Profile cover photo
Profile photo
Eliss Mie
1,255 followers -
Lovely wife to charming husband, Mohd Hizaami and Nur Nuha Humayra and Nur Nayla Hazeeqa's Ummi.
Lovely wife to charming husband, Mohd Hizaami and Nur Nuha Humayra and Nur Nayla Hazeeqa's Ummi.

1,255 followers
About
Eliss Mie's posts

Post has attachment
Rendang Ayam Kampung , Nasi Himpit dan Sup Tulang Kambing Russell Taylors PC
Assalamualaikum. Kalau yang follow IG mak tu, sila la bertabah. Macam budak baru boleh jalan kan, asyik nak berjalan la. Tapi saya ni baru beli PC. Asyik la nak masak guna PC. Bukan personal computer. hahaha. Tapi pressure cooker tu. Siapa yang terlepas rev...

Post has attachment
Nissan Recall Campaign, kereta korang terlibat ?
Rupanya Cik Vina saya terlibat dalam Nissan Recall Campaign untuk Takata Driver front airbag inflator. Terima kasih Kak Juna sebab inform saya pasal ni. Kalau tak sampai ke sudah tak tahu. So terus saya suruh my hubby call Nissan Centre untuk dapatkan kepas...

Post has attachment
Throwback Raya Aidilfitri 2007 - 2017
Masih dalam mood raya kan? Saya masih berpuasa enam, tapi baru hari kedua. Puasa ganti dah sudah . So masih afdhal la kan tayang gambar raya. Tapi kali ni nak throwback gambar raya dari tahun 2007 sehingga 2017. Pejam celik, pejam celik dah nak masuk 10 tah...

Post has attachment
Sambutan Raya Infostruktur 2017
Hari ni sambutan hari raya kat Jabatan Infostruktur. Selalu ada by jabatan dan ada booth tapi sejak kelab ofiz kitorang dah dibubarkan dan digabungkan dengan jabatan lain tak buat dah la sambutan macam dulu-dulu. Layankan jer la gambar yang ada ni. Kebetula...

Post has attachment
Review Pressure Cooker Russell Taylors
Hari ni saya nak review pasal Pressure Cooker (PC) jenama Russell Taylors yang saya baru beli kat Lazada ni. Tak mampu mak nak beli noxxa. Sila jangan kecam sis yer. hahaha. Tapi yang saya punya ni , sekali tengok macam Philips Pressure Cooker pun ada. Mati...

Post has attachment
Team Raya Terengganu 2017
Assalamualaikum. Masih mood hari raya kan? So kita update kisah hari raya tahun ni 2017. Macam biasa lah kan, mesti la raya terengganu. Sepanjang hampir 10 tahun kahwin ni rasanya tak pernah lagi tak pulang beraya. Tahun ni giliran beraya di rumah saya. Tak...

Post has attachment
Salam Aidilfitri 2017
Assalamualaikum. Pejam celik dah nak sampai di penghujung Ramadhan yer. Hari ni mesti dah sunyi ofiz ni kan? Nak buat bising pasang lagu raya jer lah kat You Tube macam kami semalam. Korang dah start bercuti ke ? Saya mungkin dalam perjalanan pulang ke Tere...

Post has attachment
Ramadhan Buffet @ Intekma Resort & Convention Centre
Ini kali kedua makan kat luar sepanjang berpuasa tahun ni. Alhamdulillah. Shopping raya pun sebelum puasa dah habis. Baju raya pun tempah dengan mak saudara my hubby. Cuma kes tak cukup kain tu terpaksa juga lari ke Kamdar kat Klang Parade . Nasib baik la K...

Post has attachment
Tips Menampal Batu @ Hotfix pada Tudung Raya
Korang masih ingat kos tudung dua muka saya ? Tak ingat,  boleh baca sini . Hari ni saya bukan nak tunjuk cara nak buat tudung, masih lagi upah orang jahitkan tudung saya.Kali ni untuk hari raya pun saya beli kain sendiri dan minta tolong Rai jahitkan. Teri...

Post has attachment
Ramadhan Buffet Al-Rawsha Restaurant, Seksyen 7
Salam Ramadhan yang ke 25. Baru nak bersiaran . Macam banyak nak menulis tapi tak sempat. Sepanjang ramadhan ni, 2 kali saya berbuka kat luar. Selebihnya makan kat rumah. Saya masak dan ada juga my hubby beli sket-sket untuk tambah especially untuk moreh tu...
Wait while more posts are being loaded