Profile cover photo
Profile photo
hamomilaki Anthemis
3,130 followers -
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού

3,130 followers
About
Posts

Post has attachment
Πολλές ήταν οι γυναίκες που έχανα την ζωή τους κατά τον τοκετό ή στη λοχεία, και τα ορφανά που απέμεναν αναλάμβαναν να τα θηλάσουν άλλες μητέρες, οι λεγόμενες Ψυχομάνες ή Καλομάνες, που έχαιραν ιδιαίτερης εκτιμήσεως από την τοπική κοινωνία, λόγω της μεγάλης προσφοράς της.
Αναλάμβαναν ακόμα να θρέψουν και μωράκια, όταν μια μάνα αρρώσταινε και δυσκολευόταν να θρέψει το παιδί της μόνο με το δικό της γάλα.*

Έτσι έγινε και με τη δική μου τη γιαγιά: η μανούλα της αρρώστησε βαριά και πέθανε… και την άφησε έξι μηνών ορφανή…

Post has attachment
Σε μια προσπάθειά του λοιπόν να καταπολεμήσει τη μοναξιά, κατασκεύασε μια πισίνα, περίπου 5μ.x10μ., στον πίσω κήπο του σπιτιού του, την οποία και άνοιξε για τους γείτονές του μέσα στον Ιούλιο.

Post has attachment
Ερημιά κι ελπίδα πια καμιά
κι ήταν η μέρα μου θλίψη
και πίκρα η βραδιά
Καταχνιά μου `πνιγε την καρδιά
κι είχα πιστέψει
πως χίμαιρα είν’ η χαρά

Κι όμως υπάρχει χαρά
είν’ η ζέστη σου καρδιά
είναι το χαμόγελό σου
κι ο έρωτας ο δικός σου

Post has attachment
Μετά την καταγγελία ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και αφού εκδόθηκαν εντάλματα από τον ανακριτή Κω, συνελήφθησαν τόσο ο 41χρονος πατέρας όσο και ο 67χρονος συνταξιούχος.
Οι δύο δράστες μεταφέρθηκαν στη Κω, όπου και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος τους για βιασμό, αποπλάνηση παιδιών και σωματεμπορία και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι έρευνες των διωκτικών αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο 67χρονος ήταν ο μόνος στον οποίο εκδιδόταν η ανήλικη κοπέλα, ή υπήρχαν και άλλοι.

Post has attachment
🌳 Δώσε τους το καλό παράδειγμα
Τα παιδιά λειτουργούν μιμητικά και αυτό σημαίνει πως αν σε βλέπουν να λειτουργείς με σεβασμό απέναντι στη φύση, τότε θα μάθουν να κάνουν και εκείνα το ίδιο.
🌳 Εξήγησέ τους γιατί λειτουργείτε με αυτό τον τρόπο
Πίσω από κάθε ενέργεια και πράξη υπάρχει ένα ολόκληρο σκεπτικό, το οποίο τα παιδιά δεν γνωρίζουν.
Επομένως, χρειάζεται να τους δώσεις να καταλάβουν για ποιο λόγο ανακυκλώνετε υλικά, σβήνετε τα φώτα ή χρησιμοποιείτε λιγότερο το αυτοκίνητο.

Post has attachment
👧 Επίσης, θα πρέπει να μάθει να βάζει όρια όταν κάποιος το παρακάνει με τη συμπεριφορά του και την κάνει να νιώθει άσχημα. Δεν είναι λογικό να σκύβει το κεφάλι και να υφίσταται τα πάντα!
👧 Τέλος, προσπαθήστε να την αφήσετε κατά το δυνατόν ανεπηρέαστη από τα πρότυπα ομορφιάς και επιτυχίας που λανσάρουν τα Μέσα.
Συνταγές επιτυχίας δεν υπάρχουν σε αυτά τα θέματα, άρα εκείνη θα κάνει τις επιλογές της.

Post has attachment
Δεν αντέχετε τη σύγκρουση. Οι φωνές, οι καβγάδες, η παραμικρή ένταση είναι το δικό σας σινιάλο για να εγκαταλείψετε τον χώρο που βρίσκεστε άμεσα.
Αδυνατείτε να αποδεχθείτε ή να πιστέψετε τις φιλοφρονήσεις και τα καλά λόγια. Ως παιδιά είχατε συνηθίσει να ακούτε μόνο για τα λάθη και τα ελαττώματά σας.
Καταβάλετε υπερπροσπάθεια σε οτιδήποτε κάνετε, μόνο και μόνο για να αποδείξετε ότι αξίζετε.
Κατά βάθος, όμως, πιστεύετε πως οτιδήποτε κάνετε είναι λάθος, ό,τι κι αν σας λένε οι γύρω σας.
Είστε πάντα απολογητικοί και ζητάτε πάντα συγνώμη για ό,τι πήγε στραβά, ακόμη κι αν δεν φταίτε, νιώθοντας ότι στο τέλος, ούτως ή άλλως, κάπως θα κατηγορηθείτε.

Post has attachment
Πισίνα
Η γιατρός Ντάρα Κας, αναφέρει ότι κάθε καλοκαίρι υπάρχουν περιστατικά παιδιών που πέφτουν σε πισίνα και πνίγονται ακόμα κι αν γνωρίζουν κολύμπι. Ο πνιγμός συμβαίνει σιωπηλά και πολύ γρήγορα και αυτό την έχει κάνει να μην θέλει καθόλου την πισίνα ιδιαίτερα στο σπίτι.

Μπαταρίες - κουμπιά
Πρόκειται για τις μικρές στρογγυλές μπαταρίες, που μοιάζουν με κουμπιά και είναι κίνδυνος θάνατος για τα μικρά παιδιά, τα οποία απολαμβάνουν να επεξεργάζονται οτιδήποτε γυαλίζει και τους κινεί το ενδιαφέρον.
Σε αντίθεση με ένα κέρμα, οι συγκεκριμένες μπαταρίες μπορούν να κολλήσουν στον οισοφάγο και μετά από χημικές αντιδράσεις να επέλθουν θανατηφόρα χημικά εγκαύματα.

Post has attachment
«Μια φορά κι έναν καιρό στη μακρινή χώρα των αστεριών ζούσαν πολλά αστέρια μαζί που φώτιζαν τη χώρα αυτή με το φως τους.
«.... Γι’ αυτή τη χώρα έμαθε και ένα αστέρι που ούτε χρώμα ούτε φως είχε και έτσι αποφάσισε να την επισκεφτεί αυτή τη χώρα και να μάθει γιατί τα άλλα αστέρια είχανε φως. Έτσι κι έκανε…

Σαν έφτασε εκεί θέλοντας να μάθει το μυστικό της λάμψης τους, άρχισε να ρωτάει το κάθε αστέρι πώς τα κατάφερε.

«Εγώ, του είπε το ένα αστέρι λάμπω επειδή ζωγραφίζω ωραία ηφαίστεια»,
«Εγώ τραγουδάω ωραία»,
«Εγώ κάνω καλές πράξεις»,
«Εγώ ξέρω φοβερό ποδήλατο»
"Εγώ βάζω κάτι γκολάρες"…

Post has attachment
Το παιδί σας δεν είναι όπλο εκδίκησης για να πονέσετε τον/την πρώην σύζυγο.
Είναι απαράδεκτο να προσπαθείτε να στρέψετε το παιδί σας εναντίον του άλλου γονιού λέγοντάς του άσχημα λόγια για τον άλλο γονιό. Είναι επίσης απαράδεκτο, όπως ανέφερα πριν, να προσπαθείτε να κρατήσετε το παιδί μακριά από τον άλλο γονιό. Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείτε το παιδί για να έχετε οικονομικό όφελος μέσω της διατροφής.
Τα χαρτιά των δικαστηρίων λένε πολλά και υπάρχουν. Το παιδί μεγαλώνοντας θα μάθει και θα καταλάβει την αλήθεια. Φροντίστε να έχετε το μέτωπό σας καθαρό.
Wait while more posts are being loaded