Profile cover photo
Profile photo
'Afiatease Yat
14 followers
14 followers
About
Posts

Post has attachment
i'm promise..
alkisah jiwa seorang berjiwa retro dengan koleksi setem dan poskadnya malah bersama seni alatan muzik klasik selama hampir sedekad, pernah meminati anatomi walhal zaman kanak-kanaknya terpukau dengan kuasa superhero kelawar dan labah-labah, namun membesar d...

Post has attachment
believe to yourself
Assalamualaikum.. Lama yat tidak menulis, rasa sunyi sepi pula. 2015 hampir ke bulan terakhir, namun rasa incomplete. Nak juga buat entri tahun ni. Tahun ni yat tak mampu membuat banyak perkara yang sepatutnya yat rasa yat perlu. Memilih keusahawanan sebaga...

Post has attachment
Man jadda wajada!
assalam.. lama sudah menulis.. minggu lepas baru dapat mencari gambar-gambar dan mencantumkannya.. dengan misi dan visi yang insyaAllah yang lebih jelas.. man jadda wajada.. biiznillah.. doakan ya.. jazzakallah..

Post has attachment
berakhirnya..
assalam.. hari ini dah last day bulan syawal..  ohya, kpd muslimat jangan lupa puasa ganti ya.. huhu masa pasti bergerak.. alhamdulillah, akhirnya grade juga yat cume tunggu convocation day ja.. taktala lembaran sebagai pelajar degree hampir tamat, yat jadi...

Post has attachment
mak tam..
assalam.. just nak share kpd bakal ibu or ibu yg mempunyai anak kecil.. (yat bajet mak2 lah pulak,huhu) xkisahlah, walau lom kahwin, nice info to know jugak.. jaga khalid(gambar di bawah), mak tam dia yang jadi sinki, tandas, alat permainan n etc .. hahaha ...

Post has attachment
Husnul Khatimah
assalam.. yat nak share pentingnya matlamat dalam hidup.. hidup tanpa matlamat umpama berjalan dalam gelap, tanpa lampu suluh.. pasti sukar untuk sampai ke destinasi.. jadi, hidup yang seketika cuma ini haruslah  bermatlamat.. opkos, kebahagiaan.. tapi keba...

Post has attachment
xsedar dalam sedar..
assalam.. xtaulah kenapa, mcm addict, sem akhir, insyaAllah.. tapi asyik menaip.. bkn sahaja esemen, tapi menyambung hobi dolu2 juga.. menulis karya.. blog pon nk update belaka.. tapi, mungkin motivasi internal n external juga membantu.. nampak x serabut pe...

Post has attachment
**
Assalam.. Bila.. Baca.. Fahami ayat dengan melihat tafsir.. TT Jika taddabur..  Mahu bengkak mata.. Maksud ayat: Wahai sekalian manusia, bertaqwalah kepada Tuhan kamu, dan takutilah akan hari (akhirat) yang padanya seseorang ibu atau bapa tidak dapat melepa...

:)

Post has attachment
lastly..
assalam.. sekejap ja masa berlalu.. ari ni last day praktikal.. rabu lepas madam da dtg jengok.. buku log ari ni last day update.. last day dpt wifi laju.. huhu.. last day kat wangsa maju.. last day naik rapid kl, esok2 jumpe panorama ja.. ohya, tringat fir...
Wait while more posts are being loaded