Profile cover photo
Profile photo
Eni Eni
About
Communities and Collections
Posts

Public
POLITIKA JE KURVA
Nakon izvjesnog vremena ljudi izgube i ljudsku dušu,postaju osobe bez svojstava bilo za koga.S obzirom da je " društveno ja" proizašlo iz mnoštva "ličnog ja", " društveno ja" opada i prijeti da dođe do kratkog spoja i uništavanje civilizacije.
Ljudi,dođite sebi!
Svi su danas uplašeni i oni koji su izmanipulisani a i njihovi poslodavci,jer idemo krivim putem ka katastofi.Mada oni vide tu katastofu, i još manje,no avijatičar bacajući atomsku bombu iz aviona vidi pobijenu djecu,žene,odrasle,stare i nemoćne kao i materijalnu štetu koju je načinio.
Ovome treba dodati da sve manja skupina bogatih vlada masama zajednice i ona odlučuje o sudbini svih nas.Zahvaljujući sistemu,ta mala skupina koja svakim danom ima sve veću i veću moć,vidi sve manje nesreću koja se sprema civilizaciji.
Postavimo pitanje šta je "moć"?
Ima u tome prilično ironije da ta riječ označava dva kontradiktorna pojma:
"moć za" je spospobnost
i
"moć nad" je dominacija.
Moć dominacija proizilazi iz paralize moći-sposobnost.Gdje nedostaje moć,čovjekovo odnošenje prema svijetu izopačuje se u želji za dominacijom, u želji da očituje moć nad drugima kao da su oni stvari.Dominacija izvire iz nemoći i zauzvrat je osnažuje,jer ako neki individum može prisiliti druge da mu služe,njegove vlastite sposobnosti ubrzano atrofiraju.
Enisa Amgie Milinović 20/10/2017

Post has attachment
Public

Post has attachment
Public
Wait while more posts are being loaded