Profile cover photo
Profile photo
hidayah rosali
11 followers
11 followers
About
Posts

Post has attachment
Ulama' Internet
Ulama' Internet ghairah melakukan fitnah, kononnya, dia lah ulama' alim ahli sorga itu salah ini salah keaiban orang dijaja sana sini. itulah manusia bertuhankan internet hebat dalam segala hal  hebat, hebat, hebat.
Add a comment...

Post has attachment
Omong kosong
5/3/2011 Perjumpaan bersama Ahli Persatuan Penjaja Aku masih ingat lagi tarikh ini, dengan gagahnya aku pergi perjumpaan bersama Ahli Persatuan Penjaja dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur di Hotel KL bersebelahan dengan MAIWP, sepatutnya waktu itu aku kena bal...
Add a comment...

Post has attachment
Peniaga Asing didahulukan
“Baiya, adik manis, tikar ada, tudung ada, mari beli” panggil
pemilik kedai kain untuk menarik pelanggan sambil berdiri diluar kedai. Dahulu, seringkali kita lihat warga Pakistan dan Bangladesh
mengayuh basikal, datang rumah ke rumah untuk berniaga kain, ti...
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
bila dah officially final year student ni..masing masing sibukkan diri dengan thesis, final project and macam2 la.. 
ada yang tak tido semalaman, ada pesen  manusia yang buat endah tak endah..haa..yang ni memang nak cari maut..ada yang buat last minute..seminggu sebelum nak submit dia baru terkedek2 nak distribute questionnaire ,baru nak start cari tajuk..

yang tu masalah korang laa..
 
yang paling kecewa, supervisor reject time dah nak submit thesis.! lagi stress! 
 
ada sahabat ambe ni.. supervisor  diorang inform awal- awal lagi.. "korang buat je dahulu, bila nak submit nanti saya check,seandainya ada kesalahan,tengokla nanti..samada thesis tu bentuk segitiga,bulat and blablablablabla" 

tapi..Alhamdulillah , supervisor aku okay..tak ada masalah sangat..just kitorang jela bermasalah..haha..

okay laa...continue to complete my work..tangguh sokmooo..heee
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
entrepreneur day!
yeah..finally, dapat jugak merasai macam mana cara nak handle bisnes..woahhh..agak mencabar la jugak..penat anak tekak menjerit suruh customer yang duk lalu lalang beli product kami..once, sorang tak nak beli..mule la xde mood nak promote lepastu..grrrrr...geram tau..ade yang buat muka..ade yang banyak complain.." awat kecik ni, xsedap la" haiihhh..banyak pulak songeh depa.. dalam hati.. " angpa buat sendiri la wei".. tapi tak nak la kan..kang tak pasal bankrupt group aku punye bisnes..huhuhu..
bila dah buat kerja berkumpulan ni..adalah certain2 manusia yang tak nak bagi kerjasama..eh..biasa lettew..pemalas kan..eh..eh..terlepas pulak..haha..xdela..maybe depa x biase bisnes kot..
eh.. ingat angpa ja ka? aku pon..xminat pon..tapi aku cuba untuk minat..mana tau..one day, aku bakal jadi USAHAWAN MUDA..perhaps..amin kan..amin kan,,hehe..
tu je kot aku nak citer.. nak sambung buat article yang x publish2 lagi..haha..
salam
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded