Profile

Cover photo
Universiteti i Prishtinës "Hasan Prishtina" Fakulteti Ekonomik
36 followers|97,225 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

 
Rezultatet e testit te I-re Statistike (Prof.Dr.Ardiana Gashi)
publikuar: 24-04-2015
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Lajmërohen studentët e Fakultetit Ekonomik të regjistruar për herë të parë në vitin akademik 2014/2015 se Regjistrimi i semestrit veror i vitit akademik 2014/2015 do bëhet me datë 27.28 dhe 29 Prill 2015. Studentët me rastin e regjistrimit të semestrit duhet të dorëzojnë në shërbim ...
1
Add a comment...
 
Rezultatet e lendes Metodat Kuantitative ne Menaxhment (Master) shpallen neser ne mesdite. Konsultimet dhe pershkrimi i notave te henen ne ora 16:00.
publikuar: 23-04-2015
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Rezultatet e provimit nga lënda Menaxhimi i raporteve me klientin_Prill 2015 (Prof.Dr.Visar Rrustemi)
publikuar: 22-04-2015
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Rezultatet e provimit nga lënda Menaxhimi i BVM-se_Prill 2015 (Prof.Dr.Besnik Krasniqi)
publikuar: 21-04-2015
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
REZULTATE:

Rezultatet e provimit nga lënda Etika në biznes _Prill 2015 (Prof.Dr.Ymer Havolli)
publikuar: 21-04-2015
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Rezultatet e vlerësimit të I-rë periodik nga lënda: KONTABILITETI_Prill 2015 (Prof.Dr.Nexhmie Berisha)
publikuar: 24-04-2015
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Lajmerohen studentet e viti te dyte drejtimi Marketing Kollokviumi nga lenda :”Informatike e biznesit“ do te mbahet te henen me date 27.04.2015 ne ora 15:30. Ne amfiteatrin e madhe. Profesoresha e lendes: Dr.Aferdita Berisha -Shaqiri
publikuar: 23-04-2015
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Lista e studentëve për Testin 1, Financa Ndërkombëtare Prof.Dr.Lutfi Zharku
publikuar: 23-04-2015
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Rezultatet e provimit nga lënda Kontabilitet Financiar_Prill 2015 (Prof.Dr.Rrustem Asllanaj)
publikuar: 21-04-2015
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Rezultatet e provimit nga lënda Menaxhimi i Inovacioneve_Prill 2015 (Prof.Dr.Besnik Krasniqi)
publikuar: 21-04-2015
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
INFORMATA PER PROVIME:

Lista e studentëve që mund t'i nënshtrohen kollokfiumit të parë nga lënda: Kontabiliteti Financiar II (Prof. Dr. Skender Ahmeti), i cili do të mbahet me datë 25.04.2015 (e shtunë), në ora 09:00 (Shkarko)
publikuar: 21-04-2015
 ·  Translate
1
Add a comment...
Story
Tagline
Mirësevini në Fakultetin Ekonomik!
Introduction


Fakulteti Ekonomik i Prishtinës funksionon si organizatë e pavarur e arsimit të lartë që
 nga viti 1971. Mësimi në këtë fakultet zhvillohet në këto departamente:

Financa, Banka dhe Kontabilitet
Menaxhment dhe Informatikë
Marketing
Ekonomiks
Kontabilitet.Më 24 qershor 1961 u miratua Ligji për themelimin e Fakultetit Juridik-Ekonomik në Prishtinë, ndërkaq ky fakultet filloi të funksionojë në vitin akademik 1961/62.

Në Seksionin Ekonomik në vitin e parë të punës u angazhuan në marrëdhënie të përhershme pune vetëm dy profesorë shqiptarë, ndërsa u jepnin mësim 549 studentëve, nga të cilët 157 në studime të rregullta. Nga ky numër, studentë shqiptarë në studime të rregullta kanë qenë 64, ndërsa me korrespondencë 49. Në vitin shkollor 1971/72 Fakulteti Juridik-Ekonomik u nda në dy fakultete të pavarura - në atë Juridik dhe në atë Ekonomik.

Fakulteti Ekonomik i Prishtinës që prej 1 tetorit 1971 funksionon si organizatë e pavarur e arsimit të lartë.

Në fillim mësimi mbahej vetëm në gjuhën serbokroate, ndërsa prej vitit akademik 1970/71 edhe në gjuhën shqipe. Fakulteti Ekonomik në Prishtinë ka arritur suksese të mëdha në ngritjen e kuadrit profesional mësimor-shkencor dhe në aftësimin e ekspertëve të rinj. Përveç studimeve të rregullta katërvjeçare, në Fakultetin Ekonomik organizohen edhe studime pasdiplomike.

Në vitin 2001, Senati i Universitetit të Prishtinës aprovoi planet mësimore të mbështetura në Deklaratën e Bolonjës për nivelin Bachelor. Në gjysmën e dytë të vitit 2004, me rastin e ristrukturimit të studimeve themelore, u miratuan edhe planet mësimore për studime në nivel të Masterit në këto departamente: Financa, Kontabilitet, Menaxhment dhe Informatikë e Ekonomiks.

Më 17 korrik 2007, Senati i UP-së miratoi planin e ri mësimor për studimet Bachelor për vitin akademik 2007∕08. Në procesin mësimor janë të angazhuar 34 profesorë, 1 ligjërues dhe 11 asistentë në marrëdhënie të rregullt pune.

VIZIONI


Përgatitja e burimeve njerëzore për nevojat aktuale të ekonomisë