Profile cover photo
Profile photo
Nur Aliya Balqis
346 followers
346 followers
About
Nur Aliya's posts

Post has attachment
Tahun baru 2016
3/1/2016 Permulaan untuk tahun 2016 selepas lama menyepi tinggalkan dunia blogger. Here i'am back for this new year 2016 insyaallah. Lama tak menulis terasa janggal pulak, apa-apa pun semoga tahun baru 2016 ini semuanya berjalan lancar seperti yang diharapk...

Post has attachment
CABARAN PELAJAR MASTER
Sebelum ini hidup sebagai pelajar degree dirasa sangat mencabar, assigment bertimbun-timbun, hampir semua subjek ada projek akhir, pada akhir setiap semester nak kena bentang semua projek dengan exam akhir lagi. Penat je dengar kehidupan pelajar degreekan? ...

Post has attachment
PERMOHONAN MAAF KEPADA MEREKA YANG BELUM DALAM HADIAH.
Lama menyepi tak menulis di laman ini, sibuk duniawi dan mood menulis pun ke laut. Apalah yang sibuk sangat ye? Alhamdulilah dapat peluang untuk sambung belajar di peringkat lebih tinggi. Dan disebabkan tulah saya nak memohon maaf kepada mereka yang pernah ...

Post has attachment
TUTORIAL :Cara install tulisan jawi.
Assalamualaikum w.b.t Hari ni nak kongsi sedikit ilmu
iaitu cara nak install/wujudkan tulisan jawi dalam laptop korang semua senang je,
bagi yang dah tahu tu boleh tengok kalau alya ada salah ajar ke apa. Bagi mereka
yang tak tahu dan nak tahu boleh rujuk t...

Post has attachment
TUTORIAL :Cara install tulisan jawi.
Assalamualaikum w.b.t Hari ni nak kongsi sedikit ilmu
iaitu cara nak install/wujudkan tulisan jawi dalam laptop korang semua senang je,
bagi yang dah tahu tu boleh tengok kalau alya ada salah ajar ke apa. Bagi mereka
yang tak tahu dan nak tahu boleh rujuk t...

Post has attachment
TUTORIAL :Cara install tulisan jawi.
Assalamualaikum w.b.t Hari ni nak kongsi sedikit ilmu
iaitu cara nak install/wujudkan tulisan jawi dalam laptop korang semua senang je,
bagi yang dah tahu tu boleh tengok kalau alya ada salah ajar ke apa. Bagi mereka
yang tak tahu dan nak tahu boleh rujuk t...

Post has attachment
TUTORIAL :Cara install tulisan jawi.
Assalamualaikum w.b.t Hari ni nak kongsi sedikit ilmu
iaitu cara nak install/wujudkan tulisan jawi dalam laptop korang semua senang je,
bagi yang dah tahu tu boleh tengok kalau alya ada salah ajar ke apa. Bagi mereka
yang tak tahu dan nak tahu boleh rujuk t...

Post has attachment
BLOGLIST PART #1 BY DIARI FARISHA
  Jemput Blogger seantero Malaysia join  "Bloglist Part #1 By Diari Farisha" Seramai 50 orang Blogger Hot & Marbeles diperlukan bagi  mengisi kekosongan jawatan di bloglist blog beliau Klik Banner untuk join

Post has attachment
Belajar untuk kerja VS untuk ilmu
Bagi lepas Universiti atau kolej apa yang di impikan selepas tamat belajar adalah satu pekerjaan yang boleh memberi rezeki untuk sara hidup dan sekaligus membalas jasa ibu ayah yang banyak berkorban masa kita kecil sehinggan melangkah ke menara gading. Dan ...

Post has attachment
Rahsia Tahi Lalat
Sudut mata kanan luar - baik budi, ramai yang cinta Sudut mata kanan
dalam - disayangi suami atau isteri Biji mata kanan -
suka serong dan pembohong Biji mata kiri -
pembohong tapi baik hati Di alis kanan -
baik hati, suka menolong Di alis kiri -
ramai yang...
Wait while more posts are being loaded