Profile

Cover photo
Pak Long Din
24 followers|8,658,303 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Pak Long Din

Shared publicly  - 
 
Berilmu, beramal dan ikhlas bakal melahirkan akhlak yang mulia...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Pak Long Din

Shared publicly  - 
 

Dapatkan maksud TERSIRAT dari TERSURAT...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Pak Long Din

Shared publicly  - 
 
Baca la, kot-kot boleh bagi manafaat kat kita semua... bagaimana nak elak dari muflis kat sana nanti...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Pak Long Din

Shared publicly  - 
 
Sadis sungguhkan kalau manusia berperangai katak neh... ngeee...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Pak Long Din

Shared publicly  - 
 

Khas buat nyonya sebelah rumah...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Pak Long Din

Shared publicly  - 
 
“Orang yang gembira dan bahagia tidak memiliki segalanya. Mereka cuma memanfaatkan apa yang ada,”
 ·  Translate
1
Add a comment...

Pak Long Din

Shared publicly  - 
 
Alkisah segelaih ayaq...
 ·  Translate
1
Add a comment...
In his circles
9 people
Have him in circles
24 people
Salina Safar's profile photo
Rozi's profile photo
sekeping kertas's profile photo
Pak Long Din's profile photo
Faye ii's profile photo
rozi's profile photo

Pak Long Din

Shared publicly  - 
 
Petua nak berakhlak mulia...
Tiada ilmu, merasa berilmu, sangat binasa, Beramal tanpa ilmu, binasa, Berilmu tanpa amal, juga binasa, Berilmu & beramal tanpa ikhlas, turut binasa, Berilmu, beramal dan ikhlas, lahirkan akhlak mulia... Ustaz Dr. Zaharuddin Abd Rahman Wassalam...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Pak Long Din

Shared publicly  - 
 
Apa yang tersirat disebalik tersurat?
Alkisah seorang pengutip sampah... Seorang pengutip sampah di kampung Hadali bernama Nazuti gigih membuat kerjanya. Seluruh kampung Hadali dijaganya dengan bersih dan rapi. Susah nak mencari sampah di mana-mana ? di sungai mahupun longkang semuanya bersih. ...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Pak Long Din

Shared publicly  - 
 
TERBAIK: Bagaimana mengelak muflis...
Salam semua... Tak selalu Pak Long boleh dok apdet blog camni, leptop dah lama lingkup. Tunggu anak balik la, boleh dok balaih sat hat depa... boleh gak dok cuci-cuci sawang dalam blog neh... haha... Dalam masa yang singkat camni, Pak Long bagi tabik spring...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Pak Long Din

Shared publicly  - 
 
Untuk nyonya sebelah rumah...
Kepada semua non-muslim, masuk atau menganut
Islam bukan bererti masuk MELAYU. Jangan takut dengan nama 'melayu'
kerana tiada kaitan melayu dengan kemasukkan kalian ke dalam Islam. To all my fellow Non-Muslim, reverting to Islam doesn't me an
that you ar...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Pak Long Din

Shared publicly  - 
 
Seteko kopi yang hitam melegam...
Salam semua... Pak Long nak share satu kisah berkenaan dengan ayaq kopi yang dibawah tajuk: Alkisah kopi Ustazku... Aku bersama rakan alumniku yang dikira berjaya dalam kerjaya balik melawat ustaz kesayangan kita di universiti. Ustaz Abu Khari menghampiri u...
 ·  Translate
3
Add a comment...
People
In his circles
9 people
Have him in circles
24 people
Salina Safar's profile photo
Rozi's profile photo
sekeping kertas's profile photo
Pak Long Din's profile photo
Faye ii's profile photo
rozi's profile photo
Basic Information
Gender
Male
Birthday
March 25
Story
Tagline
Yang penting adalah kebahagiaan dan itu adanya didalam hati...
Introduction
Asai dari kampung, tapi kampung Pak Long ni tak serupa kampung dah pun. Hampir hanyut terhimpit zaman... ayam terlupa nak berkokok pagi, tak cukup tidoq bukan pasai jebon tapi mat rempit yang tak kenai erti malam... Ah!! hari kan tetap siang walaupun ayam tak berkokok pagi... ngeee...
Links
Contributor to