Profile cover photo
Profile photo
Gentiana Sula (Mara)
155 followers -
Chairwoman of ex-Sigurimi Files Authority
Chairwoman of ex-Sigurimi Files Authority

155 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
PISA 2012: Ja nje renditje qe ofron 'the Guardian' ne lidhje me rezultatet e vendeve te ndryshme
shq
Add a comment...

Post has attachment
What we learn from the PISA 2012 results
by  Andreas Schleicher Deputy Director for Education and Skills and Special Advisor on Education Policy to the OECD's Secretary General   International comparisons are never easy and they aren’t perfect. But  PISA  shows what is possible in education, and i...
Add a comment...

Post has attachment
WB Blog: Who owns the laptops and tablets used by students and teachers, and how does this affect their use?
Many countries and education systems around the world are currently engaged in large-scale efforts to introduce huge numbers of computing devices (PCs, laptops, tablets) into schools and into the hands of teachers and students, and many more initiatives ar...
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
XHA-XHAI: Analfabetizimi funksional - UNË FLAS, TI LEXON, AI SHKRUAN
Në vijim të diskutimit për analfabetizmin funksional, XHA-XHAI ne Blogun Peisazhet e Fjales, ofron ide interesante per te adresuar analfabetizimin fuksional. ARSIMTARET e gjen interesante kete analize, dhe e poston per te stimuluar debatin profesional ne ke...
Add a comment...

Post has attachment
Znj Obama promovon pjesmarrjen e te varferve pertej arsimit te mesem!
Sipas shtypit amerikan, Michele Obama pas rreth 5 vjetesh ne presidence, do te ndermarre nje nisme per te rritur numrin e te varferve qe hyjne ne disa forma te arsimit te larte. Kjo eshte hera e pare qe ajo hyn ne fushen e politikave te presidences se te sh...
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Si mundi Portugalia te permiresoje dukshem rezultatet e arsimit? Ri-organizimi i rrjetit te shkollave, ambiente me te mira dhe mundesi te reja!
Nga vendet me suksese te dukshme ne reformat arsimore, perzgjodhem sot te tregojme historine e Portugalise. Me poshte, nje permbledhje e analizes qe beri OECD per suksesin e ketij vendi te vogel.

Portugalia rezultoi shume dobet ne PISA 2000. Ne fshat, shu...
Add a comment...

Post has attachment
Si lexon nje disleksik?
Sam Barclay   eshte disleksik, por ai u ndihmua ne betejen e tij per te nxene e zhvilluar. Ai zhvilloi  menyra per te demonstruar se si lexon e shikon nje disleksik, qe njerezit ta kuptojne betejen e tyre per te lexuar.  Me kete qellim ne mendje, Barkley pe...
Si lexon nje disleksik?
Si lexon nje disleksik?
arsimtaret.blogspot.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded