Profile cover photo
Profile photo
Bulcsú Bargel
286 followers -
Linux és Android power user, rendszergazda, hálózati technikus
Linux és Android power user, rendszergazda, hálózati technikus

286 followers
About
Posts

Nokia Lumia 520 - Windows 8.1 probléma

Szerintetek mit lehet kezdeni egy ilyen telefonnal, ha mindig újraindul, mielőtt bármit is csinálnék vele. A beállításokat, módosításokat elfelejti, és egy-két interakció után újraindul és ugyanott vagyok, ahol a part szakad. Gyári beállítások visszaállítása is újraindulással kezdődik, mindent leokézva, de csak simán visszaáll erre a félig belakott, beragadt rendszerre. Mind szoftveres, mind hardveres resettel. Lehet ezekre telepíteni Windows alól új, pontosabban tiszta operációs rendszer, akár ugyanezt, csak legyalulva? Az SD kártyát megette, formázhatatlan állapotba került, se Windows-os DISKPART, se Linuxos megoldások, 0 byte. Ez a része nem érdekes, csak egy kis háttérsztori. Bármit indítasz beállításokon kívűl, elindul, kilép, egyszer-kétszer eljátszható és restartol. Van egy Stop Restart App, amivel lehetne készüléken debugolni és javítani, ha nem, akkor infód ad a PC-s megoldáshoz, de ehhez kellene nekem most WiFi, 1-es lépcső, Áruház, 2-es lépcső és restartol, de már a WiFi beállítást nem jegyezte meg, minden kezdődik elölről. Ötletek?

#winphone #lumia520 #winphone81 #nokia
Add a comment...

500 Internal Server Error

Sorry, something went wrong.

A team of highly trained monkeys has been dispatched to deal with this situation.

If you see them, send them this information as text (screenshots frighten them):

#youtube
Add a comment...

Időjárás alkalmazás Androidra?!?!?

Tudtok valami nagyon frankó időjárás applikációt és/vagy weboldalt Európa lefedettséggel? Adott tartózkodási hely nem hátrány, de mindenképpen kellene valami áttekintő nézet is, mert felteszem fél nap múlva 1000 kilométerrel odébb leszek, akkor érdekel a Párizsba vezető út Münchenből és nem csak München.

Tudtok valami jót?
Add a comment...

Post has attachment
Úgy legyen! Hajrá magyarok!

#HUN

(Szigorúan politikamentesen, de ezt a plakátot nem hagyhattam ki!)
Photo
Add a comment...

Post has shared content
+Vivien Halász Itt van a link VLC-hez az esti meccsnézéshez! :)

Többieknek, M4 sport VLC adás!
VLC-ben ezen a linken lehet nézni a meccseket:
http://iptv36.sytes.net:8088/live/forki24/XDH5K7vgbE/59.ts

Thx to permafrost @DW 
Add a comment...

Post has shared content
Tyűha! Ezzel eddig miért nem találkoztam? :O Mindenképp megéri futni vele egy-két kört.
Real-time performance monitoring, done right !
firehol/netdata
firehol/netdata
github.com
Add a comment...

Post has attachment
Tök szar...

Ezeket, mint a méteres kátyúkat, az emberek megszokják, megtanulják.

Például, tegye fel a kezét, aki egy jó úton, szuper látási viszonylatok között, minimális forgalomban, becsülettel lakott területen kívül a megfelelő műszaki állapotban lévő járművével, ha nem is száguldozik, de 90 helyett mondjuk megy néhol 100-as, 120-as tempót diktál, és egy teljesen sík területen, belátható kereszteződésnél, a semmi közepén visszalassít 70-re. Senki se mondja nekem, hogy még véletlenül se lépi meg a megengedett sebességet, soha, és ha lát egy táblát, rögtön és azonnal betartja.

Másik példa, elég rongyos az út széle (mondjuk pont annyira, hogy kátyúból kátyúba saját sávon belül, még személyautóval is) és az út nem a szélességéről híres, és ha éppen nem jönnek szembe, akkor kikapcsolod a vesekőrázó üzemmódot és középre tartasz. Menetsávban is jobbra kellene ugye, nem csak a sávok értelmezésénél több sáv esetén, sávon belül is.

Előző két eset teljesen valós eset, de tulajdonképpen nem magyarázza semmi, és érvként teljesen használhatatlan, de ezekre alapozva vetítsük ki ezekre a kapukra.

Tehát, egy ilyen kapu előtt jócskán kap egy teherautó durrdefektet, de ez legyen csak pótkocsi kerék. Lehet nem is észleli azonnal, és ha igen, úgyse áll meg ott azonnal, helyben, de addigra már legyűri a gumit a felniről, akár darabokban is. Tegyük fel, jó fej, de túlmegy ezen a kapun, és félrehúzódik esetlegesen szerencsétlen helyen, de visszasétál és eltakarít magam után, de legalább lehúzza az úttestről a sok szart. Puff, de ez egy enyhén ívelt szakasz, előzni tilos, és még a festéket se sajnálták, záróvonal. A darabok a szenzor látótávolságán kívül esnek, de az út belátható, tehát nem lassítasz mondjuk szabályos 70-ről 20-ra, hogy kerülgess, mert látod, szabályos vagy, tudsz haladni, szemben nem jön senki. tehát irányjelző, és elkerülöd, de azért lassítasz kicsit. Nem észlelted, abban az esetben sem, mikor megkezdted az elkerülési manővert, hogy no kérem, itt 30-50 méteres szakaszon több darabban hevernek méretes abroncsfoszlányok. Beérsz a szenzor zónájába, bumm egy szabályszegés, aztán magyarázkodj, mint utólag, hogy akkor még nem volt tábla stb...

Arra akarok kilyukadni, hogy rengeteg olyan szituáció van, ami nem hivatalos, és lehet sose lesz az, nem kerül bejelentésre, mint mondjuk egy kis terelés, mert van egy útépítés. Nem arra a következtetésre jutottak az önvezető autóval is, hogy a túlzott szabályosság betartása sokszor ellehetetleníti a közlekedést és több balesetet szül(het)?

Nem ettől lesz biztonságos a közlekedés, az egyszer biztos. Cserébe kurva drága volt a kiépítése, és a kisemberektől több pénzt gombolhatnak le. Én nem ismerek olyat, aki teljesen szabályosan közlekedik, ennyinek bele kell néha férnie (persze, nem a videós példa), legyen akár rendőr civilben, vagy oktató tanulóvezető nélkül. Aki szabálytalan, majd itt odafigyel, ha érdekli, de ezek miatt nem fog megtérni.


Add a comment...

Post has shared content
Alkalmi munkalehetőség! (egy nap)

#wordpress #job #php
Originally shared by ****
1 napos munkára keresek embert. Reggeltől, estig. Bérezés: 1 napra 8000 Ft, ha gyorsan dolgozol és hamar végzünk akkor 12.000 Ft.
Feltétel:
- Wordpress hozzáértés felsőfokon (nem, nem csak telepítésről és 3 widget elhelyezésről van szó)
- HTML, PHP programozási nyelv ismerete
- Angol nyelvtudás
- Ne légy cigány
- Megbízható
- Munkájára igényes

A munkát nem egyedül végzed, hanem velem. TS-en (saját szerveren végig tartjuk a kapcsolatot.) Amiben kell segítek.

Kérem csak olyan ember írjon, akinek van ideje, türelme és hozzáértése elvégezni a munkát. A hibalehetőség esélye nulla épp ezért ne raboljuk egymás idejét. Köszönöm. A bért utalom is, de ha kell személyesen is elviszem és a kezedbe adom. Köszönöm.
Add a comment...

Post has attachment
Ennek kicsit "majd mi besoroljuk helyetted" szaga van, bűzlik...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded