Profile

Cover photo
Nur Alia Farhana
Works at Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia
Attended Sekolah Menengah Kebangsaan Syeikh Abdul Ghani
Lives in Bidor, Perak
19 followers|433,216 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
**
Assalamualaikum reader(s)! Semalam buat pin tudung. Haa ambik kau.. Besar tapak tangan!! Puas hati!!!!!!
 ·  Translate
1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
Bunga tangan dari bunga tisu
Assalamualaikum readers. Alhamdulillah we meet again. Hasil seni ku last weekend : hand bouquet. Of course for my E-day, insyaAllah. OKE tak? Dari pandangan mata aku yang membuatnya, OKE. Simple and cute, as i imagined. Hihihi. Dapat jugak imaginasi ini dit...
 ·  Translate
Assalamualaikum readers. Alhamdulillah we meet again. Hasil seni ku last weekend : hand bouquet. Of course for my E-day, insyaAllah. OKE tak? Dari pandangan mata aku yang membuatnya, OKE. Simple and cute, ...
1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
I Thank Allah [Alhamdulillah]
gambar dari Google Image--thanks for the sweet photo Bila sesuatu yang tak terjangka muncul pada waktu yang tak terduga.. Tiada lafaz yang lebih baik mampu terungkap dari bibir.. Cuma satu.. Alhamdulillah.. Terima kasih Allah.. Terima kasih Allah.. Bila k...
 ·  Translate
*gambar dari Google Image--thanks for the sweet photo* Bila sesuatu yang tak terjangka muncul pada waktu yang tak terduga.. Tiada lafaz yang lebih baik mampu terungkap dari bibir.. Cuma satu.. Alhamdulillah.. Terima ka...
1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
Doodle [Thanks For Protecting Me]
Sweet moment.. Sure ramai girl yang terharu bila
their boy payungkan dorang.. Thanks boys (on behalf gf korang) :p Nota kaki: ubahsuai sket gambar from Google Image (bukan rekaan sendiri)--honestly
 ·  Translate
Sweet moment.. Sure ramai girl yang terharu bila their boy payungkan dorang.. Thanks boys (on behalf gf korang) :p Nota kaki: ubahsuai sket gambar from Google Image (bukan rekaan sendiri)--honestly
1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
Buang Background Image
Assalamualaikum & Salam Hari Ahad (bule ek gitu. Hehe) Selamat petang sume.. di kelapangan yang ada ni, tetiba received mesej from my BESTEST FREN kat fesbuk. Dia mintak aku ajor camne nak remove background image menggunakan Adobe Photoshop. Hey dude! Aku p...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
Mahu Let Go Item Tapi...
Teringin nak let go item tapi
takde keyakinan pulak dalam diri aku ni. Padahal hari tu dah membara-bara dan
berkobar-kobar semangat nak publish-kan item-item yang nak di let go kan. Bukannyer
ape kome, aku riso patah semangat kalo takde orang nak beli item ...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
Bunga Tangan dari Bunga Tisu 2
 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
Felt Craft
Assalamualaikum dan selamat sejahtera! Korang taw ape benda felt craft? Korang penah buat felt
craft? Aku? penah la cuba sekali. Itu pun sebab diajak, kalo tak diajak, tak
buat kot makcik ni. Nak tengok felt craft aku tak? Haha. Ini la dia nyer..
bintang ke...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
Aurat dengan siapa? [re-post]
Allah berfirman yg bermaksud : "Katakanlah wahai wanita yg BERIMAN :'Hendaklah mereka menahan pandangannya dan kemaluannya,serta janganlah mereka menampakkan perhiasannya kecuali yg (biasa) nampak daripadanya.Dan hendaklah mereka menutup kain ke dadanya.Dan...
 ·  Translate
Allah berfirman yg bermaksud : "Katakanlah wahai wanita yg BERIMAN :'Hendaklah mereka menahan pandangannya dan kemaluannya,serta janganlah mereka menampakkan perhiasannya kecuali yg (biasa) nampak daripadanya.Dan hendaklah me...
1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
Doodle [Lukis Dia!!]
Kenal tak siapa ni? Tak kenal tak ape, tak nak
kenalkan pun kat korang :p Bagi yang da kenal, korang tengok
kartun ni ada rupa ‘dia’ tak? Tolonglah cakap ada!! nak dekat pukul 5 pagi baru
aku siapkan benda ni, dan tadi aku touch up sikit. Hey! Hey! Pandai d...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
Wordless Wednesday [02]

1
Add a comment...

Nur Alia Farhana

Shared publicly  - 
 
Nasihat [Untuk diri sendiri]
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ✔  Bertudunglah walaupun keadaan terpaksa,  ✔ Solatlah walaupun keadaan terpaksa,  ✔ Puasalah walau keadaan terpaksa.  ❀ Kerana kewajiban itu memang kadang kala sifatnya terpaksa,  ❀ Dari keterpaksaan itu perlahan-lahan...
 ·  Translate
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ✔ Bertudunglah walaupun keadaan terpaksa,  ✔ Solatlah walaupun keadaan terpaksa,  ✔ Puasalah walau keadaan terpaksa.  ❀ Kerana kewajiban itu memang kadang kala sifatnya terpaksa,  ...
1
Add a comment...
Work
Employment
  • Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia
    present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Bidor, Perak
Links
Education
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Syeikh Abdul Ghani
    2004
Basic Information
Gender
Female