GROTE  PARTICULIERE  BELANGSTELLING  VOOR  WONINGVERHUUR
De belangrijkste reden voor de groeiende belangstelling voor belegging in woningen  is dat men een veel hoger rendement maakt ten opzichte van de huidige spaarrente. De huidige aandelenbeurs brengt veel beleggers aan het twijfelen of zij niet beter in stenen kunnen gaan beleggen. De huidige vrije sector huurmarkt biedt de particuliere belegger goede kansen in het werkgebied van Koops Makelaardij te weten Amsterdam, Amstelveen, Haarlem en Leiden.

Huurmarkt:
Sinds het najaar van 2015 zijn door beleggers veel appartementen in Amstelveen en Amsterdam (vooral centrum, zuid en west), aangekocht voor de verhuur. Na een investering van circa € 15.000 om de woning verhuur-klaar te maken nam men genoegen met een netto rendement van 4 tot 4,5%. Met de huidige stijgende verkoopprijzen neemt de belegger in de regio Amsterdam/ Amstelveen ook genoegen met een lager rendement van 3,5 tot 4%. Men heeft vertrouwen dat de prijzen van koopwoningen c/q hun woningbezit de komende jaren met minimaal 2,5% zal stijgen. In de huidige markt ligt dit percentage hoger.
 
De Haarlemse koopwoningmarkt is minder gespannen dan regio Amsterdam/ Amstelveen. Waar in Amstelveen bijna alles gemeubileerd wordt opgeleverd en verhuurd kent Haarlem ook een gestoffeerde verhuurmarkt. In de regio Haarlem kan een investeerder, die een appartement koopt, een rendement van 4,5% realiseren. Met de vergrootte aandacht voor belegging in onroerend goed zal bovenstaand rendement onder druk komen te staan. Koops Makelaardij Leiden is geopend in januari 2016. De ervaringen in het eerste kwartaal hebben aangetoond dat de belangstelling om in Leidens onroerend goed te investeren, groot is. In de huidige markt is het voor een belegger een lastige opgave om een interessante belegging aan te schaffen omdat de voor verhuur interessante woningen snel verkocht worden.
 
 
Huuradvies:
Veel beginnende en bestaande woningbeleggers vragen Koops Makelaardij hen te adviseren welke huur gerealiseerd kan worden met de woning die zij op het oog hebben om aan te kopen als belegging. Koops wordt ook gevraagd mee te gaan bij de bezichtiging om te inventariseren of de woning geschikt is voor verhuur, of er (bouwkundige) aanpassingen gedaan moeten worden en welke huurprijs gerealiseerd kan worden.
 
Hypotheek:
De N.I.B.C Bank is één van de weinigen hypotheekverstrekkers die verhuurde woningen financiert. Tot 50% van de taxatiewaarde kan dat aflossing vrij. Bij een hogere hypotheek, tot 70%, dient het meerdere in 10 jaar tijd lineair te worden afgelost. Afhankelijk van de rentevast periode varieert de hypotheekrente tussen 3,9 en 4,5%.
 
Veel grote hypotheekverstrekkers zoals ABN/AMRO en RABO bank zijn terughoudend om een hypotheeklening op een te verhuren woning te geven. Men maakt wel uitzondering voor vaste cliënten, die al in de verhuursector zitten. De hypotheekrente op beleggingswoningen ligt bij deze banken voor hen boven de 4%. Men kan de cashflow van de cliënt beoordelen waardoor het risico voor de geldverstrekker beperkt is. Wel zijn deze banken bereid om een hypotheek op de eigen woning van de aanvrager te vestigen. Afhankelijk van de hypotheekbank, rentevast periode en de hoogte van de hypotheek zal de rente variëren van 2 tot 2,3%.
 
Indien u ons kantoor wilt inschakelen bij aankoop van een te verhuren woning of wanneer u meer informatie zou willen ontvangen over dit onderwerp, dan staan wij
u graag te woord.
 
Koops Makelaardij - specialist in verhuur
Shared publiclyView activity