untuk buat bantal dah sampai pagi-pagi tadi  (sampai tersedak nasi lemak sebab terkejut dengar uncle poslaju ketuk pintu!)  Haha. Oke nak share info ni. First - kain flanel ada 10 warna untuk dipilih (reserved yours now!) S...
 ·  Translate
Assalamualaikum. Stok kain flanel untuk buat bantal dah sampai pagi-pagi tadi  (sampai tersedak nasi lemak sebab terkejut dengar uncle poslaju ketuk pintu!)  Haha. Oke nak share info ni. First - kain flanel ada 10 ...
1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
Photo Booth Prop (Free Printable)
Assalamualaikum. Now, seperti yang dah dijanjikan pada entry yang lepas.. Entry kali ni nak share dengan awak-awak semua yang comel lagi gorgeous tu.. Places to download free printable props! 1.  Botanical PaperWork 2. Popstatic Bride 3. Magnetstreet Credit...
 ·  Translate
Assalamualaikum. Now, seperti yang dah dijanjikan pada entry yang lepas.. Entry kali ni nak share dengan awak-awak semua yang comel lagi gorgeous tu.. Places to download free printable props! 1. Botanical PaperWork ...
1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
Mei - Nikah Kahwin
Assalamualaikum Memang melampau lamanya aku abaikan blog kesayangan aku ni. Bukan sebulan dua aku tinggalkan tapi dah masuk bulan ke-empat! HAHAHA Semuanya bertitik tolak dari hari yang kononnya aku sibuk sangat dengan persiapan majlis aku, padahal takde la...
 ·  Translate
Assalamualaikum Memang melampau lamanya aku abaikan blog kesayangan aku ni. Bukan sebulan dua aku tinggalkan tapi dah masuk bulan ke-empat! HAHAHA Semuanya bertitik tolak dari hari yang kononnya aku sibuk sangat dengan ...
1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
W-day : senarai semak
Assalamualaikum {wa'alaikumussalam} w-day my check list {make your own please} MyNikah {akan diuruskan pada bulan Februari} Borang nikah - belum Ujian saringan HIV - belum Kad Pengenalan berserta salinan - belum Sijil kursus pra-perkahwinan berserta salinan...
 ·  Translate
Assalamualaikum {wa'alaikumussalam} w-day my check list {make your own please} MyNikah {akan diuruskan pada bulan Februari} Borang nikah - belum Ujian saringan HIV - belum Kad Pengenalan berserta salinan - ...
1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
Let go Kasut
Assalamualaikum Nak let go kasut flat.. sebenarnya sayang sangat nak lepaskan tapi apakan daya, jejari kaki aku kembang sangat kot.. hehe.. history of this shoe.. aku penah pakai sekali je pegi ke ofis, lepas tu, mak serik nokkk, sakit kaki.. sakit kaki.. t...
 ·  Translate
Assalamualaikum Nak let go kasut flat.. sebenarnya sayang sangat nak lepaskan tapi apakan daya, jejari kaki aku kembang sangat kot.. hehe.. history of this shoe.. aku penah pakai sekali je pegi ke ofis, lepas tu, mak serik n...
1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
W-day : Takmo bilik pengantin
Assalamualaikum. Semalam aku dan kawan bersembang-sembang sampai larut malam. One of the topics, semestinya berkenaan majlis aku yang bakal berlangsung nanti. Sembang punya sembang. Tetiba kawan aku tanya soalan yang lebih kurang camni, "bilik pengantin ko ...
 ·  Translate
1
Add a comment...
People
In her circles
50 people
Have her in circles
17 people
shaz ayie's profile photo
Azmirul Abdullah's profile photo
muhammad taufik's profile photo
Ramly Alfin's profile photo
Siti Ufairah's profile photo
sareen shine's profile photo
Anna Zue's profile photo
jieja sophilliea's profile photo
nadia farhana's profile photo
Education
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Syeikh Abdul Ghani
    2004
Basic Information
Gender
Female
Work
Employment
  • Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia
    present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Bidor, Perak
Links